Leven vanuit veroordeling, controle en afwijzing

Vandaag wil ik met jullie praten over wandelen in je nieuwe identiteit, in plaats van je oude identiteit. Normaliter handeld ieder mens vanuit afwijzing, veroordeling en controle.. Het belangrijke is alleen dat we nu we in Christus zijn we een nieuwe schepping zijn!

Vandaag wil ik kort je een aantal vragen bij je neerleggen. Volgende week wil ik er een overdenking over schrijven, maar vandaag wil ik jullie alvast warm maken, klaar maken voor deze overdenking. Probeer jij te leven alsof je een nieuwe schepping bent en probeer je anders te zijn, een verschil te maken, of ben je een nieuwe schepping en leef je met de zekerheid dat jij je nieuwe identiteit al hebt gekregen?

Ervaar je de voordelen van je nieuwe identiteit of doe je je best en probeer je zelf de voordelen tot uiting te brengen?

Geloof je dat het mogelijk is om te leven vanuit je nieuwe identiteit in plaats van datgene waar je nu je identiteit uit haalt, studie, werk, status, rijkdom, reputatie, etc.

Geloof je dat God van ons vraagt om te leven naar het nieuwe verbond, met betere beloften voor ons?

Aan het eind van de avond ga ik hier dieper op in.. Stel je open voor Hem en laat je inspireren door de Heilige Geest! 

Groeten Rob

Reacties

 1. Het wonderlijke aan de zin “Normaliter handelt ieder mens vanuit afwijzing, veroordeling en controle” is dat dat het beeld is van veel ‘ongelovigen’, dan wel ‘niet kerkelijken’, over gelovige (lees ook: kerkelijke) mensen. Volgens mij is het ook wel zo dat veel mensen een beetje vastzitten in een dergelijke houding. Hoe staan jullie daar tegenover?

  Mooi voorbeeld zag ik toevallig gisteravond bij Puberruil.
  Nu worden de extremen in dat programma erg opgezocht, maar het geeft wel een beeld: https://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1311985

 2. Over nieuwe identiteit gesproken, mijn vrouw en ik zijn gisteren gedoopt! Wat een ervaring, om uiting geven aan onze keuze om ons leven aan Jezus te geven. Ik wilde dit graag hier even delen. 🙂

  Bernard

 3. Super interessant, ik ben benieuwd naar het vervolg!

 4. Mijn nieuwe identiteit voelt nog heel ‘vers’. Afgelopen zomer om precies te zijn, werd ik christen. Natuurlijk wel een aanloop er naar toe gehad. Ik had een aantal situaties waarin ik voelde dat God mij wilde bereiken. Maar de echte switch kwam in de zomervakantie, waarin ik veel ben gaan lezen en een Bijbel heb gekocht. Daarna is er geen dag meer hetzelfde geweest…
  Vandaar dat ik nog goed weet hoe ik de wereld anders ervoer toen ik weer op mijn werk kwam. Sindsdien heb ik erg de behoefte om in situaties te handelen vanuit liefde, positieve inslag, rust, een verschil kunnen maken, kortom ik wil gewoon graag doen zoals Jezus zou doen. Wat uiteraard nooit helemaal lukt, maar de wil is er. In die drive om het goede te willen doen merk ik zeker mijn nieuwe identiteit. Ik geloof wel dat je maar ten dele die nieuwe identiteit kunt belichamen, vanwege ons zondige karakter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *