Body of Water

Kun jij jezelf redden?

Ik herinner me nog al die strandwachtposten in Bali. Om de 100 meter stond er weer zo’n reddingspost. Stoere gespierde mannen die maar een doel hebben. Het redden van de reddelozen. Maar een getrainde strandwachter zal pas in aktie komen als een drenkeling aan het eind van zijn krachten is en zich overgeeft.

Ik las gisteren weer een passage in het boek van Joseph Prince – Bestemd voor overwinning. Het ging over een drenkeling die met een hoop gespartel zich zelf probeert te  redden. Een getrainde strandwachter zal pas in zijn buurt komen als de drenkeling zich overgeeft. Als de drenkeling paniekerig om zich heen blijft staan, en zich vastklampt aan de strandwachter, lopen ze het gevaar beiden te verdrinken.

Nog steeds loop ik soms tegen gedachtes dat mijn geloof afhangt van mijn eigen daden. De laatste tijd gelukkig steeds minder, maar blijft een valstrik. Want als je denkt dat jij jezelf kunt redden, dan kan Gods genade niet stromen. Als we wet en genade vermengen, zullen beide verdrinken, en zullen we beiden kwijtraken. Als je verdrinkt, met je weten dat je aan het verdrinken bent en dat je jezelf niet kan redden. Pas wanneer je het gevecht tegen de dood – zonde staakt, kan genade komen en je redden. De faraziers zochten hun redding niet bij Jezus. Ze dachten geen redder nodig te hebben. Ze hadden er geen idee van, dat ze op het punt stonden te verdrinken.  Ze dachten dat ze voldoende hielden aan de wet, om in de hemel te komen.

Ik wil je nu alvast aanmoedigen om de posts te lezen over overgave.. Ook voor mij is dit een pittige uitdaging. Soms heb je het idee totale overgave in alle facetten van je leven..  Zoek in het balkje rechtsboven op “Overgeven”

Ik wil graag een gedeelte citeren uit het boek; Bestemd voor overwinning van Joseph prince: We zijn allemaal tegen de zonde, maar niet iedereen beseft dat genade de kracht biedt om van de zonde af te komen. Hoe meer je in de wet verstrikt raakt, hoe meer de wet de zonde in je op zal wekken. De wet was bedoeld om zonde aan het licht te brengen. Helaas weigeren veel predikers het evangelie van genade te verkondigen, totdat ze zelf op zonde zijn betrapt! Pas als ze merken dat ze door zonde gestrikt zijn, beseffen ze dat alleen de genade hen ware kracht over zonde kan geven. Paulus benadrukte dat toen hij zei: De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet onder de wet, maar leeft onder de genade.

Geef je over. Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Spreuken 3:5

Groeten Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. Thanks, mooie aanvulling over beoordeling naar de wetten 🙂

  2. Rob,

    mooi stukje, idd velen hebben helaas niet in de gaten dat genade ons zal redden, Paulus herhaalt dat ook heel veel, als wij als christenen gaan leven naar de wetten zullen we ook volgens de wetten beoordeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

God maakt de verlossing af

Vorige week schreef ik over de verlossing van Jezus. Jezus stierf als offerlam aan het kruis en verloste je hiermee van je...

God is boos?

Vandaag las ik in een boek een hoofdstuk over de liefde en boosheid van God. Deze dingen lijken op zichzelf niet samen...

Kracht van het kruis (2)

Aanstaande vrijdag is het goede vrijdag, de dag waarop we de kruisiging van Jezus herdenken. Vorige week schreef ik al over de...