Geen tijd voor God

De laatste tijd voel ik me niet zo best. Ik ben met een veelal zaken bezig en doordat ik weinig discipline heb dreig ik te bezwijken als dit zo doorgaat. Daarom is mijn gebed al een paar weken: meer discipline ontwikkelen. God geeft mij de kracht om door te gaan. Voor alle zaken waar ik nu mee bezig ben wil en geeft Hij mij kracht, dat is iets geweldigs.

Gebed van een ongelukkige die dreigt te bezwijken en zijn klacht uitstort voor de HEER. Psalm 102:1

Er is alleen een probleem; het valt me op dat ik de laatste tijd moeite heb om tijd voor God apart te zetten. Ik vind het frustrerend omdat ik precies weet wat ik moet doen, maar mij er niet toe kan zetten.

Het kost me erg veel moeite om tijd voor God apart te zetten. Ik krijg het niet voor elkaar om te bidden voor mijn familie, vrienden laat staan voor mijzelf. Toen ik bezig was met deze post, las ik opeens het stukje; “Een oplaadbatterij”. Direct was mijn vraag naar opheldering opgelost. Ik geloof dat de Heilige Geest mij dit onderwerp onder ogen heeft laten zien. Nadat ik deze post had gelezen wist ik wat mij te doen stond. Tijd vrij maken, mijn Bijbeltje erbij pakken en gewoon te gaan lezen, wat een simpele oplossing hé? Maar het is wel dé oplossing.

Jarik heeft gisteren een stukje geschreven over de listen van satan, Geen tijd is ook een ongelofelijke leugen die satan ons ingeeft. We gaan erin geloven dat we geen tijd overhebben om tijd met God door te brengen.

We kunnen bij wijze van spreken op ieder moment van de dag onze Bijbel openslaan, in gebed gaan, onze gedachten op God richten o.i.d. Tijd met God doorbrengen ervaar ik als een verrijking in mijn dagelijks leven.

Waarom grijp ik dan niet die tijd die ik overhoudt en vul ik die in door tijd met God door te brengen?

Zoek je geluk bij de HEER,
hij zal geven wat je hart verlangt.
Leg je leven in de handen van de HEER,
vertrouw op hem, hij zal dit voor je doen. Psalm 37:4-5

Vind jij het belangrijk om tijd met God door te brengen en hoe geef jij er invulling aan?

Zegen,
Rob

Reacties

 1. Hey Rob,

  Ja het is zeker vet dat we die mannen-avonden hebben!
  Eerst was de groep veel groter, maarja er zijn een paar nu op kamers in rotterdam, wat wel erg ver van Breda ligt.

  Over de vermoeidheid: Ik heb geen idee waar dat vandaan komt,
  In me hoofd praat ik mezelf telkens gewoon aan dathet beter is om thuis te blijven en niet naar iets toega.
  vaak omdat ik gewoonweg te moe ben.

  en ik heb ook geen idee hoe ik dat tegen kan gaan.
  ipv als ik wakker genoeg ben op dat moment er gewoon uit te springen en naar buiten te gaan, maar meestal ben ik dus niet wakker genoeg dan..

 2. He BW,

  Thanks voor je snelle reactie! Ik herken me wel in je stuk. Het verschil is dat ik momenteel nog wel de kracht heb om mijn dingen te blijven doen. Ik bid nog wel af en toe met vrienden. In het klooster hebben we nog met zijn zessen gebeden, of God opnieuw ons wilde vullen met de Heilige Geest.

  Gaaf dat je zo’n mannenavond had. Zijn vast mooie momenten. Weet je ook waar je vermoeidheid vandaan komt?

  Groetjes Rob

 3. Hey man,
  veel geluk om de discipline op te bouwen,
  Ikzelf heb daar de laatste tijd ook erg veel last van,
  Ik ben gewoonweg 2 weken niet naar school gegaan omdat ik me er niet toe kon zetten om uit bed te komen,
  hetzelfde met schoolwerk, met de bijbelstudie’s die ik volg, en ook met gitaarles.

  het rare is ook dat ik gewoonweg niet echt iets voelde, ik ging wel dan naar de kerk enzo, maar ik had geen ervaringen meer.

  afgelopen dinsdag (de mannen avond die wij jeugd organiseren) is daar wel wat verandering in gebracht, alhoewel ik kon me de dag erna toch niet naartoe zetten om naar gitaarles te gaan omdat ik gewoonweg te moe was.

  Doe je dat nog wel eens, of laat je dat ook gaan?
  Bidden samen met je vrienden,
  niet zomaar om de standaart dingen, maar gewoonweg bidden vanaf het begin.
  Of God je wil vullen met zijn geest, en zo wil gaan leiden.

  Het is zo simpel, en toch vergeten veel mensen dat, vaak wordt er gebeden voor een opwekking bij andere mensen,voor genezing voor het een of het ander, voor hulp bij school/werk enzo. voor vrienden maar dit wordt gewoonweg vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *