You are made to be awesome !

Mediteer jij op het negatieve of het positieve? Spreuken 17:22: Een vrolijk hart bevorderd de genezing, maar een verslagen geest doet het gebeente verdorren. De Bijbel zegt dat een vrolijk hart goed doet als medicijn, maar verdriet verteert je beenderen! Je emoties hebben effect op je fysieke lichaam, dus wat doe je dan, ga je dat behandelen door je chemische stoffen te veranderen? Ik vind dat een vleselijke manier, maar het kan wellicht wat verlichting brengen. Zelf ben ik meer een voorstander van een laagje dieper, de oorzaak, de wortel aan te pakken. Simplistisch gezegd; De reden dat  je depressief bent is, omdat je bezig bent aan depressieve dingen te denken! En je hebt dat van anderen overgenomen.

Als jij niet aan dingen denkt die angst ontwikkelen, zul je geen angst hebben. Als jij niet aan deprimerende dingen denkt, zul je niet depressief worden.

In Romeinen 8:6 staat een eenvoudige Bijbeltekst; Want het bedenken van het vlees is de dood, maar het bedenken van de geest is leven en vrede.  Als ik zou zijn hoe je leeft, dan kan ik je precies vertellen hoe je denkt.. Omdat een mens is, zoals hij denkt in zijn hart! Spreuken 23:7

Waar heb jij aan gedacht?

Andrew Wommack zegt er het volgende over; “Als jij depressief of ontmoedigend bent, kan ik je vertellen hoe aan het denken bent geweest. Ik kan je niet de details vertellen, maar ik kan je wel vertellen waar je niet aan gedacht hebt. Ik kan je vertellen dat je niet over het Woord van God hebt zitten denken, dat je de dingen niet hebt bezien vanuit Gods standpunt, want alles wat je dan zou krijgen zou leven en vrede zijn! En sommige zeggen dan:  ‘dat is niet waar! Er zijn andere redenen! ’ Nee dat is niet wat de Bijbel leert!  Ik kan je precies vertellen, door wat er groeit in je leven, waar je in je gedachten mee bezig bent geweest. Als jij een onzeker angstig persoon bent en niet gelukkig, dan kan ik je precies vertellen waar je in gedachten mee bezig was. Ik heb ook ontzettend veel ellende meegemaakt, maar ik kies ervoor om daar niet in mijn gedachten mee bezig te zijn, maar in plaats daarvan te denken aan al de goede dingen die God in mijn leven aan het doen is. En dat is gewoon een gedachtegang die ik heb.”

Het komt er op neer dat jij de manier waarop je kijkt naar dingen en je focus moet veranderen. Daar is inspanning voor nodig. 

Als jij depressief bent, ben je in gedachten met deprimerende dingen bezig geweest. Je hebt de dingen die met je gebeurd zijn bekeken vanuit het negatieve licht, van waaruit de wereld handelt. In plaats van uit het positieve licht van waaruit God handelt. Draai het denk proces andersom! In plaats van gefocust te zijn op de negatieve dingen van deze wereld, in plaats van naar het ongeloof van deze wereld te luisteren, kom je zover dat je dat afwijst en begin je iedere keer jezelf aan te moedigen en op te bouwen en je aandacht te richten op de dingen van de Heer.  

Als je dit over een langere periode doet, dan kom je zover dat je een gelukkig mens bent, dat je krachtig wordt en vreugde hebt en vrede en dan  weet je gewoon niet meer hoe je anders zou moeten leven. Geestelijk denken is leven en vrede! Onthoudt dat 🙂

 

Ik besluit deze overdenking met een mooie bemoediging en aanmoediging van het jongetje uit het filmpje..  

“We are made to be awesome!!”

Goed weekend allen! Rob

Reacties

 1. Een depressie is zoveel meer…
  Een ziekte.
  Vergeet niet,Er zijn veel mensen die alleen maar ellende en verdriet hebben meegemaakt !
  Vrouwen die zijn verkracht,en mishandelt.
  Nee,dit is duidelijk geschreven door iemand die een goed leven gehad heeft.

 2. Hoi Rob,ik lees je reactie nu pas.
  Dank je wel !
  Doet me goed te lezen

  Ik heb jou blog gelezen,Heel mooi en opbouwend !,
  ik lees de afgelopen dagen weer mijn proclamatiekaarten,ik spreek ze hardop uit.
  Zit zoveel kracht in,het in geloof uitspreken van Gods Woord,ik ervaar dat ik door duisternis,alles wat bij satan hoort,word losgelaten..*mijn dag begin zoveel beter.
  Gods Woord is levend en krachtig…
  Ik heb hier nu 29 proclamatiekaarten naast me liggen,er zitten 5 proclamatiekaarten bij van: Wie ik ben in Christus,(identiteit)
  1 daarvaan staat geschreven in jou blog…

  Ik weet nu ook dat mijn strijd niet tegen vlees en bloed is,maar tegen de boze geesten in de hemelse gewesten,,(satan
  ik word me er steeds meer bewuster van.
  heb afgelopen weken veel strijd gehad,…
  dan lees ik deze onderstaande tekst van 1 van mijn proclamatiekaarten hardop voor

  GODS KRACHT EN BESCHERMING
  Geen wapen dat tegen mij gebruikt wordt, zal me raken.
  Elke stem die negatief over mij praat,wijs ik af.
  Dat is mijn recht als kind van God,want ik ben niet schuldig meer,maar rechtvaardig gemaakt met Gods rechtvaardigheid.
  Wie tegen mij hebben gesproken of gebeden of wie me kwaad willen doen,wie me hebben laten vallen of vloeken over me hebben uitgsproken,
  vergeef ik ,en ik zegen ze in de naam van Jezus.

  Nu zeg ik: Heer,alleen U bent mijn God.
  Er is niemand buiten U – mijn God en mijn redder.
  U bent mijn Vader,U bent de Zoon en de Heilige Geest-en ik aanbid alleen U!
  Ik wil alleen U helemaal dienen en zal alles doen wat U zegt.
  Ik geef me aan U over en doe wat uw Woord zegt:
  Ik bied weerstand tegen satan:al zijn invloed,zijn aanvallen,zijn misleidingen,elk instrument of elke persoon die hij probeert tegen mij te gebruiken.
  Ik buig niet: ga weg,in de naam van Jezus!

  In het bijzonder werwerp ik:
  -Iedere verslaving
  -Iedere angst en pesterij
  -Elke vorm van ziekte
  -Eenzaamheid en wanhoop
  -Elke effect van vloeken en negatieve woorden
  -Minderwaardigheid en onzekerheid
  -Elke afwijzing en ieder schuldgevoel
  -Alle manipulatie en toverij

  Tenslotte Heer,dank ik U dat ik door het offer van de Here Jezus Christus aan het kruis niet meer onder de vloek ben,
  maar onder al uw zegen ben gekomen!
  Amen

  Rob,Nogmaals bedankt voor je leuke opbouwende en bemoedigende reactie.
  Fijne zondag !

  Groetjes,Liefs
  Fleur

 3. Het is inderdaad belangrijk om aan vrolijkere dingen te denken, negatieve dingen kunnen je ‘neerslachtig’ maken. Depressie is echter iets anders dan alleen maar neerslachtig zijn. Het is een ziekte die ook fysiek aantoonbaar is. Mensen die dit hebben kunnen hier helaas niets aan doen, behalve blijven vechten maar dat is moeilijk als je depressief bent en daar geen energie voor hebt. Google ‘dopamine’ dit leert je begrijpen waarom mensen juist negatief denken, bij een depressie.

 4. Mooie blog. Toch denk ik dat het niet helemaal recht doet aan de mensen die echt depressief zijn. Het zou over kunnen komen alsof ze zich misschien aanstellen of dat ze zelf wat aan de situatie kunnen veranderen. Voor een deel is dit misschien wel zo, maar het is ook een ziekte.

 5. @Fleur, ik vergeef het je 😉 Ik ben het helemaal met je eens dat er veel mensen zijn die gebukt gaan onder een vreselijk leed.. Absoluut is dat niet Gods wil. Hij wil dat het goed met je gaat! Alleen de duivel is gekomen om te stelen, roven en vernietigen. Maar Jezus is gekomen om Leven te brengen en dat in overvloed!You are made to be awesome, Fleur 🙂 Ik moedig je aan de blog op te zoeken op Gebedsbroeders, deze; https://gebedsbroeders.nl/blog/wie-is-god-voor-jou-en-wie-ben-jij-in-christus Ik geloof dat het je opbouwt en je maakt tot een sterker persoon.. Ik bid je Gods sterkte en kracht toe.. Om in te haken op mijn blog van gisteren… Wees sterk en moedig, Fleur. Laat je door niets tegenhouden of ontmoedigen. Want waar je ook gaat, de Heer, je God is met je.. 🙂 Goed weekend alvast! Groetjes Rob.. Ik ben niet boos op je hoor, en God ook niet. Wij vinden je awesome 😉 🙂

 6. Dit bedoel ik niet negatief naar Rob toe die dit geschreven heeft,
  zo lijkt het wel als ik het nu terug lees,vandaar nog effe deze reactie.Het zat me dwars.Had het effe anders moeten opschrijven.
  Groetjes
  Fleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *