God als dirigent, een hemelse symfonie!

Gisteravond was ik samen met mijn vriendin getuigen een groots concert. Concert Tournee Mozart – Requiem 2011… Van de Bach Choir & Orchestra of the Netherlands… Schijnt de top van West Europa te zijn… Entreekaarten 55 euro per stuk. Had twee entree kaarten gewonnen met een prijsvraag op Internet.

Het verbaasd me dat er nog geen overdenkingen geschreven zijn over de dirigent. Ik blijf het een schitterende metafoor vinden. Hoe deze man zijn gehele orkest stuurt. Hoe afhankelijk de muzikanten van de dirigent zijn. Stuk voor stuk zijn het fantastische muzikanten. Maar als ze met elkaar samenwerken en zich overgeven aan de dirigent, dan komen de meest wonderlijke klanken uit hun instrumenten. Ze moeten hun blik houden op de dirigent. Hij vertelt hen precies wat ze moeten doen.

‘Laten we daarbij de blik alleen gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof’, schrijft Paulus in Heb. 14:2.

God heeft nagedacht over iedere scheppingscreatie. Je bent als een uniek puzzelstukje wat onmisbaar is om de hele puzzel compleet te maken. Je hebt een roeping. Je hebt vaardigheden en talenten die je mag inzetten voor Gods koninkrijk. Als al die vaardigheden en talenten samenkomen ‘in het lichaam van Christus’ dan ontstaat er een geweldige eenheid, die bergen kan verzetten. Een hemelse symfonie!

Op het eind gaven we een geweldig klapoffer voor de dirigent, en zijn muzikanten. Minstens 3 minuten gaven we een staande ovatie voor dit grandioze orkest. Met een schuin oog keek ik naar het schamele applaus wat we soms geven na een krachtig lied in de kerk.. Maar goed, dat is misschien een goede post voor de volgende keer.

Dus altijd blijven kijken naar de Dirigent. Dan heb je pas een hemelse symfonie!

Ik wil jullie nog een interessante uitspraak meegeven.. Denk er eens over na.

God heeft ons aangesteld als dirigent van ons leven en niet als slaaf van omstandigheden.

Groeten Rob

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  De Heer geeft het antwoord

  Afgelopen weekend las ik de volgende tekst in het Bijbelboek Spreuken: “Een mens stelt zich veel vragen, de HEER geeft het antwoord”...

  Onze grootste Vriend!

  Vorige week schreef ik over vriendschap met God en zoals beloofd kom ik hier deze week op terug. Afgelopen weekend realiseerde ik...