Brownies met poep op het menu

Iemand vertelde eens  dat velen christenen heel leergierig zijn. Ze verslinden boeken, zitten op de voorste rijen in de kerk en bezoeken conferenties met groots enthousiasme. Maar diep in hun hart zijn ze verre van gierig om af te rekenen met zonden.

Ik herken me er ergens wel een beetje in.. Het blijft verdraaid lastig af te rekenen met sommige gewoontes die er diep zijn in gesleten. God vraagt van jou en mij om onze gedachten te vernieuwen en niet langer toe te geven aan ons vlees, maar te gaan staan in onze verkregen autoriteit, en te leven vanuit onze nieuwe schepping in Hem, leven vanuit onze nieuwe identiteit in Hem.

Je kunt zonde gewoon niet in stukjes hakken en zeggen: ‘Ik ga geloven dat de grote zonden echt niet goed zijn, maar de kleine zonden ga ik aanvaarden. Dat is de inspanning niet waard. ’ Nou als je dat doet is het als… Je geeft satan een plek in je leven en hij zal dat graag aannemen en tegen je inzetten.

Andrew Wommack gaf een voorbeeld van kleine zonden wat mij wel aansprak. Ik hoop dat dit ook voor jullie geldt.  “Todd was hier met Pastor Dean en hij vertelde erover dat de mensen in zijn jeugdgroep zeiden: ‘Een beetje van deze dingen is niet erg, je kunt niet naar de bioscoop gaan en een volledig goede film zien. Dus, er is een klein beetje seksuele immoraliteit, een klein beetje vloeken, een klein beetje van dit, maar dat is niet erg.’ Dus op een avond  ging hij met zijn jeugdgroep wat brownies bakken. Samen met de jongeren liep hij naar buiten om een hondendrol op te rapen en mengde dit goed door de brownies mix heen. Allen keken met afgrijzen en grote ogen toe. Even later waren de brownies klaar.. Terwijl niemand toe keek had hij nog een goede brownie gepakt en zei: ‘laten we deze opeten.’ En ze zeiden allemaal: ‘Mooi niet’. En hij zei: ‘Jazeker wel’ en begon zijn eigen brownie op te eten. En ze zeiden allemaal: ‘ieuw, dat is afschuwelijk!’ en hij maakte zijn punt duidelijk. Sommige zeggen: ‘Het is maar een klein beetje zonde en dat soort dingen’. Weet je, als jij zo’n houding krijgt en zonde gaat tolereren en alleen als het meer dan 50% is neem jij er aanstoot aan, dan zul jij er uiteindelijk zelf aan toe gaan geven. Je moet zover komen dat jij gewoon geen zonde tolereert.”

Denk er vandaag eens over na.. Wat voor kleine dingen heb jij al getolereerd in je leven en waar kun je misschien verandering in brengen?

Geniet van deze mooie dag en alvast een goed weekend!

Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *