Richt je aandacht (1)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’ van Andrew Wommack. Voor mij was het wel een opsteker, ik hoop ook voor jullie…

“Misschien denk je: ‘Maar Andrew, ik heb een baan. Ik kan niet dag en nacht over het Woord mediteren.’ Of misschien zeg je: ‘Ik heb twee of drie kinderen thuis. Ik ren voortdurend hier en daar naartoe om dit en dat te doen. Ik kan niet gewoon zomaar gaan zitten en met mijn Bijbel lezen, en geen aandacht besteden aan wat er met mijn kinderen gebeurt.’ De meeste mensen geloven niet dat je letterlijk dag en nacht over het Woord van kunt mediteren.  Zij denken dat dit een totaal onuitvoerbare eis is. Zij begrijpen de ware definitie van mediteren niet. Mediteren is niets anders dat je aandacht net zo lang richten op iets tot je op het punt komt dat het nooit meer uit je bewustzijn weggaat.

Dus als je je bijvoorbeeld zorgen maakt, is dat niets anders dan mediteren. Het is gewoon mediteren over iets negatiefs of slechts. Wat je dagelijkse verplichtingen ook zijn – op de kinderen passen, boodschappen doen, het huis schoonmaken, je kinderen ergens naartoe brengen, eten klaarmaken – jij hebt je dagen doorgebracht met het doen van al deze activiteiten, terwijl tegelijkertijd jouw denken gericht was op: Hoe ga ik dit betalen? Wat gaan wij doen? Is mijn partner mij onttrouw? Heeft zij of hij iemand anders? Stevenen wij op een echtscheiding af? Jij was in staat alle dingen te doen die je moest doen , en toch was jouw denken ermee bezig zich zorgen te maken over al die andere dingen

In jouw beroep kon je je werkzaamheden uitvoeren, wat voor werk je ook doet, en toch dwaalden je gedachten misschien af en dacht je Hoe gaat dit goed komen? Je kunt aan het werk zijn, en toch waren je gedachten met iets anders bezig. Je maakt je dag en nacht zorgen over deze kwestie.”

Vrijdagochtend plaats ik het laatste gedeelte van het passage.. Je hebt de ontknoping vandaag nog gemist, maar probeer erover na te denken waar de schrijver naar toe wilt gaan in dit gedeelte. En wat kun jij daaruit halen voor jezelf?

Een goede week nog,

Rob

P.s. Voor de nieuwsgierigen onder ons, het boek 'Moeiteloos veranderen' van Andrew Wommack kun je hier bestellen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *