‘Waar puzzelstukjes goddelijk op zijn plaats vallen..’

Soms heb je van die goddelijke ontmoetingen waarbij de meest bijzondere puzzelstukjes goddelijk op zijn plaats vallen. Alleen al hoe ik mijn vriendin heb leren kennen…

Ze zat in een parallelklas in groep acht hoewel we elkaar daar  nooit hebben ontmoet. We spraken elkaar de jaren daarna af en toe kort bij de kassa in de supermarkt waar zij als bijbaantje haar geld verdiende. Ik vond haar een bijzonder aantrekkelijk vrouw maar durfde haar nooit aan te spreken.. De afgelopen jaren heb ik haar niet tot nauwelijks gesproken totdat ik opeens een berichtje kreeg een aantal maanden geleden in mijn Facebook  (Waar Facebook al niet goed voor is) Ik heb altijd gebeden dat God mijn droom vrouw naar mij toe zou sturen.. God verhoort gebeden en plaatst puzzelstukjes wonderlijk op zijn plek.

Momenteel volg ik het Charis Bible College. Een bijbelschool die genade en geloofsonderwijs aanbiedt. Iedere doordeweekse ochtend zit ik vier uur in de schoolbanken om dit onderwijs tot mij te nemen. Ik heb een nul uren contract wat met late diensten exact aansluit op mijn bijbelschool. Daarnaast mag ik zelf mijn diensten inplannen. Vorige week kreeg ik te horen dat mijn contract met een jaar wordt verlengd. Een perfecte baan naast het prachtige onderwijs wat ik volg in de ochtenden.

God leert mij dat ik net als de discipelen in het gras mag zitten en mag luisteren naar Hem. Van nature, vanuit mijn oude schepping, mijn vlees, ben ik geneigd alsmaar door te gaan en als een malle te werken voor Zijn liefde, goedkeuring en acceptatie.. Maar vanuit mijn nieuwe identiteit in Christus, mijn nieuwe schepping, vanuit de geest, mag ik weten dat Hij al in alles heeft voorzien en mij al heeft gezegend met alle geestelijke zegeningen (Efeziers 1:3) God vraagt van jou en mij om in het gras te gaan zitten.. Te midden van alle drukte jezelf neer te ploffen in het gras en net als Maria te zitten aan Zijn voeten en te luisteren naar Hem.

Maak je los van alle drukte, wees stil voor Hem en ontdek de Goddelijke puzzelstukjes die Hij in elkaar legt voor jou. Het is niet altijd even gemakkelijk om op God te vertrouwen. Maar Hij heeft je geluk voor ogen, niet je ongeluk. Vertrouw niet op je eigen inzicht en dank Hem in al je gebeden.

“Wees stil en weet dat Ik God ben” Psalm 46:11

“Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren.” Jeremia 29:11-12

Groeten Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *