Wat zou jij doen als je getuige bent van een moord?

Wat zou jij doen als je getuige bent van een moord; snel vluchten of ingrijpen? Deze acteurs namen de proef op de som..

Afgelopen week zag ik bovenstaand filmpje.. Terwijl nietsvermoedende voorbijgangers zaten te wachten op de lift.. Zaten er ondertussen twee acteurs in de lift.. Waarbij de ene de andere probeerde te vermoorden. Dit alles werd met een verborgen camera opgenomen. Verbazingwekkend genoeg waren er veel mensen die toen de lift open ging, vluchtte van deze ‘live’ wurgactie. Terwijl anderen met handtasjes, brandblussers en andere hulpmiddelen insloegen op de wurger om het slachtoffer te redden van de dood.. Weer andere verstijfden van angst, en een laatste doelgroep bleef gewoon toekijken en maakten zelfs foto’s en video’s…

Ik denk dat wij, ook als christenen, jammer genoeg zijn te verdelen onder deze categorieën. Mooier was het geweest dat alle christenen in dit soort situaties opstonden in kracht, hun licht lieten schijnen  en in autoriteit, sterkte en moed optraden tegen onrecht.. Dat we als dappere krijgshelden opstonden tegen onrechtmatigheden en een voorbeeld waren voor velen. Dat we waren precies zoals Jezus zei in de Bergrede in Matteus 5:11-16

11 Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten. 12 Verheug je en juich, want je zult rijkelijk worden beloond in de hemel; zo immers vervolgden ze vóór jullie de profeten. 13 Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt. 14 Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. 15 Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. 16 Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

Gisteren heb ik op de bijbelschool Charis Bible College, een presentatie gegeven van een kort maar krachtige tijdlijn door het oude testament met een aantal Bijbelteksten waarin God en grote mannen oproepen sterk en moedig te zijn. Klik hier om het documentje te downloaden.  

Hoe zou jij denk je reageren in bovenstaand filmpje.. En hoe zou je reageren als je precies wist vanuit je verstand en hart wat jouw identiteit in Christus is? Waarom zou je nog bang moeten zijn, als God bij je is en Hij jouw Beschermer is? Wees sterk en moedig en laat je door niets tegenhouden of ontmoedigen!

Groeten Rob

 

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *