Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn met graan, en je wijnpersen zullen overstromen van wijn. Spreuken 3:9-10 BB

Vereer de HEERE met je bezit, met de eerstelingen van heel je opbrengst, dan zullen je schuren gevuld worden met overvloed en je perskuipen overlopen van nieuwe wijn. HSV

Het is mijn verlangen om de HEERE te vereren. Om Hem groot te maken. Om Hem mijn eerstelingen te geven. Met blijdschap geef ik mijn tienden aan Hem. Aan de kerk, zodat het evangelie verspreid mag worden en levens mogen worden vernieuwd. Maar hoe zit het met mijn tijd? Geef ik het beste van mijn tijd aan Hem? Ik ben een vader van twee prachtige jongens van anderhalf en vierenhalf jaar. Ben getrouwd met een mooie vrouw. Werk met veel enthousiasme als ambulant hulpverlener (wooncoach) in de GGZ en probeer wekelijks een avond door te brengen met vrienden. Ik kan nog wel even doorgaan met mijn bezigheden, maar mijn punt is helder. Tegenwoordig heeft iedereen het ontzettend druk en komen we voor van alles tijd tekort.

Twee maanden geleden zette ik structureel een aantal weken de wekker om 6:00 ’s ochtends om tijd met Jezus door te brengen. Dan had ik een uur voor mij en Jezus alleen beneden in de woonkamer. Dat voelde echt als een eersteling van mijn tijd. Het eerste uur van mijn tijd was van Jezus en ik bracht tijd door met het Woord. Op een gegeven moment verslapte mijn aandacht en waren er tal van andere redenen om in bed te blijven liggen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Photo by <a href="https://unsplash.com/@aaronburden?utm_content=creditCopyText&utm_medium=referral&utm_source=unsplash">Aaron Burden</a> on <a href="https://unsplash.com/photos/opened-book-on-brown-field-during-daytime-4uX_r8OhJ_o?utm_content=creditCopyText&utm_medium=referral&utm_source=unsplash">Unsplash</a>

In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Johannes 1:1 HSV

Het Woord werd een mens en Hij heeft bij ons gewoond. We hebben gezien hoe geweldig en machtig Hij is: Hij, Gods enige Zoon, met dezelfde macht als de Vader, liefdevol, vriendelijk, en vol van waarheid. Johannes 1:14 BB

Als jij een verlangen hebt om Jezus beter te leren kennen, dan moet je echt het Woord gaan verslinden. Sommige mensen zeggen wellicht; ‘het is toch ook niet echt normaal om de hele dag in het woord te zitten’. Mensen vinden het normaal om de hele dag te scrollen op social media. Maar wat is normaal? Hoe komt het dat zoveel christenen het moeilijk vinden om dagelijks de bijbel te lensen? Als Jezus de belangrijkste persoon in je leven is, dan zou het Woord dat ook moeten zijn. Of zeg ik nu iets raars?

“maar die zijn vreugde vindt in de wet van de HEERE en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken.” Psalm 1:2-3 HSV

Dit boek met deze wet mag niet wijken uit uw mond, maar u moet het dag en nacht overdenken, zodat u nauwlettend zult handelen overeenkomstig alles wat daarin geschreven staat. Dan immers zult u uw wegen voorspoedig maken en dan zult u verstandig handelen. Jozua 1:8 HSV

Start een leesplan met je vrienden, partner of familie en bestudeer samen het Woord. Als je het Woord maar een saai boek vind, vraag dan aan God of Hij een verlangen in je wilt laten groeien naar het Woord. Vergelijk de HSV eens met de Basisbijbel zodat het wellicht meer tot de verbeelding spreekt. Download op je telefoon de applicatie Youversion (Bijbel met alle vertalingen app) en leer het Woord (Jezus) kennen.
    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *