Woorden hebben invloed op je omstandigheden (2)

Iets later dan gepland, maar hier alsnog deel 2.. Zie de blog van vrijdag voor deel 1. Want aan ons is het goede nieuws verkondigd, net als indertijd aan hen; maar anders dan voor wie het in geloof aannemen, was het verkondigde woord voor hen niet heilzaam. Omdat wij echter geloven, gaan we binnen in de rust waarvan eerder sprake was: (Hebreeën 4:2, 3a NBV)

Het woord van God gepaard met het geloof  door het woord van God uit te spreken brengt leven.  Kies ervoor  om meer geloof te hechten aan Gods woord dan aan de omstandigheden waarin je verkeerd.  Alleen al door hoop ontvang je geloof. Doordat je het plaatje gaat maken vanuit het Gods Woord ontvang je hoop. Door het voorstellen van bepaalde dingen, de situatie zoals je het zou willen zien, en dat uitspreekt over de huidige situatie ontstaat er vanuit hoop, geloof. 

De verbeelding zit in je hart.. Door het je te verbeelden krijg je hoop en wanneer je hoop hebt ontvangen krijg je geloof erbij cadeau en kun je de hoop en verbeelding gaan uitspreken  over de huidige situatie en ontvang je het ook in het zichtbare.  Zoals een mens denkt zo is hij staat in Spreuken.. Hoe denk jij over jezelf? Over je omstandigheden? Over je toekomst?

Als je Gods Woord niet leest, dan kan het je ook geen vruchten geven. Hecht dus belang aan het Woord. Er zit kiemkracht in het woord. Maak plaatjes van Gods woord over je huidige omstandigheden.

Negatieve woorden kunnen je heel erg beïnvloeden. Negatief plaatjes.. Zolang je die plaatjes niet veranderd, blijf je er altijd in hangen. Zet er de waarheid, het woord, je nieuwe identiteit tegenover. 

Matt 12: 34 uit de overvloed van het hart spreekt de mond. Hoe meer je je hart vult met het woord. Hoe meer je plaatjes positief worden verbeeld. Wat je spreekt geeft leven of dood, Zo kun je richting geven aan je leven. Kies voor het leven!

Maak een besluit om Gods woord serieus te nemen, het eigen maken, erover mediteren. Gods woord boven de omstandigheden te zetten, spreek in Zijn lijn, overeenstemmend met Gods Woord. En je zult leven zaaien en oogsten. 

Goede zondag,

Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *