Onze grootste Vriend!

Vorige week schreef ik over vriendschap met God en zoals beloofd kom ik hier deze week op terug. Afgelopen weekend realiseerde ik me hoe belangrijk vriendschap is. Met een van mijn beste vrienden had ik echt een vet gaaf en goed gesprek. We hadden het er over wat ons op dit moment bezighoudt. Zoals ik vorige week scheef, is Jezus onze grootste Vriend. Hij is dit niet alleen van mij, maar van iedereen. Hij zal niemand afwijzen of in de steek laten.

In Jakobus 4 vers 8 staat: ‘Nader tot God, dan zal hij tot u naderen’. Als ik deze tekst lees, realiseer ik me dat het belangrijk is om tijd met Hem door te brengen. Als we dit doen zal Hij tot ons naderen. Wel is het daarvoor belangrijk dat we ons hart voor Hem openstellen. In Hebreeën 11 vers 6 staat nog zo’n vette belofte: ‘Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt, zal door hem worden beloond’. Ik moet denken aan het volgende beeld: als we onze hand naar God uitstrekken, geloof ik dat Hij onze hand zal pakken en ons mee zal nemen naar Zijn troonzalen.

In de hemel zijn 3 getuigen: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest (1 Johannes 5:7). Als we tijd met God doorbrengen, doen we dat met deze 3 getuigen. In Johannes 14 vers 7 vertelt Jezus over de komst van de Heilige Geest: “Later zal de pleitbezorger, de Heilige Geest die de Vader jullie namens mij zal zenden, jullie alles duidelijk maken en alles in herinnering brengen wat ik tegen jullie gezegd heb.’ De Heilige Geest is altijd bij ons en Hij zal ons alles duidelijk maken.

Ik merk dat tijd maken voor een moment met God soms best moeilijk is. Het gesprek met die vriend waar ik aan het begin over schreef, duurde niet lang. In dat korte uurtje hebben we goed gesproken en hebben we gebeden. Een gesprek met een vriend of vriendin is een dialoog en dat is ook zo bij gesprekken met God. Ik probeer direct na het bidden stil te zijn, zodat ik Gods stem kan verstaan. God spreekt dan in mijn gedachten of Hij geeft vrede in mijn hart. Ik heb in het verleden gemerkt dat ik het lastig vind om stil te zijn. Maar ik heb ook gemerkt dat stilte de sleutel is om Gods stem te verstaan.

Wil jij ook tijd voor God maken, tijd om God te ontmoeten en om Zijn stem te verstaan?

Gods zegen!

Adriaan

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *