Geen tijd? Onzin, tijd is prioriteit!

Onlangs kwam ik bij een vriendin met de stelling; “Geen tijd? Onzin, tijd is prioriteit”. Samen met mijn mede gebedsbroeders schrijven we wel vaker over dit onderwerp. Juist omdat we in een maatschappij leven waarin we vaak lijken ‘opgeslokt’ te worden door onze omgeving.

Tegenwoordig is het normaal om minimaal een maand vooruit te plannen. Steeds vaker kom je op een bepaalde wachtlijst wanneer je iets met iemand wilt afspreken.  Als ik met goede vrienden iets wil afspreken binnen drie weken en dit is onmogelijk vanwege de drukke agenda van de ander, dan wijdt ik dit aan de stelling; ‘geen tijd? Onzin, tijd is prioriteit’.

De kern van de bovenstaande alinea is dat we leven in een maatschappij die een chronisch tekort heeft aan tijd. Al onze wensen en behoeften lijken niet meer te passen in ons dagritme. Blijkbaar is het tegenwoordig -met alle nieuwste snufjes om ons heen- praktisch onmogelijk om je nog te vervelen. 

Is er in al deze drukte -waarin tijd een kostbaar goed is- nog ‘Quality Time’ voor God. Tijd om met vrienden en familie God te ontmoeten, tijd om mensen die God niet kennen bekend te maken met God en tijd om alleen op je kamer intimiteit met God te hebben?

De hele entertainmentindustrie houdt ons 24 uur per dag bezig en brengt ons in verleiding, afleiding en misleiding om verkeerde prioriteiten te stellen. Geen tijd voor ‘Quality Time’ ? Onzin, tijd is prioriteit.

Goede week allen! Groeten Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *