Geluk dwing je af versus zegen zal je volgen…

Met grootste overtuiging  sta ik aan de kant als ik aan het liften ben. En terwijl ik daar met mijn vrolijke lach en creatief zelfgefabriceerde liftbordje sta, verwacht ik ieder moment een steengoede lift. Zonder enige onzekerheid hef ik met mijn ene hand het bord de lucht in en met mijn andere hand steek ik mijn duim op. Ik berust mij in de zekerheid dat ik binnen een half uur een uitzonderlijk goede lift heb, op weg naar mijn eindbestemming…

Een van mijn levensmotto’s is; “Geluk, dat dwing je af”. Ingrediënten zijn onder andere ‘durf te vragen’, denk groot, wees overtuigd en bijzonder vrijmoedig. Maar onlangs bedacht ik mij dat ik deze ingrediënten ook best mocht weerleggen in een wat geestelijker jasje.

Wacht op de HEER, wees dapper en vastberaden, ja, wacht op de HEER. Psalm 27:14

Blessed be the God and Father of our Lord Jesus Christ, who hath blessed us with all spiritual blessings in heavenly places in Christ. Ephesians 1:3

I can do all things through Christ which strengtheneth me.  Philippians 4:13

Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.’ Jozua 1:9

Het is ook Gods verlangen dat we vastberaden zullen zijn en op Hem zullen vertrouwen. Hij wilt ons overvloedig zegenen en het is Zijn verlangen dat het goed met ons gaat.  Wandel in Gods zegen. Zegen zal je volgen. 2000 jaar geleden is Gods zegen vrij gezet in jouw leven. Ontvang het 🙂

Een goed weekend allen!

Groetjes Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. Amen! op deze fantastische post.

    Alleen een vraagje.

    Geluk afdwingen. Hoe doe je dat? Opleiding. 60 uur in de week werken. Sparen, pensioen opbouwen, aandeeltje hier, stukje grond daar. Zekerheid, zekerheid zekerheid. En dan zeggen: “Ja God zegende mij!”

    Is dit werkelijk de manier waarop God zegent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Never give up your dreams

Bijna heel christelijk Nederland is momenteel op de Pinkster conferentie in Biddinghuizen, in de volksmond uitgesproken als ‘Opwekking’.. Wellicht overdrijf ik ietwat,...

Als de twijfel toeslaat

In mijn blog van vorige week heb ik een gedeelte uit de Bijbel besproken waarbij God Elia naar de Israëlieten stuurt om...