Richt je aandacht (2)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’ van Andrew Wommack. Voor mij was het wel een opsteker, ik hoop ook voor jou.

Als je eerlijk bent, zijn er waarschijnlijk tijden geweest dat bepaalde problemen je zo dwars zaten dat je erover ging dromen. Je hebt een onrustige nacht gehad omdat je denken nog steeds bezig was met: Wat ga ik doen, Hoe geraak ik uit deze situatie? Dat is niets anders dat je zorgen maken, en dat is een vorm van mediteren.

Het deel van jou dat zich zorgen maakt is precies hetzelfde deel van jou dat mediteert. Meditatie is niets meer en niets minder dat je richten op positieve dingen.

Als jij kinderen thuis hebt of je hebt een baan, dan is het verkeerd als jij gaat zitten en zestien uur per dag het Woord gaat bestuderen. Dit is niet trouw zijn aan je gezin, je chef of je werkgever, waar het de verantwoordelijkheden betreft die van je verwacht worden. Maar je kunt een Bijbelgedeelte nemen, dat lezen en er dan de rest van de dag over mediteren, terwijl je bezig bent je te wijden aan de verantwoordelijkheden die je zijn toevertrouwd. Je kunt over het Woord van God nadenken en je kunt je afvragen: Hoe is dit van toepassing op mij? Terwijl je druk bezig bent met je dagelijkse activiteiten te vervullen.”

Als je 24 uur per dag kan mediteren op het negatieve, dan ben ik ervan overtuigd dat je ook kan leren om te mediteren op Gods Woord.

De blog ‘Een succesvol christen’ is mooie samenvattende overdenking over mediteren op Gods Woord.

P.s. Voor de nieuwsgierigen onder ons, het boek 'Moeiteloos veranderen' van Andrew Wommack kun je hier bestellen

Een goede week nog,

Rob

Reacties

 1. Dat is het toffe van deze Site. Het is niet speciaal voor één iemand geschreven. Maar toch zijn er altijd mensen die door een artikel geraakt worden.

  P.S.Hier wat toffe Christelijke Bands: Ze zijn allemaal engelstalig maar toch: Tenth Avenue North, Luminate, The City Harmonic, All Sons and Daughters, Tim Hudges (vooral zijn onbekende nummers)

 2. Hoi Rob,
  Ik was aan het googelen op zoek naar christelijke bands.. zo kwam ik ’toevallig’ op jullie site door een artikel over coldplay en U2. Wat een mooie site en wat gaaf dat jullie deze artikelen schrijven… Ik las net bovenstaand artikel en het was precies wat ik nú nodig had. Ik moest het wel een paar keer lezen voordat ik het echt snapte. ‘Je zorgen maken is hetzelfde als mediteren’… Ik zit op dit moment in zo’n situatie dat ik steeds denk (bewust en onbewust) hoe kom ik uit deze situatie.? Waarom gebeurt dit mij.. enz. Ik voelde me erg verdrietig en boos, maar nadat ik was gaan bidden las ik dit artikel. En het heeft me weer hoop gegeven! Ik kan dus leren om onbezorgd en vol vertrouwen te leven, ook al zijn de omstandigheden moeilijk. God heeft zoveel mooie beloftes gegeven, dat kan ik nu weer geloven.

  Bedankt!!

  Met vriendelijke groet,
  Debby Sepers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *