Zijn als Ruth

Hallo allemaal ik ben Florien Tolner, 20 jaar en ik woon nu in Amerika. Een poosje geleden heeft Rob mij gevraagd om wat te schrijven voor Gebedsbroeders.nl, ik was toen nog erg druk bezig met de voorbereidingen om naar Amerika te gaan. Inmiddels zit ik al een maand in Amerika.

Toen ik nadacht over een onderwerp moest ik meteen denken aan Ruth. Ruth, en Orpa, gingen op reis met hun schoonmoeder Naomi.

Op een mooie dag vraagt Naomi aan Ruth en Orpa waarom ze eigenlijk met haar meegaan op pad en of ze niet beter terug kunnen gaan naar hun geboorteland, terug naar hun familie.
Telkens antwoord Ruth dat ze niet terug wilt gaan en dat ze liever met Naomi mee wilt reizen.
Ruth vertelt Naomi dat ze wil gaan waar Naomi gaat en dat de God van Naomi ook haar God is. Als ze aankomen in Juda beloont God, Ruth en Naomi door hen rijkelijk te zegenen met voedsel en een man voor Ruth.Maar toen ze onderweg waren gaf Orpa daarentegen toe aan de verleiding en ging terug naar haar geboorteland, naar haar familie. (over haar lees je verder niets meer.)

Je kunt dit verhaal in onze tijd vertalen. Wij zijn een Ruth of Orpa, Naomi symboliseert God. Wij zijn op weg met God en er zullen allerlei verleidingen op onze weg komen. We zullen beproefd worden en God zal ons soms gaan “testen”, Hij zal ons echter niets voorzetten wat wij niet aankunnen. Sommigen van ons zullen een Ruth zijn en anderen een Orpa. Maar God zal de Ruth zegenen voor haar vastberadenheid.

De weg zal soms erg lang lijken maar aan het einde zal er een beloning zijn, God zal ons rijkelijk zegenen.

Maar ook als het je soms niet lukt om te ontsnappen aan alle verleidingen om je heen, mag je weten dat je altijd weer bij Hem mag komen en hij zal je er niet minder om zegenen. En om weer even terug te komen op mijn verblijf in Amerika, ik merk dat God mij ontzettend zegent in alles wat ik hier doe, ik heb drie kinderen van 2 en een half om op te passen en dat is niet altijd even makkelijk maar ik merk dat God mij de kracht en liefde geeft die ik nodig heb.

Ik bid en hoop dat we met zijn allen een Ruth zullen zijn en Gods liefde en kracht door ons heen zullen zien werken.

Groetjes
Florien

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *