Wees blij met de beproevingen

Beste bezoekers van Gebedsbroeders.nl,

Allereerst wil ik jullie bedanken dat jullie wekelijks de moeite nemen om onze overdenkingen te lezen. Wij, van het gebedsbroedersteam vinden het bijzonder dat zoveel mensen onze overdenkingen lezen en hierdoor bemoedigd/aangemoedigd/geboeid en/of wakker geschud worden. We willen jullie aanmoedigen de website ook bij anderen bekend te maken, zo kunnen nog meer mensen worden opgebouwd. Gods zegen 🙂

Wij zijn niet bestemd om alleen te overleven als christenen. Je wordt niet christen om de rest van je leven op je achterwerk te zitten en op zondag je stoel warm te houden. Je bent niet bestemd om een neerslachtig, doelloos leven te leiden. Jij bent bestemd om een verschil te maken in deze wereld.

Weetje, jij bent bestemd om de heerlijkheid van God te demonstreren op aarde en te overwinnen. Jij bent bestemd om een zoutend zout te zijn, en een fonkelend licht op deze aarde. Jij bent een ambassadeur van het evangelie, een gevolmachtigde van Christus met wonderwerkende krachten, een boodschapper van God met een intens belangrijke opdracht.

Maar tegenwoordig slaapt de kerk. De kerk zingt liedjes als; “stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw…” en wacht op de wederkomst van Jezus, de kerk wacht op een opwekking. Maar wacht eens even.. Wat betekent opwekking eigenlijk? Opwekking betekent aanvuren, aanwakkeren, bewegen. We zijn niet bestemd om ons hart aan God te geven en vervolgens stil te blijven zitten en wachten op de wederkomst. Een opwekking begint bij jezelf, wordt wakker, en ga staan in je bestemming 🙂

Wanneer mensen gaan openstaan voor een machtig werk binnen de gemeente, en wanneer mensen zich afkeren van hun oude levensgewoonte, en God naarstig gaan zoeken, dan zal de rivier van God gaan stromen binnen de gemeente. En deze rivier zal leven brengen, Gods Woord brengt leven. En Gods Woord brengt gezondheid, het zal je sterken als een medicijn.

Mijn zoon, heb aandacht voor mijn woorden, geef aan mijn uitspraken gehoor. Houd ze steeds voor ogen, bewaar ze in het diepste van je hart. Ze zijn het leven voor wie ze aanvaarden, sterken heel het lichaam als een medicijn. Spr 4:20-22

We zijn vaak alleen maar gefocust op onze eigen problemen. “Ów, ik heb het zo moeilijk…’ Maar denk eens aan al die christenen die worden afgeslacht omdat ze van God getuigen, omdat ze zijn gaan staan in hun roeping en de grote problemen aanpakken. Hier in Nederland hebben we het voorrecht om openlijk te getuigen van Gods grote wonderen en zijn overwhelming liefde voor de mens.

Ik denk dat mensen zo weinig bidden omdat ze niet geloven in het gebed. Als je een graadmeter had, waarop je zag wat het effect van je gebed was, dan was iedereen aan het gebed geslagen. Maar nu onderschatten mensen de kracht van het gebed. Wist je dat jij, met jouw gebed, een gevaar voor satan bent? God zal je beschermen tot het einde, en hij heeft een geweldige erfenis voor je klaar liggen in de hemel. Wees dus blij met de beproevingen die je moet doorstaan, en dank hem in al je gebeden.1 Petrus 1:6-7

Bezoekers, met geloof, en de invloed die wij hebben in de geest, kunnen wij de wereld veranderen. Laten we onze focus verzetten en ons gaan richten op de grote problemen. Het redden van de reddeloze. God wil dat we het goede nieuws verkondigen, relaties opbouwen, liefde uitdelen en zijn heerlijkheid demonstreren.

Maar laat niet wat ik wil, maar wat u wilt gebeuren.’ Lukas 22:42b.

Ik geloof dat God zegt; ‘Ik heb jou nodig’ Hoe meer overgave, hoe meer effect je ziet, hoe meer vruchten je zult gaan dragen. Lees nog eens de post; De sleutel om onze  passie te bewaken is intimiteit.Zou het zo kunnen zijn dat als je echt van God houdt, je altijd met hem bezig bent? Dat je jezelf wegcijfert en met een volmondig antwoord kunt zeggen; Ikzelf leef niet meer, maar Christus Jezus leeft in mij? Herinner je eerste liefde voor Jezus, de passie die je voor hem had. Blijf niet zitten, maar kom tot overgave. Denk er eens over na 🙂

Zoek Hem naarstig, strijd tegen je eigen wil en gehoorzaam Gods wil.  Een Christen overleeft niet alleen, maar een christen leeft, veranderd, vernieuwd en heeft een avontuurlijk geloof. God daagt je uit om op een hoger niveau te komen. Te gaan voor de onmogelijkheid, God zal je te hulp komen om het doel te behalen. Gaaf toch?

Veel zegen, Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Jezus Christus leeft in mij dus voor Hem leef ik
  ik ben blij met mijn beproevingen en strijd want zonder strijd geen overwinnaar ik weet dat ik dan goed bezig ben want als je geen strijd of beproevingen hebt als christenen zal ik maar eens goed nadenken of je dan wel goed bezig bent met je geloof zegen Catharina

 2. Hey Rob,

  Kan je even kijken naar de problemen die ik heb op gebedsbroeders.nl?

 3. Oke , heey thx man.
  Nu met internet explorer werkt het wel.
  Maar ik gebruik zelf liever firefox.

  Fijne dag verder

 4. Lijkt mij vrij logisch, een uur is in deze maatschappij enorm veel. Mensen werken, sporten, eten, brengen tijd door met familie, hobbys, en continue een computers en tv in je buurt. We hebben zoveel afleidingen. Ik moet echt tijd maken op een dag om een uur apart te zetten.

  Wel gaat dit steeds beter hoor 🙂 Mede door sommige teksten:

  Wees dus in de eerste plaats bezig met het Koninkrijk van God; dan zorgt Hij wel dat je die andere dingen ook krijgt. Lukas 12:31

  Er staat niet, Wees dus in de eerste plaats bezig sporten, fietsen, douchen, werken en daarnaast met het Koninkrijk van God; dan zorgt Hij wel dat je die andere dingen ook krijgt. Lukas 12:31

  Nee, God wil onze tijd, en God wil ons echt tijd met ons. God wil dat we tijd op onze binnenkamers spenderen. 🙂

  Afgelopen week gaat het trouwens erg gemakkelijk om dat uur aan God te geven 😉 Zit bijzonder goed in mijn vel en ben laaiend enthousiast !

 5. Beste Rob,

  Naast deze momenten, een uur écht aan God te geven. Dus echt een uur waarin ik op mijn kamer zit en alleen aandacht heb voor God, en echt mijn tijd terug geef aan Hem. Super moeilijk af en toe, en niet altijd gelukt,

  Wat vind je er zo moeilijk aan Rob dat het zo nu en dan niet lukt. Het is een uitdaging die God bij jou heeft neergelegd, en dan wil Hij die tijd ook gebruiken om jou te leren hoe veel Hij van je houdt en hoe wonderbaar Zijn Woord voor jou is.
  En het wordt vanzelf gemakkelijker.

  Groetjes,
  en veel zegen tijdens dat uur, voor de andere uren van de dag,
  Kees.

 6. Bedankt Rob! Je hebt gelijk. Door veel in Zijn woord te lezen, raak je vanzelf doordrenkt met zijn wijsheid, liefde enz.. Dan kun je niets anders dan getuigen!

 7. Ik heb je hierover vanmorgen om half 10 gemaild 🙂 Fijne dag nog! Groetjes Rob

 8. Ik sluit mij bij Kees aan. Waar we voor moeten waken is het uiten van teveel kritiek op onze mede-christenen van andere stromingen, kerken of groeperingen. We moeten vooral waken voor het generaliseren van complete groepen, bestaande uit verschillende mensen die allen met hun achtergrond zoeken naar de beste manier om in dit leven zo vruchtbaar als mogelijk door te brengen 😉 De kritiek en veroordeling is aan God. We mogen best onze ergernis uiten, maar laten we dit doen vanuit de passie die we hebben, ook voor de mensen die in onze ogen niet de volle 100 procent geven. Niet alle kerken en mensen zijn gefocust op hun eigen problemen (je moet eens weten hoeveel de gereformeerde kerken aan de zending schenken); Niet alle mensen bidden weinig (overal in Nederland worden bidstonden georganiseerd) en niet alle kerken slapen…lang niet allemaal, durf ik zelfs bijna te zeggen.

  Er is genoeg gezegd over de verslapping of het vrije denken. Deze trends zullen de komende tijd nog wel toenemen, gezien we als mensen aan meer en meer keuzes worden blootgesteld. Laten wij ons niet bezig houden met die mensen die het volgens ons niet begrijpen..

  Fillepenzen 3:12: Ik ga recht op mijn doel af: de hemelse prijs waartoe God mij door Christus Jezus roept. 15 Hierop moeten wij ons allen als volmaakte mensen richten……….

  Mocht u er op enig punt anders over denken, dan zal God het u wel duidelijk maken. (!!)

  16 In ieder geval, laten we op de ingeslagen weg voortgaan.

  God werkt in vele kerken, wat van stroming dan ook. Laten we uitzien en bidden naar het feit dat God zelf zich bezig gaat houden met de mensen die nog niet volledig voor God hebben gekozen en ons richten op de mensen die ons nodig hebben!

 9. Beste Rob,

  Allereerst wil ik jullie bedanken dat jullie iedere week een overdenking schrijven die ons helpt om ons geloof ook vandaag handen en voeten te geven. Zonder jullie zouden wij een stuk armer zijn geweest.

  Ik ben niet zo bang over hoe het gaat met de kerk, en daar heb ik 2 redenen voor.

  1 Dit is de belangrijkste, Jezus heeft gezegd dat ze niet verloren zal gaan, en Zijn Woord is voor mij genoeg.

  2 Ik zie en hoor steeds vaker dat jongeren zich toewijden aan God, en zij zijn een zout voor de Gemeentes waar ze uitkomen, en ze zijn een licht in de wereld wat gezien wordt door hun vrienden die God nog niet kennen.

  En God heeft ons het gebed als wapen in handen gegeven om situatie’s te veranderen, ook in de kerk.

  Groetjes,
  en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

 10. Ik vind dat ook moeilijk, broer. Maar ik geloof dat het meer moet worden van de Geest, van God, en minder van mij. Dus als we met elkaar eerst God beter gaan leren kennen, Zijn hart leren kennen. Liedje van Misty Edwards, I am your Faverite one;

  Jesus, here I am your favorite one
  What are You thinking, what are You feeling?
  I have to know
  For I am after Your heart
  I’m after Your heart
  I’m after You

  Als we God beter leren kennen, door meer tijd met Hem doorbrengen, dan zullen we ontdekken, dat dit ook zorgt voor een effect. Voor meer vruchten 🙂 Laten we dus beginnen om God Naarstig te zoeken. Dat allereerst, daarna Zal God ons wonderbaarlijk gaan gebruiken, denk je ook niet?

  Dus ik geloof dat we eerst o.a. onze tijd moeten terug geven aan God, en dat we daarna mogen gaan getuigen. en de Geest zal jou en mij vertellen op welke momenten we mogen getuigen, en op welke momenten niet. Hoe beter Jij en ik God leren kennen, hoe beter we ons kunnen afstemmen op Zijn Hart en zijn Wil.

  Ik ben begonnen sinds vorige week om iedere dag, naast mijn tijd met God op de werkvloer, tijdens het autorijden, de fiets, de douche, het eten etc.. Naast deze momenten, een uur écht aan God te geven. Dus echt een uur waarin ik op mijn kamer zit en alleen aandacht heb voor God, en echt mijn tijd terug geef aan Hem.

  Super moeilijk af en toe, en niet altijd gelukt, want ons vlees heeft geleerd onafhankelijk van God te leven. en de duivel kan ons 101 redenen influisteren om vooral niet dat uur met God bezig te zijn en lekker wat anders te doen. Maar ik geloof, en het is mijn besluit. dat het goed is om er mee door te gaan. 🙂

  Ik verlang te doen wat God wil dat ik doe, en niet langer te luisteren naar mijn eigen wil. Ik verlang ernaar om een getuigen te zijn, en zorg te dragen voor de reddeloze, en hen te vertellen God, op Gods tijd. En God zal dat jou en mij in de Geest duidelijk maken. Ik wil afsluiten met het gebed van Bill Hybels

  Mijn leven is in uw hand, God Gebruik mij om vandaag iemand op u te wijzen. Ik zeg u alle medewerking toe. Als u wilt dat ik namens u wat zeg, vandaag, dan zal ik het doen. Als u wilt dat ik zwijg en alleen liefde en dienstbaarheid betoon, dan zal ik dat doen door de kracht van uw geest. Ik ben helemaal beschikbaar voor U vandaag, dus leid mij door uw Geest.

  Gods zegen deze week, en als je vragen hebt, dan hoor ik het wel 🙂

 11. Wat een gaaf stuk Rob. Dit is iets wat mij ook erg bezig houdt de laatste tijd. Het wordt tijd om van onze luie gat af te komen, om op te staan en de wereld te laten zien hoe ontzettend bijzonder het is wat Jezus Christus voor ons aan het kruis heeft gedaan.

  Wat ik wel lastig vind is, hoe kan ik mijn passie overbrengen? Dat wat ik ervaar en die passie die ik voor God heb wil ik zo graag aan anderen laten zien en hen aansporen om ook zo voor God te leven. Maar ik vind het moeilijk om dat te uiten, en als ik het uit dan pakken ze het niet.. Hoe ervaar jij/jullie dat? Vinden jullie/jij dat ook moeilijk?

 12. Hallo Rob, dat redden van de reddeloze is ook wat mij eigenlijk altijd het meest aan het hart gegaan is omdat ik me met die reddeloze identificeer. Het verlorene zoeken omdat ik zelf die verlorene heel erg geweest ben. Dat overbekende plaatje van Jezus met dat schaap op zijn nek. Feitelijk is dat de hele mensheid na de verdrijving uit het paradijs hè, maar in het bijzonder ben ik het. Ik identificeer me ook met een van die 2 aan wie geld kwijtgescholden is en wel met degene die de grootste schuld had. Die gelijkenis vertelt Hij aan die farizeeër bij wie Hij op bezoek komt en die hem geen water geeft om zijn voeten te wassen enz. “Simon, Ik heb u iets te zeggen.” Luk 7:40. Maar Ik lijk dan geestelijkerwijs op degene met de grootste schuld dus, de vrouw die Zijn voeten zalft met mirre enz. Ik zat werkelijk op de weg naar de hel, zonder meer. De gedachte aan die tijd en dat gegeven kan me nog steeds beangstigen. Wat had er van mij moeten worden als de Goede Herder niet naar mij op zoek gegaan was en mij had gevonden en teruggebracht? Ik zeg er 3werf WEE en BOEJONG op. In feite ben ik ervan overtuigd dat ik mezelf vroeg of laat van kant gemaakt zou hebben. Daarom: mijn leven is dankbaarheid. Ik ben echt uit de dood opgewekt. Daarom geloof ik alles ook. Jezus demonstreert in concreto zijn macht in de zielen. Hij zegt: kijk, Ik wek doden op, ik heb macht over de dood, zie maar: daar loopt Lazarus weer, en die macht heb Ik ook over jou die dood was naar de ziel. Vandaar mijn drang tot het zoeken van mijn soortgenoten: het verlorene, de reddeloze. Ik ken die verlatenheid ook, die ontreddering en desintegratie van het bezig zijn verloren te gaan. Er is niets verschrikkelijkers. O, ik geloof niet dat er ooit iemand ter wereld geweest is, noch ooit komen zal die beter geweten heeft waar Hij mee bezig was dan Jezus.

  Ja Reint, dat is zo. Misschien is er al een kentering ten goede, dat is moeilijk te bekijken voor tijdgenoten, maar de traditionele kerken tuinen nog steeds achteruit geloof ik. Meer fusie-parochies/gemeenten, minder priesters/dominees per regio. Nog steeds het afstoten en slopen van gebouwen. En de vergrijzer werkt ook door natuurlijk. Je hebt wel van die gezinsdiensten waarbij je denkt: nou, er is wel degelijk jeugd, maar zulke diensten zijn ook incidenteel en de rest van het jaar verloopt kinderarm. Maar ik ben met je eens dat de werkelijk richting der ontwikkeling moeilijk te bespeuren valt, tenzij je aanneemt: wat wij meemaken is de Grote Afval (Leegloop) uit de 2e Thessalonicenzenbrief (2:3), maar met dit soort dingen moet je erg voorzichtig zijn, ook omdat je altijd de neiging hebt alleen te kijken naar je eigen buurtje. Er zijn gebieden op de bol waar het geloof juist booming is en als je daar praat over de Grote Afval, komen de mannen in het wit je in de separeer stoppen. ‘Janneman is het in de bol geslagen’ zegt de bestuurder van de ambulans dan tegen de bijrijder. ‘Hij was altijd al typisch, maar nu moet hij even plat en vastgebonden’.
  Trouwens wat is zeuren? Mijn schoonmoeder zeurde altijd dat ik moest solliciteren. Ik dacht: bekijk het maar, zeur liever tegen je koekoeksklok, maar achteraf gezien heeft ze gelijk gehad natuurlijk.

  Mooie zaterdag met de Levende, broeders!

 13. He Reint, welkom op Gebedsbroeders.nl 😉 Relaxed dat je reageert op me post, ik zal je vraag proberen te beantwoorden 🙂

  Ik ben niet teleurgesteld of gefrustreerd over de kerk. Ik wil alleen een ieder vertellen dat we niet teveel onze focus op onszelf moeten leggen, maar ons moeten focussen op de grote problemen, het redden van de reddeloze. Dus inderdaad een oproep tot getuigen, doen van God van ons vraagt. Het is geschreven vanuit een diep verlangen. Het verlangen dat we met elkaar onze focus verleggen, en ons meer gaan richten op wat God wilt.

  Als je me niet goed begrijpt, of als ik je vraag niet volledig heb beantwoord, laat het me weten 🙂 Ik doe graag in dat geval een nieuwe poging. Fijn weekend !

 14. Snap het.. Maar mijn punt is eigenlijk: zeuren we niet teveel over de kerk van de laatste tijd. Je ziet heel veel positieve dingen, ook in de traditionele kerken. Er is vuur, ook in Nederland. En dat gegeven mogen we vieren! Toch?

 15. Hallo Reint, ik haakte eigenlijk in op je bevestiging van Rob als hij oproept tot volgen en getuigen. Maar ik begrijp dat je centrale punt daar niet omging, sorry voor het misverstand. Overigens heeft het inhoudelijk natuurlijk niet met jou persoonlijk te maken, want ik ken je niet, maar het is algemeen geldend. Althans zo bedoel ik het. Het is een beetje een stokpaardje van me ook, erken ik. Want de hele oorzaak van de ondergang van de kerken in het westen is natuurlijk dat het evangelie niet geleefd wordt. Toch?

 16. JP, dit relaas was aan mij gericht?

 17. Een kerntekst inderdaad: niet ik leef meer, maar Christus is het die leeft in mij. Galaten 2:20. Wegcijferen, zeg je. Dat is zo, maar dan ben je ook weg hè? Weg is weg. Dan klopt het helemaal met wat Paulus schrijft: niet ìk leef meer, maar… Die zelfontlediging, dat sterven aan je (oude, natuurlijke) zelf, ik, gaat heel erg ver. Daarom lukt het mij ook zo slecht vaak, of maar half en dan weer ineens niet. Johannes van het Kruis zegt ergens: wij mensen zijn als emmers. God wil ons graag helemaal vullen met Zijn Geest, maar ja, de emmers zitten al vol, dat is het probleem. Vol met ikheid, zelfzucht, wereldsgezindheid, ruis van vergankelijke en waardeloze zaken enz. enz. Onze emmer omgooien, leegmaken, daar komt het op aan. Ik denk aan zo’n ouderwets weerhuisje waar een blauw en een rood poppetje naar buiten komen afwisselend. Zo gaat het vaak in onszelf ook, althans in mij. Het ene moment staat Christus in mij op en het volgende moment sta ik weer zelf op en gooi ik Hem weer achter de steen in het graf van mijn hart door een of andere uiting van egoïsme of door het achterna lopen van een begeerte. In feite heb ik Hem dan weer even gekruisigd en begraven natuurlijk. Mea culpa… Heer, sta in ons op en blijf staan voor altijd en schenk, verleen ons daartoe dat we onszelf voorgoed mogen verslaan, wegcijferen, verloochenen en klein houden, mogen wij niets worden om U alles te laten zijn in ons en door ons voor altijd. Neem voorgoed bezit van ons tot in de verste schuilhoeken van ons hart en leven. (Goossens)
  Mooi hoofdstuk in de Navolging van Christus van Thomas a Kempis, 3e boek hoofdstuk 54: het verschil in werkzaamheid tussen de natuur en de genade.
  “Mijn zoon en dochter, sla nauwkeurig acht op de werkzaamheden van de natuur en de genade, want zij staan lijnrecht tegenover elkaar…” Aanrader.

 18. Reint, volgens mij is de enige manier die kan scoren om van Christus te getuigen wat jij zegt: navolging. Johannes van het Kruis zegt ergens in de Kleine Geschriften: heel het leven van een religieus (of gelovige, want dat verschil is niet al te groot aangezien de christen in de eerste plaats aan God toebehoort en al het andere daarna komt) is een preek of behoort dat te zijn. Daar sluit ik me bij aan. Hoe kun je anders Licht en Zout zijn? En als je zelf niet leeft wat je preekt hoe kun je dan overtuigen, je zet alleen jezelf en God voor schut. Zwijg dan maar opdat God niet gelasterd wordt als gevolg van jou onwaarachtigheid, en ga eerst in en met jezelf aan het werk. Verder zegt hij: (p. 814) Als de stem (van de predikant) de kracht mist om de dode uit het graf te doen opstaan, nl. door de gelijkvormigheid met de Heer, wordt de geest van de toehoorders niet méér uit zijn voegen gerukt dan tevoren. Het ermee als met mooie muziek die verder nergens toe dient, ook al is alles heel goed en voortreffelijk gezegd. Er zal geen vuur overslaan op de wil van de toehoorders, zodat ze in beweging komen om het Lam zonder vlek ook te gaan volgen. Navolging is alles. Navolging = getuigen.
  Lets do it.

 19. “Maar tegenwoordig slaapt de kerk.” Slaapt elke kerk? Of slapen sommige keren?

  Mooi stukje Rob.. Je roept de christenen op om meer te getuigen….eigenlijk om zich meer te gedragen als volgers van Christus..am i right?

  Alleen, als ik dit stukje lees proef ik een stukje teleurstelling/frustratie over de houding van je medechristen.. Jouw tekst raast door…kent weinig rust..is vaak generalistisch en negatief over ons: mensen..christenen. Is dit stukje geschreven uit passie of uit teleurstelling?

 20. Zeker, als het erg rustig is in je leven, en je voortdurend je eigen zin kunt doen, moet je maar denken: de duivel is totaal niet geïnteresseerd in je, want je vormt niet de minste bedreiging voor hem omdat je helemaal niet serieus bent in het navolgen van Christus. De duivel grinnikt tevreden, steekt zijn duim omhoog naar je en zegt ‘welterusten’ met je genietingen en je heerlijke aardse gehechtheden, ga door, hou vol, ik zie je straks wel. En dan gaat hij anderen beproeven die wél heel hard achter de Heer aan proberen te gaan door zich los te maken van alles en van hun eigen wil. Vgl. Lukas 14:27.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

In doorbraak moet je wandelen!

Deze overdenking heb ik geschreven naar aanleiding van een studie van Edgar Holder. God wil dat je nadenkt.. Je moet leren denken.....