Kom in de rust en praat met God

Ben jij onlangs nog gekwetst door een dierbaar persoon? Een opmerking van de ander die wellicht helemaal niet zo pijnigend was bedoeld vanuit zijn of haar hart, maar die toch als een messteek je lichaam binnendrong. Wanneer ik door iemand ben gekwetst of wanneer mij onrecht is aangedaan, dan lukt het mij meestal nog wel om aan te geven dat het mij pijn heeft gedaan, maar wat resteert is een misselijkmakend gevoel.

Vanuit mijn vleselijke natuur ben ik geneigd om mij af te zonderen. Liefst met melancholische muziek op de voorgrond en met alle deuren gesloten. Terwijl ik mij er bewust van ben dat melancholische muziek mij niet beter doet voelen, gun ik mijzelf vaak toch even een ‘pity party’ zonder genodigden. 

Een pity party zonder genodigden

Op momenten dat ik ben geraakt in mijn ziel en mij onrechtvaardig voel behandeld dan zet ik vaak –hoe vreemd het ook klinkt –  liever mijn eigen pity party op, dan dat ik in de rust kom en met God erover praat. Terwijl ik in mijn hart weet dat het Gods verlangen is om ‘erbij te worden gehaald’ zelfs in mijn slechte momenten. En ook in mijn hart is er een intens verlangen om God in alle momenten te betrekken.

De Heer wil dat je met Hem spreekt. Als je naar buiten loopt; ‘Vandaag is het nogal druk hé op straat, Heer’, ‘Heer, ik dank u dat u een weg baant waar geen weg is.’ ‘Heer Jezus, dat is nog eens een knap meisje’ en vertel de Heer: ‘Heer, dat kan ik niet waarderen aan die persoon’. ‘Heer, ik dank U, dat kindje glimlachte naar mij. Dat is Uw manier om mij te zeggen: Ik hou van je’. Kijk altijd naar de knipoogjes van God. Ook in kleine dingen..

Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg. Wees niet eigenzinnig, maar heb ontzag voor de HEER en ga het kwaad uit de weg. Het zal je sterken als een medicijn, het verkwikt je lichaam. (Spreuken 3:5-8).

Zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’ (Hebr. 13:6).

‘Mogen onze Heer Jezus Christus en God, onze Vader, die ons zijn liefde heeft getoond en ons door zijn genade blijvende steun en goede hoop gegeven heeft, u aanmoedigen en sterken in al het goede dat u doet en zegt. (2 Tess. 2:16-17).

Denk aan Hem bij alles wat je doet… God wil dat je met Hem spreekt. Hij is je helper, vertel Hem wat je nodig hebt en Hij zal voorzien! God voorziet niet alleen, Hij IS je voorziener! Dus maak er gebruik van. Vertrouw op Hem,  Hij is met je, met blijvende steun en goede hoop! Hij zal je aanmoedigen en sterken!

Groeten Rob

Ps. Hier volgen, vanuit gezond verstand, een paar algemene suggesties voor hen die last hebben van stress, angst en zorgen… Wees gezegend! Klik hier om het A4 stencil te downloaden

Reacties

 1. hallo god,
  ik schrijf u om mijn beklag te doen over uw werk daarboven.
  u doet het namelijk nogal verkeerd, ik ben zelf altijd vriendelijk en netjes maar ik word altijd gepest door stoere zogenaamde badboyz bij wie alles goed lijkt te gaan, ik vraag me af waarom zou ik nog aardig doen als alle mensen het voor mij verkankeren
  ik ben tegen pesten maar zo te zien geeft u er gewoon geen ene kanker om.
  alsublieft doe uw werk goed of stop er compleet mee want die oneerlijke kanker kanker kanker kanker gedrag heb ik niks aan 🙁
  het spijt me als u zich beledigd voelt maar ik ben het gewoon ff zat. mvg moi

 2. Hallo audsesense,

  Het idee dat God zou moeten zorgen dat alle mensen vriendelijk moeten zijn tegen jou, als jij maar vriendelijk bent tegen hen, klopt niet.
  Integendeel zelfs, je kunt erop rekenen dat je oneerlijk behandeld gaat worden in het leven. Ook als je zelf goed doet.
  Neem nou het voorbeeld van Gods eigen Zoon: Jezus. Die behandelde niemand verkeerd maar werd toch zelf ‘enorm verkeerd behandeld’ en dan druk ik het natuurlijk nog heel zwakjes uit.
  En wat zegt Jezus dat we moeten doen (als we Hem als vriend willen tenminste)?

  “31 Behandel de mensen zoals uzelf door hen behandeld wilt worden.
  32 Als u alleen uw vrienden liefhebt, hoe kunt u dan Gods zegen verwachten? Ook zondaars hebben hun vrienden lief! 33 En als u alleen uw weldoeners goeddoet, hoe kunt u dan Gods zegen verwachten? Ook zondaars doen dat! 34 En als u leent aan mensen van wie u hoopt iets terug te krijgen, hoe kunt u dan Gods zegen verwachten? Zondaars lenen ook aan zondaars om evenveel terug te krijgen! 35 Nee, heb uw vijanden lief, wees goed voor ze en leen zonder iets terug te verwachten. Uw loon zal groot zijn, u zult kinderen zijn van de Allerhoogste. God zelf is immers ook goed voor ondankbare en slechte mensen. 36 Wees barmhartig, zoals uw Vader barmhartig is.’ ” (Lucas 6)

  Als je dit leert doen zul je je minder gaan storen aan domme mensen die naar doen tegen je. Je doet immers niet vriendelijk omdat je iets terug wilt ontvangen van hen. Je weet dat God je hiervoor zal belonen.

  Groet, Jan

 3. Hallo Audsesense,

  Allereerst bedankt voor je eerlijke reactie. Het vraagt moed om met die open en eerlijkheid een berichtje te typen. Pesten is een vreselijk iets, en ik geloof met heel mijn hart dat ook God het pesten richting jou vreselijk vindt. Hij huilt daarom.. Het is de moeite waard om te proberen begrijpen dat God jouw wel geweldig vind en jou nooit zal teleurstellen, ondanks dat anderen mensen dat wel continue doen.. Ik weet dat het makkelijk praten lijkt, maar meer waarde hechten aan wat God van jou denkt is de sleutel. Als je op een gegeven moment overtuigd bent van Zijn liefde voor jou, dan raak je ook niet meer gefrustreerd over het pesten, en zullen ook zij vanzelf stoppen met pesten omdat het je niet meer raakt, en zij er ook geen ‘plezier’ meer aan beleven.. Wij zullen ook namens het Gebedsbroedersteam voor je bidden, en ik geloof ook dat anderen bezoekers voor je willen bidden voor verandering.

  Veel sterkte en houdt ons op de hoogte.

  Groeten Rob

 4. Hoi Myléna,

  Maak je ten eerste geen zorgen. Ik ben 38 jaar en ben sinds deze zomer pas ECHT gaan geloven. daarvoor geloofde ik meer in ‘iets’. Ik heb bij mezelf gemerkt dat je op een gegeven moment iets in jezelf voelt, wat jij omschrijft als “volgens mij ben ik gelovig aan het worden”. Ik heb geleerd dat dit de Heilige Geest is, die ‘iets’ in jou zelf doet.

  En over bidden, ik wist ook niet veel maar ik snap nu dat je gewoon tegen God kan praten over wat je dwars zit, waarom je je gelukkig voelt, waar je bang voor bent, dat je toe geeft als je de fout in gaat(zoals iedereen) en dat je graag wil leren van Hem. Hierdoor ben ik ook gaan vragen of Hij me kon helpen met geloven, of Hij me wijsheid wil geven, of Hij me wilde leren bidden, kortom, ik besefte me dat ik zelf niet veel kan, en ook niet geloven, zonder God. Nu bid ik ook heel vaak allerlei dingen, voor mensen om mij heen, zieke en eenzame mensen, mensen die in de problemen zitten.

  Ik ben ook tegen mijn vrienden en familie gaan vertellen wat me overkomen is. Ik geloof inmiddels dat Jezus, de Zoon van God, voor onze zonden is gestorven, waardoor we alleen hoeven te geloven en te vertrouwen op Hem en daardoor ook vanuit onszelf goede dingen willen doen voor anderen, eigenlijk zodat we meer op Jezus gaan lijken.

  Dus, vertrouw op Hem, koop een Bijbel, ik heb zelf “Het Boek”, die vind ik erg makkelijk te lezen. Vraag bij mensen om je heen die ook geloven en die je kunt vertrouwen (je moeder misschien?) wat je kunt doen om meer te leren, stel vragen en probeer een kerk te zoeken waar je je thuis voelt.

  Heel veel succes en zegen toegewenst!
  Groetjes
  Bernard

 5. Ik heb een heel erg grote vraag!
  Er zit me al een tijd iets dwars.
  Ik ben 12jaar en ik ben nooit gelovig geweest.
  Ik vond dat ze veel te veel bewijzen hadden dat God de wereld niet had geschept samen met Adem en Eva als eerste mens.
  Maar nu denk ik er de laatste tijd een beetje over na.
  Ik ben in de war, volgens mij ben ik gelovig aan het worden!
  Het zijn erg mooie verhalen en ik wil mijn kinder bijbel vervangen voor een echt bijbel! 🙂
  Maar nu is er een probleem.
  In mijn klas zijn er geen gelovigen, alleen me juf en nog een meisje, maar zij is ook een wicca.(nee geen volgers van de duivel!) Dan is er nog een jongen die een klein beetje gelovig is omdat hij een italiaan is en omdat hij zegt dat alle italianen een beetje gelovig zijn. 🙂
  En me Beste Vriendin was gelovig, nu niet meer.
  Een groter probleem voor mij is, hoe kan ik dit goed bij mijn ouders laten komen?! Me moeder is gelovig en me vader niet.
  En nu mijn aller-ergste-grootse-storendste-vervelendste Probleem!
  Ik weet niet hoe je moet bidden…
  Moet je op je knieen gaan zitten en dan bidden in gedachte of hardop.
  Waarover moet ik het precies hebben?!
  En dan waar ik me het meest voor SCHAAM!
  Ik ken de 10geboden niet van Mozes!
  1. Je mag maar één (en ook de enige echte) God aanbidden.
  Dat is de enige die ik echt van buiten ken.
  En dan schaam ik me voor nog iets…
  Ik ken het gebed niet van buiten!
  Ik schaam me en ik ben verward.
  Ben ik het waard God te dienen en tot hem te spreken?!(bidden)
  Of ben ik gewoon een klein meisje dat niet weer waarover ze het heeft?! 🙂 Help me alsjeblieft! <3

  Myléna C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *