Zijn ontferming kent geen grenzen

Misschien ken je wel een vriend/ vriendin die altijd zit te klagen. Iedere week heeft hij/ zij wel weer iets nieuws gevonden om over te klagen. Als je een gesprekje met hem probeert aan te knopen begint hij/ zij direct alweer te klagen; “God, waarom moet mij dit nu weer overkomen?” “Had U mij naar niet geschapen, dan had ik al deze ellende niet gekend..” Eigenlijk vind je dat ze niet zo moeten zeuren, al die ellende is hun eigen schuld. Een oude uitdrukking; “Niet klagen maar dragen, en bidden om kracht”

Ik heb geen ander voedsel dan verdriet, mijn klachten stromen in een vloed van tranen. Job gaat nog vele hoofdstukken door met klagen..

Er zit een kern van waarheid in deze uitdrukking, maar bij God mag je wel klagen. Je mag met alles bij Hem komen, ook met je geklaag. God zal niet tegen je zeggen; “Hee Ronald, niet zo zeuren, bijt er even doorheen” Nee, Hij heeft jou lief ondanks dat jij je misschien ellendig, lelijk en verloren voelt. God kijkt als een liefdevolle vader naar je en slaat een arm om je heen.

Soms hoor je mensen zeggen; “Al die ellende hé, die krijg je niet zomaar.. Het is waarschijnlijk je eigen schuld, belijd je zonden maar aan God” Ook Job klaagde over alle ellende die hem overkwam. Zijn vrienden kwamen met de bedoeling om hem te troosten, maar eindigden met de conclusie dat Job schuldig was en om vergeving moest vragen. Misschien herken jij je wel hierin. Je klaagt over iets en de ander wijst direct met het vingertje naar je. Wij kunnen niet voor een ander bepalen of hij of zij schuldig is. Dat is iets tussen die persoon en God, maar dat terzijde.

God weet wie je bent, waar je mee worstelt. Hij kent je pijn, je verdriet en wilt er voor jou zijn. Houd je vast aan het onderstaande;

Toch geef ik de moed niet op, want hieraan houd ik vast:
Genadig is de Heer: wij zijn nog in leven!
Zijn ontferming k
ent geen grenzen.

Goed is de HEER voor wie hem zoekt en alles van hem verwacht.
Goed is het geduldig te wachten op de HEER die redding brengt.

Klaagliederen 3:21+25:

Fijn weekend,
Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *