Verhoorde gebeden

Vandaag was mijn gebedsschrift vol. In het gebedsschrift schrijf ik als ik stille tijd hou. Als mijn gebedsschrift vol is, lees ik het schrift door en schrijf ik op welke gebedspunten door God verhoord zijn, om Hem daarna te danken voor al deze punten. Dit deed ik vandaag ook.

In mijn gebedsschrift schijf ik het volgende op. Allereerst schrijf ik op wat ik beleefd en gedaan heb: mijn gebedspunten op dat moment en de dingen die ik uit de Bijbelstudie heb gehaald. Het bijhouden van dit schrift helpt mij om mijn gedachten te ordenen en gestructureerd te bidden. Ook onthoud ik hierdoor beter wat ik in de Bijbel gelezen heb.

Toen ik het schrift aan het doorlezen was, realiseerde ik me weer dat onze God geen steen geeft als je hem om een brood vraagt. Ook realiseerde ik me dat onze God verlangens ziet en deze vervult. Ik stond verbaasd van de lijst die ik aan het eind van het doorlezen had. Ik ben God dankbaar voor alles wat Hij keer op keer geeft!

Naast de verhoorde gebeden zijn er dingen die God (nog) niet verhoord heeft of die anders zijn gelopen dan ik had gedacht en gehoopt. Ik las laatst in een boek een hoofdstuk over ‘niet verhoord gebed’. Hierin werden twee redenen genoemd over oorzaken van niet verhoord gebed, namelijk:
Als de vraag fout is, zegt God: ‘nee’:
Bijvoorbeeld een ondoordachte vraag. Zoals de discipelen die voorstelden om bij de ontmoeting van Jezus met Mozes en Elia tenten te bouwen (Matthëus 17:1-8). Of de vraag van de discipelen Jakobus en Johannes waarbij zij vroegen of Jezus de twee beste plaatsen in het koningrijk voor hen kon reserveren (Matthëus 20:20-23).
Hierbij is het belangrijk om te zien tot wie zijn eer het gebedspunt is. Als dit niet goed is zegt God ‘nee’.
Als het tijdstip fout is, zegt God: ‘rustig aan’:
Hierbij moeten we even geduld hebben en wachten totdat God gebeden verhoord. God weet wat er gaat komen en weet wat het beste moment is. Hij is de perfecte planner! Hij weet ook wanneer je ergens aan toe bent.

Goede week,

Adriaan

Like deze blog!


Reacties

 1. fijn eigelijk om de planning volledig aan GOD over te laten
  als wij alleen bijvoorbeeld al het weer zouden regelen,zouden we binnen de kortste keren in zeer grote problemen komen
  zelfs na maanden van extreme droogte, durven we nog na een enkel buitje te zeggen wat een rot weer, leren van onze fouten zullen we nooit, eigelijk zijn we bewust zelfvernietegend, raar eigelijk dat we met zo,n gezond verstand zo ontzettend dom omgaan met alles wat GOD ons geeft.

 2. Gaaf zeg!!! PTL! 🙂

 3. Hoi Adriaan,

  bedankt voor dit stukje!
  ik ga zelf ook een eigen gebedsschrift bijhouden.

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

In doorbraak moet je wandelen!

Deze overdenking heb ik geschreven naar aanleiding van een studie van Edgar Holder. God wil dat je nadenkt.. Je moet leren denken.....