Bestemd voor Overwinning

Een kleine twee jaar geleden heb ik een vijftal overdenkingen geschreven naar aanleiding van het boek Bestemd voor Overwinning van Joseph Prince.. Deze vijf wil ik graag opnieuw onder jullie aandacht brengen. Het boek kun je via deze link bestellen. Mijns inziens een buitengewone aanrader !

Bestemd om te Heersen: Jij bent bestemd om te leven en te heersen! Je bent geroepen door de Heer om een succes te zijn, en om gebruik te maken van Zijn voorzieningen voor een gezond en overwinnend leven. De HEER verlangt niet dat je een leven van verslagenheid, armoede en mislukking leidt.

Oude verbond versus nieuwe verbond: Geloof jij dat God soms boos op jou is, en soms blij met je is? Ben jij van mening dat God jou soms zegent, en soms vervloekt? Ben jij ervan overtuigd dat God jou vandaag geneest en morgen een ziekte geeft om je een lesje te leren?

Nu leef ik niet meer voor de wet: De geest van religie heeft vooral een hekel aan het kruis van Christus. Deze geest probeert dan ook te voorkomen dat mensen vanuit de realiteit van het kruis leven. Oftewel dat mensen blijven leven onder de wet en niet onder de genade.

Kun jij jezelf redden? Nog steeds loop ik soms tegen gedachtes dat mijn geloof afhangt van mijn eigen daden. De laatste tijd gelukkig steeds minder, maar blijft een valstrik. Want als je denkt dat jij jezelf kunt redden, dan kan Gods genade niet stromen. Als we wet en genade vermengen, zullen beide verdrinken, en zullen we beiden kwijtraken.

Is dit niet het vasten dat ik verkies?  Paulus spreekt weinig over vasten in zijn brieven. Toch hebben veel christenen er een hoofdzaak van gemaakt. Tegenwoordig willen mensen graag zelf controle hebben over hun leven. We houden graag zelf de touwtjes in handen. Vasten is iets wat jezelf kunt doen. Paulus spreekt meer over het nieuwe verbond, de genade, dan over het houden aan allerlei wetten en regeltjes

Veel zegen bij het lezen van de overdenkingen en een goed weekend toegewenst!

Groetjes Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *