Druk druk druk en het is ineens vakantie

Afgelopen week kreeg ik vakantie van mijn studie. Ik heb alles gehaald of ingeleverd. Tegelijk las ik in een boek iets over rust nemen en haast hebben. Dit zette mij weer aan het denken en daarom wil ik hier vandaag in mijn blog op ingaan.

Soms merk ik dat alles snel moet.  Er zal soms wel gedacht worden tijd is tijd en tijd is geld. Maar is tijd ook geld als het eigenlijk beter is om rust te nemen? Als je die tijd niet pakt, kan het wel eens zo zijn dat je opgebrand raakt en het niet meer trekt. Jezus geeft ons het goede voorbeeld zoals beschreven is in het Bijbelboek Lucas. Daar staat 9 keer beschreven dat Jezus een rustige plek opzocht voor gebed. Ik verwacht dat Jezus veel vaker bad en rust nam. Jezus nam op een druk moment tijd voor rust en gebed. Dit is onder andere te lezen in het Bijbelboek Marcus, in hoofdstuk 1 vers 35 t/m 39.

Op de momenten van rust en gebed kwam Jezus op krachten en ontving Hij kracht en wijsheid van Zijn Vader. Tegelijk verdiepte Hij Zijn identiteit. Dit was Zijn geheim voor een evenwicht tussen meditatie en actie. Hij wist wie Hij was en dit is een goed voorbeeld voor ons. Hoe vol actie je graag zou willen zitten, je hebt de hulp, kracht en wijsheid van God nodig. Dit wil God geven en dit geeft Hij op verschillende manieren.

Het belangrijke instrument waar God doorheen spreekt is de Bijbel. Daarnaast spreekt God in gebed, tijdens momenten van stilte. Ook wil God spreken door andere mensen heen. Ik wil je vandaag oproepen om elke dag een moment de tijd te nemen om de Bijbel te lezen, te bidden en stil te zijn. Het moment van de vakantie geeft hier ruimschoots gelegenheid voor.  Als je in de vakantie hier tijd voor vrijmaakt, is het makelijker om dit door te zetten als je weer aan de studie of aan je werk gaat en de rest van je leven omgebouwd te worden in wijsheid.

Wil jij elke dag tijd nemen om Gods kracht en wijsheid te ontvangen?

Gods zegen!

Adriaan

Reacties

  1. Rust is ontzettend belangrijk. Vaak denk ik dat alles snel moet terwijl het een opgelegde gedachte is. Door rust te nemen merk je dat heel veel wat je doet anders kan en dat je ook zin in hebt om die dingen anders te doen.

    Afgelopen tijd heb ik me voorgenomen om meer te bidden, waardoor ik meer rust ervaar. Niet alleen stil op een kamer, maar waar je ook maar bent. Ik noem het levend bidden. Dit houdt in dat ik me focus (praat) met God op plekken waar je het eerder nooit zou doen. @work, @fiets, @auto etc.

  2. Mooie focus. Alwin, levend bidden is fantastisch! Ik heb het al lange tijd als gewoonte aangenomen en het heeft mijn band met God sterker gemaakt. Ieder moment kan ik nu met Hem beleven.

    Adriaan, een vraag. Hoe zou jij de dagelijkse stiltemomenten inbouwen als je van karakter weinig structuur hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *