Een oplaadbatterij

Soms heb je van die momenten dat je in vuur en vlam voor God staat. Dat je super vrolijk bent, enthousiast en gepassioneerd. Dat je bijna wel van de daken zou willen schreeuwen hoe super relaxed God is. Je bent helemaal vol van God, je bent opgeladen.

Ik vraag mij soms wel eens af waarom ik mij niet dagelijks “oplaad:” Waarom duurt het soms dagen voordat ik weer in vuur en vlam staat voor Hem? Waarom ben ik soms te gemakzuchtig om mijn batterij in de oplader te stoppen?

Best triest dat ik mijn grote Schepper (oplader) niet dagelijks uitvoerig spreek. (oplaadt)

Vaak is het zo gemakkelijk om nog even iets anders te doen voordat we beginnen met onze tijd met God. ( opladen van onze batterij) Je herkent het vast wel. Ik verlang naar intimiteit met Hem en het bijzondere is dat Hij ook verlangt naar intimiteit met mij.

Als je vermoeid en bedrukt bent, kom dan bij Mij. Ik zal je rust geven. Bij Mij zult u diepe innerlijke rust vinden Matteüs 11:28

Wanneer we een zware dag hebben gehad op school of op ons werk, dan zouden we ons eigenlijk die zelfde dag nog moeten opladen.De duivel heeft super goed in de gaten wat onze zwakke plekken zijn. Hij weet wanneer hij moet toeslaan. Zorg daarom dat je opgeladen bent, en vol van Hem.

“Onderwerpt u dus aan God, maar biedt weerstand aan de duivel, en hij zal van u vlieden. Nadert tot God, en Hij zal tot u naderen.” Jakobus 4:7, 8

We moeten ons dagelijks opladen willen we stand blijven houden. God geeft ons de kracht om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel. God wil ons dolgraag Zijn kracht (energie) geven. Maar wij moeten wel zelf iedere dag weer opnieuw God opzoeken, ons opladen aan de oplader.

Hoe zorg jij ervoor dat je batterij opgeladen blijft?

Een antwoord van een bezoeker; “Dagelijks met hem bidden, in de Bijbel staat; ‘bid met je geest’..dit omdat God ook geest is, dit is de enige manier om contact met Hem te krijgen.Dit doe ik elke dag”

Groetjes Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Hoi Rob,

  Bedankt voor je openheid, dit zijn bekende momenten(dagen) ik denk dat dit bij iedereen wel bekend is. Momenteel zit ik in zo’n dip, last van m’n keel voel me al een paar dagen niet zo lekker, zit niet echt goed in m’n vel, maar ik weet ook dat dit aanvallen zijn van de tegenpartij, altijd als er bijzondere momenten (met God) op komst zijn dan probeert de tegenpartij altijd om een spaak in het wiel te steken, deze week neem ik deel aan de leidersconferentie van Opwekking en ook ben ik lid van het aanbiddingsteam in onze gemeente, maar iedere keer als er iets bijzonders is is het raak.
  Ik ken de tekst uit Matteüs 11, en ik weet dat dit zo is!!! maar toch, soms is het lastig.

  Groeten

 2. He Geert:)

  Die reactie kennen heleboel mensen idd, ik heb af en toe wel is angstmomenten. Vroeger had ik daar wat mee, en satan probeert mij daar af en toe nog eens mee lastig te vallen.

  Keep your armor on 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...