Woorden hebben invloed op je omstandigheden (1)

Ik heb vandaag mijn hart met jullie gedeeld over het spreken van de tong en het maken van plaatjes in je hart over bepaalde omstandigheden om zo je denken te vernieuwen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Morgenochtend plaats ik deel 2 van deze overdenking, vanwege de grootte van deze overdenking.

Woorden hebben kracht.  Je bent je vaak niet bewust over de kracht van negatieve woorden. Woorden die zijn uitgesproken bepalen vaak je omstandigheden of hoe je reageert op de omstandigheden.

Spreuken 23:7 zegt: Zoals een mens denkt in zijn hart, zo is hij. Om die beperkingen uit de weg te ruimen moest ik mijn denken veranderen en dat zul jij ook moeten doen

God sprak en het was.. De woorden van God zijn scheppend. Hij roept het onzichtbare tot aanzijn, leven. Onze woorden hebben ook scheppende kracht. We zijn naar Zijn beeld geschapen. Dus wij hebben ook scheppende kracht. Hij sprak en het was er. Hij maakte er een plaatje van in zijn hoofd. Door de verbeelding uit te spreken ontstond er materie. Er zit ook kracht in de woorden die wij uitspreken. Vanuit Gods kracht in ons in de verbeelding dat we het al voor ons zien het uitspreken.  Plannen is al een beeld maken, voorstellingsvermogen, daardoor krijg je hoop, en begin je hoop uit te spreken wat vervolgens  leven of dood brengt.

Woorden hebben macht over leven en dood, wie zijn tong koestert, plukt daarvan de vruchten. Spreuken 18:21 

De kracht van woorden kan ook negatief gebruikt woorden. Macht over leven en dood zit er in de tong..  

De kracht van woorden is ontzettend groot, alleen Gods woord, de woorden die wij in ons hebben is nog velen malen groter! Laat het woord in je zaaien, mediteer erover en laat het zijn werk doen.

Morgen deel 2, zegen allemaal en een goed weekend alvast!

Groeten Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *