Gods agenda versus jouw agenda

Tegenwoordig willen/moeten mensen weken, of zelfs maanden vooruit plannen. Soms worden er zelfs enkele jaren vooruit gepland. Een agenda is niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Vandaag wil ik wat vertellen over Gods agenda versus jouw agenda, Ik veronderstel dat God niet het plan aan mij zal openbaren van mijn 21e tot mijn 80e. Hij laat mij meestal een paar dagen vooruit zien. Keer op keer laat Hij een klein stukje zien van zijn geweldige plan met mij. (Ik geloof dat God overigens met ons allen een geweldig plan heeft!)

Eigenlijk is het wel goed dat ik telkens maar een klein beetje te zien krijg van Gods plan met mij, als ik alles al wist, kon ik trots, onbedachtzaam, nalatig of iets dergelijks worden.

Ik moet denken aan die illustratie van een bergbeklimmer die een wandeltocht in de bergen in het donker maakt. Een man beklimt een berg en schijnt met zijn kleine zaklamp voor zich uit. Telkens is alleen de volgende stap die hij moet zetten verlicht..En zodoende bereikt hij de top van de berg, ondanks dat hij de bergtop niet van te voren had waargenomen…

We weten niet wat God met ons van plan is, en waar Zijn plan met ons eindigt, maar ik moedig je aan om dicht bij God te blijven. Wees gehoorzaam bij die kleine voetstapjes (kleine openbaringen van Gods plan met jou), en blijf je focussen op God. Onderwerp je aan God. Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat je nodig hebt.

Onderwerp je aan je agenda?
Het is kan lastig zijn om te luisteren, te gehoorzamen aan Gods plan als jij je agenda al helemaal hebt vol gepland met allerlei dingen. Want wat, als God iets heel anders had bedacht voor jou, maar jij te druk was met je eigen afspraken, en God niet hoorde fluisteren?

Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen – spreekt de HEER. Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen. Jesaja 55:8-9

Dan iets voor u die zegt: ‘Vandaag of morgen gaan wij naar die en die stad. Daar blijven we een jaar, we zullen er handeldrijven en geld verdienen.’ U weet niet eens hoe uw leven er morgen uitziet. U bent immers maar damp, die heel even verschijnt en dan al verdwijnt. U zou moeten zeggen: ‘Als de Heer het wil, zijn we dan in leven en zullen we dit of dat doen.’ Jakobus 4:13-15

Ik heb geen idee wat ik ga doen als ik over zes-en-een-half maanden weer terug in Nederland ben, maar ik wil niet zover vooruit kijken. Ik vertrouw op God, en geloof dat Hij mij richting zal geven

Zegen, Rob

Reacties

 1. Beste Rob,

  Nu ben je terug,
  heb je nu een paar plannen,
  of is je agenda nog leeg!

  Groetjes,
  en Gods leiding hierin toegewenst,
  Psalm 32:8
  Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *