Hoe belangrijk is de Bijbel voor jou?

Vandaag wil ik met jullie een gedeelte van een studie delen van Andrew Wommack over een onwankelbaar fundament. De tekst is vertaald  het Nederland naar aanleiding van zijn studie.

Als jij denkt, man, ik ben sterk genoeg, ik kan al dit ongeloof wel aan, dan ben je misleid. Slecht gezelschap bederft goede zeden. En daarom heb je het dus nodig om naar het Woord te gaan, om jouw filosofie te laten veranderen. Jouw basismanier van denken. En ik kan je verzekeren dat het Woord van God een geweldige impact heeft op mijn leven. Gisteravond bijvoorbeeld was ik opgebleven en bestudeerde ik het Woord van God, in Psalmen. Eenvoudige waarheden die ik bleef versterken.

Ik las Psalm 119 wat spreekt over iets dat Gods Woord voortbrengt. Het spreekt erover dat ik grote vreugde heb, omdat ik mij aan Uw woord hou, (vers 14,15) en daar heb ik een aantekening bij gemaakt, van: ‘man, als je werkelijk in het Woord van God bent, dan zul je vreugde hebben. Als je geen vreugde hebt, dan schiet je tekort in het Woord van God.

’En het gaat verder: Ik heb meer inzicht dan al mijn leraren, omdat ik mij aan Uw Woord hou. (vers 99) Het Woord van God geeft je wijsheid en begrip en mogelijkheden zodat je voor helemaal niemand onder doet.

Weet je, het Woord van God zal je slim maken, het zal je wijs maken. Dit is gewoon krachtig. Het Woord van God zal je leven transformeren. Dat is echt geweldig.

Spreuken 23:7 zegt: zoals een mens denkt in zijn hart, zo is hij.

Bovenstaande tekst spreekt niet zomaar over individuele gedachten, het gaat hier over ‘filosofie’. Een manier, een systeem van denken. Dat bepaalt hoe jij bent. Zoals jij denkt in je hart bepaalt al het andere. Romeinen 8:6 zegt: Want het bedenken van het vlees is de dood, maar het bedenken van de Geest is leven en vrede.

Zoals je denken gaat, zo gaat ook jouw leven. Dus je hebt nodig dat je denken vernieuwd wordt door het Woord van God. Man, ik kan hier dagenlang les over geven. Dit is precies de manier dat hij ieder van ons aanvalt. Voordat satan je ook maar tot wat voor soort zonde kan brengen, dwaling in je leven, wat voor soort ontmoediging dan ook, wat voor nederlaag ook. Voordat ook maar iets ongoddelijks kan gebeuren in je leven, moet je eerst de principes van het Woord van God schenden. Functioneren in het Woord van God is beschermend, is gezond voor je. Als het enige dat je zou doen zou zijn: dag en nacht mediteren op het Woord van God, Jozua 1:8b zegt, dan zult gij uw wegen voorspoedig  maken, dan zult u succes hebben.

Gods Woord belooft je voorspoed, het belooft je fysieke gezondheid, het belooft je relaties, vertelt je hoe je in relaties kunt volhouden. Gods Woord zal je vertellen hoe je met God relatie hebt, hoe je vreugde kunt hebben midden in problemen. Gods Woord gaat over ieder enkel aspect van jouw leven en als er in wat voor gebied van jouw leven mislukking is, kan ik je verzekeren dat je in een bepaald gebied NIET het Woord van God toepast en niet wat het onderwijst op dat gebied van je leven.

Onderzoek alles en behoud het goede. Laat je inspireren en open je hart. Een goed weekend allen! Groeten Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. Wat een krachtig stukje onderwijs van Andrew! Wat er voor mij uitsprong, was dit: “Ik las Psalm 119 wat spreekt over iets dat Gods Woord voortbrengt. Het spreekt erover dat ik grote vreugde heb, omdat ik mij aan Uw woord hou, (vers 14,15) en daar heb ik een aantekening bij gemaakt, van: ‘man, als je werkelijk in het Woord van God bent, dan zul je vreugde hebben. Als je geen vreugde hebt, dan schiet je tekort in het Woord van God.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Richt je aandacht (2)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...

Richt je aandacht (1)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...

Een succesvol christen

Je kan geen succesvol christen zijn als je je aandacht meer richt op iets anders, dan op het Woord van God. Weet...