God fluistert wie luistert?

Ik krijg de indruk dat we tegenwoordig steeds vaker God aanbidden, lezen in onze Bijbel, praten met God etc. als wij er zelf zin in hebben. Soms krijgen we de gedachten om de Bijbel te gaan lezen, of om God groot te maken tijdens de kerkdienst, maar onze eigen wil is dan toch dominanter. In plaats van de Bijbel te gaan lezen kiezen we ervoor om een voetbalwedstrijd te gaan kijken en in plaats van God te aanbidden tijdens de kerkdienst besluiten we onderuit te gaan zitten omdat we het liedje niet kennen of omdat we het geen ‘lekker meezing liedje’ vinden.

God spreekt door je geweten, door je gedachten. Hij fluistert als het ware heel zachtjes in je oor. Wie luistert naar Zijn gefluister? Lukt het jou om zijn naar Zijn gefluister te luisteren wanneer je niet zo lekker in je vel zit? Wanneer je een baaldag hebt gehad of wanneer je voor je gevoel weer hebt gefaald naar God toe?

Ik merk het zelf ook geregeld. Laatst kreeg ik een sms’je van een vriend rond 23.00 met de vraag of ik wakker was. Ik was vreselijk moe en stond op het punt om naar bed te gaan. Het liefst wilde ik zijn sms negeren en mijn bed induiken maar in mijn gedachten hoorde ik in een halve seconde een gefluister; ‘bel hem even op’. Ik had deze gedachte kunnen negeren maar ik besloot voor de verandering deze gedachte te accepteren en mijn eigen wil (lekker naar bed) opzij te zetten.

Hij deed zijn verhaal en ik mocht naar hem luisteren en hem bemoedigen. Ik mocht hem moed inspreken. Hij ging na het telefoongesprek met een vredige gesteldheid naar bed en ik was ook bemoedigd door de fluistering van God. Ik luisterde naar zijn gefluister en mocht hierdoor de troost die wij van God hebben ontvangen doorgeven aan deze vriend.

Het is behoorlijk moeilijk te luisteren naar het gefluister van God, helemaal als je in een ‘dip’ zit. Je eigen wil is dan overheersend. Maar wanneer je tegen je eigen wil ingaat en Gods wil gehoorzaamt zul je ontdekken hoe gaaf God is en wat Hij allemaal voor jou in petto heeft!

Ook als je geloof op een laag pitje staat krijg je geheid af en toe kleine fluisteringen van God. Je zult merken dat wanneer je luistert en handelt naar deze fluisteringen je steeds vaker God hoort fluisteren. Je zult een fijngevoeligheid ontwikkelen. Durf te luisteren naar de fluisteringen van God!

Groetjes Rob!

Like deze blog!


Reacties

 1. Gisteren was ik bij de visboer en achter mij zat een kleuter die behoorlijk gefrustreerd liep te doen omdat het eten nog niet werd bezorgd, geloof ik. De fluistering bestond eruit dat ik het gevoel mocht herkennen..en God had me erop gewezen, ik had dit trouwens ook nog wel uitgebreider kunnen opschrijven, maar daar ben ik niet voor in de spectaculaire mood..

 2. Leuke site!! Ga zo door. Leerzaam om te zien hoe jullie met het geloof omgaan. Ik zou graag voor ons gemeenteblad stukjes willen gebruiken mag dat?

  Stefan
  http://www.bghw.nl

 3. He Stefan!

  Thanks voor de bemoediging! Natuurlijk mag je onze stukjes gebruiken, we zouden het alleen wel op prijs stellen als je ‘gebedsbroeders’ erbij vermeld.

  Gods zegen broer

  Rob

 4. Hey Rob,

  zeer mooi beschreven en zeer herkenbaar! Wat ik zelf erg vaak merk is dat ik geneigd ben om worship op te zetten of verder te lezen in dat ‘ene boekje’ wat je altijd wel aan het lezen bent. Telkens bemerk ik de fluitering wel, maar omdat ik er, in mijn perceptie, niet zo veel aan heb gehad de vorige keer dat ik in de Bijbel las, besluit ik maar weer te doen waar wel zin in heb, onder het mom van het is goede muziek of ook een goed boek…

  Ik verwacht dat dit niet geheel onbekend zal zijn voor velen, en ik vraag me dan ook af hoe jullie daar tegenaan kijken. Hoe herken je zo’n fluistering en moet je daar altijd aan toe geven? Is het typische ongehoorzaamheid?

  God’s zegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

De Heer geeft het antwoord

Afgelopen weekend las ik de volgende tekst in het Bijbelboek Spreuken: “Een mens stelt zich veel vragen, de HEER geeft het antwoord”...