Angst zal jou niet weerhouden om te zondigen

Tegenwoordig gaan er veel preken over de vreze des Heren. Over bang zijn voor de Heer omdat je maar nooit weet wat Hij gaat doen in jouw leven! Om met de deur in huis te vallen.. Angst zal jou niet redden. Tijdens mijn studie op Charis Bible College kreeg ik het volgende verhaal te horen.

“Ik kan mij herinneren dat jaren geleden, ik thuis naar een tv-show zat te kijken. Er was een bungee jumping plaats in Zuid Afrika met een vrije val van 270 meter voordat het touw begon te rekken. Er was een man die naar beneden wilde springen. Hij zat helemaal vast gegespt en zijn harnas, ze hadden zijn voeten vastgebonden en hield zich krampachtig vast aan het platform. Ze lieten zijn handen zien, zijn knokkels waren wit van hoe strak hij zich aan het platform vasthield. En de man die achter hem stond begon: ‘een, twee drie, BUNGEE’! Maar hij bewoog geen vin! Dus ze probeerden op hem in te praten en hij zei: ‘Ja, ja, ja ik wil wel’! Dus zij zeiden: ‘Oké: Een, twee drie BUNGEE’! Oeh, geen beweging. Er gingen wel twintig minuten overheen om hem te overtuigen. Uiteindelijk zeiden ze: ‘Kijk, er staan mensen achter je die ook willen gaan, je gaat, of je gaat weg’! Dus hij zei: ‘Oké, nog een laatste keer’! Dus weer: ‘een, twee, drie BUNGEE’ en eindelijk sprong hij over de rand. En je kon hem de hele weg naar beneden horen schreeuwen. En toen, toen hij de bodem bereikte toen het touw uitrekte en hem weer naar boven zwiepte, toen schreeuwde hij nog meer, want nu was bij blij dat het touw niet gebroken was. Ha, ha! Dus ze hesen hem weer helemaal naar boven en hielpen hem over de rand en de tv-mensen richtten recht op zijn gezicht en die man had de tranen uit zijn ogen stromen en riep: ‘Oh, dit was geweldig! Oh, ik wil nog een keer! Man dit was de grootste kick die ik ooit heb gehad’! en die man die dit filmde zei tegen hem: ‘Als dit zo geweldig was, waarom duurde het zo lang voordat je sprong’? Hij zei: ‘Ah, mijn grootste angst was dat het touw zou breken!’”

Merkte je op dat de grootste angst van deze man hem er niet van weerhield te springen? God zegt vandaag tegen jou: ‘Jouw grootste angst voor Mij zal jou er niet van weerhouden om te zondigen!’ Angst zal je niet behouden. Bang zijn voor wat God jou zou kunnen doen, zal je niet weerhouden!

Pas als wij onszelf blootstellen aan Gods liefde, ons hart open stellen en Zijn goedheid kennen en ervaren, dan zullen we werkelijk weten dat God goed is en zijn liefde voor ons niet veranderd als we zondigen, en zullen we door Zijn genade niet eens meer willen zondigen.

Goede week allen!

Rob

Reacties

 1. Ik heet Ronnie.

  Ik ben ‘helaas’ geen jongere meer (bijna 38),maar ik ben
  laat (10 jaar geleden) tot geloof mogen komen.
  Ik heb allerlei moeiten moeten doorstaan (niet alléén gelukkig).
  Nu ook nog heb ik van alles waar ik vaak niet uitkom,en dan is het een zegen,dat deze website is opgezet.
  Ik herken veel in de dingen waar jullie doorheen gaan i.h. leven met God.
  Want in het geloof,ben ik ook nog een ‘jongere’.
  Ik dank onze Heer,voor dit initiatief ,want ik leer er veel van,en het verwarmd mijn hart.
  Bovenstaand artikel werkt daar ook aan mee,ik heb/had daar zelf last van,dit maakt mij in ieder geval wakker.
  Gods zegen bid ik jullie en allen toe! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *