Door het leven met een hanenkam..

Mensen kennen mij als een verzorgde jongeman en altijd goed gekleed, al zeg ik het zelf.. Maar afgelopen maandagmiddag veranderde er iets..

Mijn huisgenootje vierde haar verjaardag afgelopen zondag en als ik cadeau gaf ik haar mijn trimmer tijdelijk zodat ze mijn haar mocht millimeteren. Enthousiast als ze was ging ze maandagmiddag gelijk aan de slag. Haar voorstel was om eerst een hanenkam te maken, foto’s te maken en vervolgens alles te millimeteren.  Toen de hanenkam overeind stond en alles daarom heen gemillimeterd was , keek ik in de spiegel en besloot ik dit nieuwe kapsel nog even te behouden.

Ik geloof dat de meesten onder ons het een vreselijk kapsel vinden eerlijk gezegd. S’ avonds kwam er  een goede vriend op bezoek en en het eerste wat hij zei toen hij me zag was.. “Rob! Dit kapsel staat je echt niet! ”

De radertjes in mijn hoofd moesten die avond overuren draaien… Ik weet niet of jullie dat beseffen. Maar jullie kunnen het natuurlijk wel bedenken, hoe ik deze eerste afkeurende blikken en uitspraken probeerde te weerstaan. Eigenlijk vond ik het wel een mooie uitdaging voor mijzelf om mijn waarde niet te halen uit andermans mening of mijn eigen mening.. Maar om te weten, hoe raar ik er ook uit zie, mijn hemelse Vader vind mij zwaar relaxed, machtig mooi en heeft een onuitsprekelijke liefde voor mij! De volgende dag ben ik naar school gegaan en naar mijn werk met mijn hanenkam en de komende dagen ga ik nog wel even door het leven met mijn hanenkam J

Weet jij wat het écht inhoudt om een nieuwe schepping te zijn? Paulus schrijft dat wel zo mooi in 2 Kor. 5:17-19

Zo is dus iemand die in Christus is, een nieuwe schepping: het oude is voorbij, het nieuwe is er al. En dit alles komt van God, die ons door Christus met zich heeft verzoend en ons de dienst van de verzoening heeft toevertrouwd. Ja, God heeft in Christus de wereld met zich verzoend zonder de mensen hun overtredingen aan te rekenen, en ons heeft Hij de boodschap van de verzoening toevertrouwd.

Gelukkig is de mens die zijn vertrouwen op de Heer gesteld heeft (Psalm 40)

We mogen onze waarde halen uit wie we zijn in Christus.. Niet langer hoeven we door het leven te gaan en onze zekerheden te halen uit hoe anderen naar ons kijken of hoe we zelf naar onszelf kijken.. Weet wie je bent in Christus.. Vernieuw je denken en leer te begrijpen hoe waardevol God naar je vind en hoe Hij naar je kijkt.

Een heel lijstje met beloften hoe God naar jouw kijkt vind je bij deze blog over; “Wie is God voor jou en wie ben jij in Christus”

Ps 1. Ik wil graag het boekje (€ 2) onder jullie aandacht brengen van Andrew Wommack over Ik gerichtheid..Je kunt het hier bestellen. Het boekje gaat over het volgende; “Een schokkende titel? Ja! Lees het boekje en u zult zien hoeveel van uw problemen voortkomen uit het op je zelfgericht zijn. Kan het anders? Ja! Het boekje zal u zeker NIET veroordelen, maar u verder helpen in uw wandel met Christus en u vrijzetten van u zelf.”

Goede week! Groeten Rob

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  Een video speciaal voor de mannen!

  3 minuten en 32 seconden lang worden bemoedigingen en aanmoedigingen naar je hoofd geslingerd. Speciaal gericht op mannen. Ik kreeg kippenvel bij het...

  Jij bent al gezegend!

  “Man, we hebben al deze zegeningen en in plaats van de zegen te geloven, vrij te laten komen en te activeren, bidden...

  Laat je bemoedigen vandaag

  Sinds een aantal maanden plaats ik dagelijks uitspraken van bekende christelijke schrijvers en voorgangers. Ik word er iedere keer weer bemoedigd door...