Who’s in control

Hoi! Mijn naam is Marieke, ik ben 17 jaar en ik woon in Zwolle. Ik ga naar de Vrije Evangelisatie Zwolle, net als de gebedsbroeders. Ik zit in de laatste klas van het VWO. Verder maak ik graag muziek en hou ik (misschien te veel) van kletsen.

De laatste tijd ben ik er best veel mee bezig. Wie heeft de leiding over mijn leven? God of ik? Als ik even eerlijk ben kan ik wel zeggen dat ik het fijn vind om zoveel mogelijk zelf in de hand te hebben. Ik ben geen control-freak, maar ik bouw wel graag op zekerheden. Nog even iets beter leren voor die ene toets zodat ik vrijwel zeker ben van een voldoende. Gesprekken over het geloof zo sturen dat ik zeker weet dat ik niet voor het blok zal worden gezet. Dingen die eng vind zoveel mogelijk mijden. Mijn dag zó inplannen dat alles precies past. Ik kan behoorlijk gestrest raken als dingen anders gaan dan dat ik ze graag had gezien, als ik de controle over een situatie verlies.

 

Soms gebeuren er dingen in je leven die je pet te boven gaan. Hoe graag je dan ook zou willen, je kunt niets doen om het te veranderen. Dan kun je niets anders doen dan alles aan God overgeven. Bij zulke dingen kom ik er telkens weer achter dat God alles in controle heeft. Hij had allang gezien wat er ging gebeuren, wat er fout kon gaan en wat de beste oplossing was.

 

Ik denk dat God van ons vraagt om ons niet alleen aan hem over te geven in noodsituaties, maar elke dag. Als wij ons leven in zijn geheel aan God geven kan Hij door ons heen werken, ons gebruiken. Ik vind dat behoorlijk lastig. Je weet immers niet wat er gaat gebeuren als jij je overgeeft aan God. Misschien vraagt Hij wel iets van je wat je heel eng vind, of waar je in eerste instantie geen zin in hebt. En hoe ver ga je? Je moet toch ook zelf keuzes blijven maken? Je wilt niet naïef worden…

 

In hoeverre geef jij je leven over aan God, en durf je op Hem te vertrouwen?

 

De leiding uit handen geven kan eng zijn. Wat God ook van je vraagt, Hij zal je de kracht geven om het ook te doen! God zal nooit iets van je vragen wat je niet aankan!

 

Fijne zondag!

 

Marieke

Reacties

 1. Goed stukje:)
  Het is makkelijk om uit te spreken dat je God vertrouwt, maar als het er op aankomt, wil het idd nog wel eens lastig zijn.

  Zegen, Jarik

 2. Het verhaal is heel herkenbaar voor iedereen, lijkt me. Maar jezelf overgeven aan God doet neemt een moeilijkheid met zich mee; je houdt namelijk 1 zekerheid over: de onzekerheid. Maar dan wel onzekerheid in wereldse zin.

  Weet je gesteund door de hemel op het moment dat geloven pijn doet; juist dán groeit je geloof het meest en is God ook het meest nabij.

  Groetjes!!

 3. Inderdaad erg lastig, alles aan God overgeven. Ik heb zelf niet zoveel moeite om de grotere beslissingen samen met God te nemen. Het zijn juist de kleine, dagelijkse bezigheden die voor mij het moeilijkste zijn om aan God over te geven.

 4. Lieve Marieke!

  Ik ben trots op je dat je dit allemaal inziet 😉 je weet het: prioriteiten stellen! Maar ik zie dat je erg je best doet, al vind ik dat je moet blijven zoals je bent, want ik vind je heerlijk zoals je bent!!!

  Daaahaag leukerd (de foto vind ik trouwens WEL leuk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *