Wie is God voor jou, en wie ben jij in Christus?

Zoals ik in mijn vorige post vertelde begeef ik mij momenteel in het seizoen van het bouwen aan het fundament in Christus, het leren kennen van mijn identiteit in Christus. God heeft een geweldige erfenis achter gelaten voor zijn kinderen. Maar wie zijn we dan eigenlijk precies in Hem, en wat heeft God precies in Jezus voor ons achter gelaten?

Hij heeft voor elk van ons een heel duidelijk plan en een concrete bedoeling; de details daarvan zijn natuurlijk voor elk van ons verschillend, maar we hebben wel een gemeenschappelijk doel: het is Gods verlangen, dat we door ons erfdeel zullen leven als Zijn kinderen.

Hij wil dat wij leven als Zijn Zonen. En dat betekent, dat Hij ons wil voorgaan, dat Hij ons wil leiden. Door de Heilige Geest wil Hij ons leiden, om het plan tot uitvoering te brengen, wat Hij voor ons heeft. Zelfs in de beproevende omstandigheden in ons leven -waar we meestal maar bitter weinig van begrijpen- blijft Hij onze Vader en blijven wij Zijn kinderen. Ook dan weten we dat Hij ons volmaakt liefheeft met een liefde die nooit faalt. We weten dat Hij ook dan bij ons is. Niet voor niets sprak Jezus in Mattheüs 28, vers 20 de volgende woorden: "Ik ben altijd bij jullie, tot aan de voleinding van de wereld."  Geciteerd uit een studie van Colin Urquhart

In Jezus zijn we zonen en dochters van de Allerhoogste HEER. Als we leven naar de wonderbare erfenis die Hij voor ons heeft klaarliggen, dan zul je ontdekken dat je waarlijk een overwinnaar bent in Christus. Dan pas kom jij erachter dat je bent bestemd om te leven en te heersen! Je zult beseffen dat je bent geroepen door de Heer om een succes te zijn, en om gebruik te maken van Zijn voorzieningen voor een gezond en overwinnend leven!

Door de overtreding van één mens begon de dood te heersen, als gevolg van zijn val. Hoeveel heerlijker zullen zij die de overvloed van de genade en de gave van de gerechtigheid ontvangen, leven en heersen, dankzij de ene mens Jezus Christus! Romeinen 5:17

Hieronder een gedeelte van de wonderbare erfenis… Ontdek wie jij bent in Christus. Lees ze goed door en laat ze tot je doordringen en leef ernaar! Come on, Broers en zussen! Memoriseer en mediteer het 🙂 God houdt vreselijk veel van zijn Zonen en Dochters

 • Ik ben het zout der aarde Matt 5:13
 • Ik ben het licht der wereld Matt 5:14
 • Ik ben een kind van God Joh. 1:12
 • Ik ben een rank van de ware wijnstok, een kanaal voor de liefde van Christus Joh. 15:1,5
 • Ik ben een vriend van Christus Joh. 15:15
 • Ik ben een dienaar van de gerechtigheid Rom 6:22
 • Ik ben een mede-erfgenaam van Christus, en heb deel aan het erfgoed van Christus Rom 8:17
 • Ik ben een zoon van God; God is mijn geestelijke vader Rom 8:14,15 Gal. 3:26, 4:6
 • Ik ben Gods tempel. Zijn geeest en zijn leven wonen in mij 1 Kor 3:16, 6:19
 • Ik ben een nieuwe schepping 2 Kor. 5:17
 • Ik ben een heilige Ef. 1:1, Kor 1:2, Fil 1:1, Kor.1:2
 • Ik ben een maaksel van God, in Christus Jezus geschapen om zijn werk te doen. Ef 2:10
 • Ik ben rechtvaardig en heilig Ef 4:24
 • Ik ben een vijand van de duivel 1 Petr 5:8

Als jullie willen kan ik deze lijst met veertig extra Bijbelteksten aanvullen over wie jij bent in Christus. Als iemand hier behoefte aan heeft, dan zal ik de Bijbelteksten in een word bestandje vanavond op de site plaatsen.

Het beloofde word-bestandje met de Bijbelteksten – Wie ben ik in Christus?

Veel zegen toegewenst in het ontdekken wie jij bent in Christus 🙂

Groetjes Rob

Reacties

 1. Ben wel geinteresseerd in dat Word bestandje.

 2. hoi Rob,
  Leuk stuk zeker opbouwend voor jongeren die onzeker zijn en weinig zelfvertrouwen hebben.

  god zegen
  groetjes lucia

 3. Hoi Lucia,

  het is zeker niet geschreven voor jongeren die onzeker zijn en weinig zelfvertrouwen hebben!

  Voor jong en oud zijn dit een van de belangrijkste onderwerpen in het christelijk geloof. Je identiteit in Christus. Voor iedereen is het belangrijk om goed te weten wie hij/zij is in Christus.

  Velen mensen noemen zich al jaren christen, maar weten nauwelijks waaruit de wonderbare erfenis bestaat!

  Wij zijn bestemd voor overwinning, en om volledig weerstand te kunnen bieden tegen de aanvallen van satan, moeten we een stevig fundament hebben. Dat geldt voor ons allemaal!!

 4. Ik moet vanavond toch werken, ben 18:45 thuis gekomen van mijn werk, en moet 19.15 opnieuw naar mijn werk. Vandaag gaat niet meer lukken, helaas! Ik zal het er morgen even opzetten 🙂

  Fijne week nog hé,

  Groetjes Rob

 5. De beloofde Bijbelteksten staan erop! Veel zegen toegewenst!

  Groetjes Rob

 6. Mensen: vergeet vooral niet het boek van T. Neil Anderson te kopen.
  Heerlijke post trouwens. Op naar de volmaaktheid! (H)

 7. Geweldig blog Rob goed gedaan!

  •Ik ben een nieuwe schepping 2 Kor. 5:17

  Zegen Deanne

 8. Ik wilde nog ff iedereen vet bedanken voor alle gave reacties 🙂

  Fijne zondag nog!

  Groetjes Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *