Christenen opgelet – Verboden te piekeren!!

Ik heb geen idee waarmee jij op dit moment rondloopt. Ik heb geen medeweten van de gedachtes en gevoelens die door je heen malen. Misschien loop je rond met je handen in het haar en zoek je naarstig naar antwoorden. Het zou zelfs kunnen dat je geestelijk en lichamelijk bent opgebroken en zit je aan het eind van je Latijn.

Klik hier om het Bijbelgedeelte Lukas 8:22-25 te lezen (tijdsduur: 35 seconden)

Geloof mij, die discipelen stonden doodsangsten uit.. en dat terwijl Jezus enkele meters van hen was verwijderd.. Misschien heb je het wel eens overdacht; “Al die ellende in de wereld.. Het lijkt wel of God slaapt..” Ik kan je vertellen, Jezus behoudt altijd de controle, zelfs als Hij slaapt! Jezus hoeft niet meer in actie te komen. Nog voor de voltooiing van de aarde was er al een geniaal plan bedacht. Jezus hoefde het alleen nog uit te voeren op aarde aan het Kruis. Niet voor niets zei Jezus aan het kruis de bekende woorden; “Het is volbracht.”

Ook voor mij is dat een van de grootste uitdagingen.. De controle loslaten.. De gedachtes en gevoelens die zo aan mij knagen overgeven aan Jezus. De omstandigheden waarin ik verkeer loslaten. Ik voel mij zo vaak als die discipelen bij Jezus in de boot.. Vaak laat ik mijn gemoedstoestand zo bepalen door de omstandigheden waarin ik verkeer en laat ik mij imponeren.

Stelletje oelewappers.. We hebben Jezus in de boot, Hij heeft de controle! Waar is jullie geloof?!

Toevalligerwijs kwam ik op een website waar onderstaand staaltje waarheid staat;  “God ons wil leren een overwinning te halen op het piekeren. Dat we steeds meer gaan vertrouwen op God in alle omstandigheden. Piekeren rooft onze blijdschap en onze rust en vrede. Vertrouwen op God geeft ons blijdschap, rust en vrede. Het probleem is dat we toelaten dat het probleem ons gaat beheersen. We laten het probleem binnenkomen en dat probleem wil zich gaan nestelen. De omstandigheden willen je te neerdrukken. We blijven er over nadenken en nadenken. Eigenlijk geloven we niet dat God ons probleem kan oplossen. We gaan twijfelen aan Gods beloften. We laten ons imponeren door onze gevoelens. Angst wil eveneens samen met het probleem naar binnenkomen. We worden bang” (Klik hier voor het hele artikel)

Jezus vroeg toen hij werd wakker gemaakt aan de discipelen; waar is jullie geloof? Misschien wisten of beseften de discipelen – net als ik- niet goed wie ze werkelijk waren in Jezus Christus. Jezus heeft immers alles al volbracht aan het kruis.  Kijk nu met een verlicht hart nog eens goed naar de volgende bijbelteksten;

Filippenzen 4:13: Ik vermag alle dingen door Jezus Christus.

Johannes 14:12: Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader.

1 Johannes 4:4: In jou woont God, die groter is dan die in de wereld heerst.

Laten we stoppen met ons te laten raken door de omstandigheden, en in plaats daarvan de omstandigheden te raken met Gods Woord!

Groetjes Rob

Ps; klik hier voor een eerder geschreven post over je identiteit in Christus incl. een documentje met tientallen bijbelteksten over wie jij bent in Hem.

Reacties

  1. Lees dit stukje op het juiste moment voor mij!

  2. Vergeet in het donker nooit wat God je in het licht heeft beloofd 🙂

  3. Nice one, amen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *