Spreek woorden van leven en vrede

Daar zijn mijn overdenkingen de laatste tijd overgegaan. Het is zo gemakkelijk om te zeggen dat we iets niet kunnen, wij nooit in staat zullen zijn datgene te bereiken, of dat we een slecht lichaam hebben bijvoorbeeld. Ik heb altijd last van mijn rug of over tien jaar ben ik vast kaal. Of noem maar iets op wat je jezelf nu hoort zeggen in je gedachten.

We zijn zo geneigd om dood te spreken over ons lichaam, geest en ziel. Terwijl Jezus van ons vraagt om leven en vrede te spreken. Er zijn genoeg wetenschappelijk bewezen onderzoeken geweest waaruit bleek dat positief denken of spreken meer leven gaf dan negatief denken of spreken.

Positief denken is goed. Voor niet christenen zijn er al talrijke onderzoeken gedaan die het positief denken en spreken bekrachtigden. Het verbetert je humeur en helpt je om in mogelijkheden te denken in plaats van in beperkingen. Maar wist je dat het ook wetenschappelijk bewezen is dat positief denken je gezondheid verbetert, doordat het je weerstand verhoogt?

Psycholoog Stone en zijn collega’s deden in 1987 al onderzoek naar het verband tussen stemming van mensen en de werking van het immuniteitssysteem. Ze ontdekten dat hun proefpersonen op dagen met een hoge negatieve stemming een significant lager niveau van afweerstoffen hadden, en significant meer afweerstoffen op dagen met een hoge positieve stemming. *Bron: Inleiding in de psychologie door Roediger, Capaldi, Paris, Polivy, Herman en Brysbaert.

Als niet-christenen zelfs al hebben ontdekt dat er kracht in schuilt om positief te spreken, hoeveel te meer is het spreken van leven en vrede bron van leven en vrede in ons eigen leven.

Immers: ‘Wie het leven liefheeft en gelukkig wil zijn, moet geen laster of leugens over zijn lippen laten komen, 11 hij moet het kwaad uit de weg gaan en het goede doen, en voortdurend vrede nastreven. 1 Petrus 3:10-11

Behoed dan je tong voor het kwaad, je lippen voor woorden van bedrog. 15 Mijd het kwade, doe wat goed is, naar vrede, jaag die na. Psalm 34:14-15

In bovenstaande teksten wordt ons duidelijk gemaakt dat als we het leven liefhebben en gelukkig willen zijn, wij ons moeten focussen op wat er uit onze mond komt. Lukt het jou om vrede na te streven en het kwaad uit de weg te gaan? De Heilige Geest zal je hierbij helpen als je Hem vraagt om hulp.

Doe wat goed is, naar vrede en jaag die na 😉

Goed weekend alvast! Groeten Rob

Reacties

  1. Deze reminder had ik vandaag nou net even nodig!
    Inderdaad, spreek leven uit over de dag, Hij is immers leven!
    Gods zegen dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *