Een video speciaal voor de mannen!

3 minuten en 32 seconden lang worden bemoedigingen en aanmoedigingen naar je hoofd geslingerd. Speciaal gericht op mannen. Ik kreeg kippenvel bij het zien en luisteren van deze video. Ik verwacht dat het ook jou, als man, zal bemoedigen en aanmoedigen! Je zult worden gesterkt. Kei hard zal je worden wakker geschud, aangevuurd en worden verlicht! Een boodschap voor alle mannen, zo heet deze video. Zet wat je nu aan het doen bent op pauze, laat al je redenen om onderstaande video niet te kijken varen, en sta open voor deze mannenpraat! Goed weekend alvast!

Like deze blog!


Reacties

 1. Jan, de misleiding in dit filmpje is moeilijk waar te nemen, zo vlug en pakkend als het allemaal ook gaat, ik denk dat dit inderdaad op ons onderbewustzijn meer invloed heeft dan we bewust van zijn. Daarom is het ook heel goed als er iemand bewust eens de tekst in dit filmpje analyseert.

  Kwam dankzij jouw YouTube link ook nog dit liedje tegen, dat echt in een wel heel schril contrast staat tot het filmpje hierboven… https://m.youtube.com/watch?v=mBcqria2wmg

  A vapor in the wind, a wave tossed in the ocean, here today and gone tomorrow.

  Jakobus 4 vers 13-16 (NBG’51) by the way bevestigen deze nederige woorden over de mens:

  ‘Want gij zijt een damp, die voor een korte tijd verschijnt en daarna verdwijnt; 15 in plaats van te zeggen: Indien de Here wil, zullen wij leven en dit of dat doen. 16 Maar nu roemt gij in uw grootspraak; al zulk roemen is verkeerd

 2. Hallo Rob. Dat je uit goede motieven op deze manier een bemoediging wilt geven begrijp ik en waardeer ik. In de Bijbel staan ook vele bemoedigingen en die zijn hard nodig om ons denken en gevoel weer op God te richten zodat we door kunnen gaan op de goede weg te wandelen. Hierin is er ook ruimte voor ‘positieve bevestigingen’ vind ik. Deze methode is vooral bekend in niet Christelijke kringen. Als men echter op deze manier het onderbewuste wil veranderen door bewuste affirmaties moet men heel goed opletten dat er wel waarheid gesproken wordt en geen leugen. Een ‘verlichte new age’ gedachte is immers dat de mens diep van binnen iets goddelijks heeft dat men kan aanboren, aanspreken, om zo zelf te veranderen en anderen te veranderen. Jezelf redden en de wereld ook en dat soort gedachten. Uiteraard heeft nen Christus hiervoor niet nodig. Wat ik hoop is dat wat ik hierna schrijf alleen als opbouwende kritiek gezien zal worden door jou.

  Ontdoe dit filmpje van de achtergrond muziek. Ontdoe de kern van wat er gezegd wordt van het dramatische opzwepende gepraat etc. Wat houden we dan over? En hoe verhoud zich dat tot Gods woord?

  Waarom het filmpje speciaal voor mannen bedoeld moet zijn begrijp ik niet. Even iets verder klikken op youtube en ik zie een zelfde soort filmpje maar nu ‘speciaal’ voor… vrouwen. De boodschappen uit beide clips heb ik hierna proberen weer te geven. Het is niet zo dat alles onwaar is. Misleiding maakt meestal gebruik van de waarheid…

  -Jij verdient het om geliefd te worden. Je bent waardig om aandacht te krijgen. Reden? Je bent het belangrijkste in Gods schepping. Je verdient het om iemand te hebben die voor je sterft. Je zit vol met geweldige eigenschappen, deugden, meer dan je je ooit kunt voorstellen. Gegeven aan jou door de Heer die van je houd.
  -Het maakt niet uit wie je bent. God houdt van je. Je bent waardevol, capabel, krachtig, mooi, leuk, slim, aardig. Het zit allemaal in jezelf besloten. Je bent een diamant, een roos, een parel. je hebt talenten gekregen van God om te delen met de wereld. Jouw talenten zullen de wereld veranderen. Jij kunt wijsheid geven, humor bieden, vreugde brengen die mensen zal veranderen. Het maakt niet uit wie je denkt dat je bent. De realiteit is dat je een verantwoordelijkheid hebt omdat je een kracht in je hebt. Een kracht die voor het begin v.d. tijd door God gemaakt is.

  -In jou zit een man, of vrouw, die bevrijd moet worden. Het is jouw taak om die man/vrouw vrij te zetten. Om zo de wereld te veranderen. Die macht heb je. Die man in jou is waar je kracht ligt, je mogelijkheden. Jou verantwoordelijkheid als zoon van God is om die man te vrij te maken. (Maar waar lees ik dat in de Bijbel? Mijn verantwoordelijkheid is om God te vrezen, Hem lief te hebben en mijn naaste als mijzelf. Mijn leven op te geven voor Hem. Niets in eigen kracht te doen).

  -Elke stem die wat anders zegt is van satan. (Het kan waarheid zijn als het gaat om een kind van God die door satan aangevallen wordt. Maar in dit filmpje hoor ik niets over de zondeval, over onwaardig zijn, gebroken en onmachtig zijn, over Jezus nodig hebben, om alleen door Jezus Christus de eer te geven wel kracht te hebben. In de Bijbel lees ik juist over de oude man die in mij is die dood moet gaan. En over de nieuwe man die ik in Christus zijn moet.)

  -I am awesome. (“bevreemdend, verbazingwekkend, verwonderlijk, wonderbaarlijk, overweldigend”, inspiring awe or admiration or wonder) Ben ik dat? Of is volgens de Bijbel alleen God dat? Wie krijgt de eer hier? Wat zijn de voorbeelden in de Bijbel? Het dichtste bij de uitspraak “i am awesome” dat ik kan komen is dat er in Gods woord staat dat ik wonderbaarlijk gemaakt ben. Ook hier krijgt de Schepper de eer die Hem toekomt, niet het schepsel.

  “13 Want Ú hebt mijn nieren geschapen,
  mij in de schoot van mijn moeder geweven.
  14 Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben;
  wonderlijk zijn Uw werken,
  mijn ziel weet dat zeer goed. ” (Ps. 139)

  Weet je, ik voel me helemaal niet passen in het plaatje wat die man schetst in die filmpjes. Ik kan helemaal niemand veranderen, tot Christus brengen ofzo. Alleen God doet dat en het hoogste wat ik kan is een bruikbaar voorwerp proberen te zijn. Ik ben onwaardig om geliefd te worden door God. Toch heeft Hij mij lief. Ik ben helemaal niet waardig zodat Hij voor mij moest sterven. Ik ben van nature, diep van binnen, egoïstisch, blind, hypocriet, kleingeestig. Ik moet mijn leven verliezen om eeuwig leven te winnen. Ik ben geen diamant meer door de zondeval, maar een brok zwarte steenkool. Alleen door dit te beseffen, te erkennen, kan ik tot Christus komen die mijn zonden weg wast en me weer waardig maakt in de ogen van God de Vader. Dit moet ik dagelijks beseffen om niet weer de fout in te gaan. Want die oude man die moest sterven in het water v.d. doop, blijft helaas nog ergens in mij, in dit lichaam van zonde, verborgen zitten wachtend op een kans om Gods liefde te beschamen. Om het zelf lief te hebben en zonder Jezus iets te willen presteren.

  Dit kan ik wel zeggen en geloven: ik kan alle dingen doen door Jezus Christus die me kracht geeft! Met mijn God versla ik een leger, spring ik over een muur! Ik ben overgebracht van het koninkrijk van duisternis naar het koninkrijk van het licht! Ik ben moedig en sterk want God is met mij en zal mij niet verlaten! Dit zijn een paar Bijbelse waarheden die mij kracht geven terwijl God steeds de eer krijgt, de focus. Een wezenlijk verschil.

  (mijn poging tot bemoediging dmv een paar linkjes:)

  Laat alleen God de eer krijgen! Zegen, eer, kracht, glorie voor eeuwig voor onze God:
  http://www.youtube.com/watch?v=aaj7YQZbvcY

  En wanneer we een verkeerde stem horen, laten we dan luisteren naar de stem van waarheid:
  https://www.youtube.com/watch?v=RKnBcCdnXyg

  Van deze liederen krijg ik kippenvel, jij toch ook?
  Groet, Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Jij bent al gezegend!

“Man, we hebben al deze zegeningen en in plaats van de zegen te geloven, vrij te laten komen en te activeren, bidden...

Door het leven met een hanenkam..

Mensen kennen mij als een verzorgde jongeman en altijd goed gekleed, al zeg ik het zelf.. Maar afgelopen maandagmiddag veranderde er iets.. Mijn...

Laat je bemoedigen vandaag

Sinds een aantal maanden plaats ik dagelijks uitspraken van bekende christelijke schrijvers en voorgangers. Ik word er iedere keer weer bemoedigd door...