What if God was one of us?

Wat als God één van ons was? Wat als we ‘face to face’ met God spraken en een vraag mochten stellen? Ik zou dolgraag aan God willen vragen of Hij mij een tipje van de sluier wilde oplichten, een kleine impressie van Gods plan met mij. Mozes praatte wel van aangezicht tot aangezicht met God, t’ lijkt me fantastisch!

If God had a name what would it be?
And would you call it to his face?
If you were faced with him
In all his glory
What would you ask if you had just one question? (Luister hier het gehele nummer)

Dan sprak de HEER met Mozes. Wanneer het volk de wolkkolom bij de ingang van de tent zag staan, boog ieder zich voor de ingang van zijn tent neer. De HEER sprak persoonlijk met Mozes, zoals een mens met een ander mens spreekt. Exodus 33:10-11

Veel mensen vinden het christendom maar een opmerkelijke religie, “Al die christenen spreken van een almachtige God, waarom doet God niets aan al die ellende?” Al deze ellende komt van de zondeval, maar waarom God er niets aan doet, daar heb ik geen antwoord op.

Ik weet wel dat we al onze vragen bij God mogen neerleggen. Wanneer en op welke manier God antwoord, dat weet het niet, maar God geeft ons wel de belofte dat Hij zal luisteren naar onze gebeden. En dat zal Hij onze gebeden zal beantwoorden als het in overeenstemming is met zijn wil (1 Johannes 5:15)

Een mens stelt zich veel vragen,
de HEER geeft het antwoord. Spreuken 16:1

Waarschijnlijk heb jij ook een aantal vragen waar je mee worstelt en de kans is aanwezig dat je zelf geen antwoorden zult vinden op de vragen die je hebt. God wil graag naar je luisteren en je vragen beantwoorden. Stel Hem al je vragen!

Natuurlijk mag je ook hier je vragen stellen.

Fijn weekend en Gods zegen,
Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Als al deze ellende komt van de zondeval, waarom lijd de ene mens wel en de ander niet of minder. Daar horen ook onschuldige kinderen bij. Er zijn er velen die zich openstellen en bidden, maar toch in alle ellende blijven zitten.

 2. He John,

  Ja, dat is een verdraaid lastige vraag. Ik kan je wel vertellen dat het erg gemakkelijk is met het vingertje naar God te wijzen. Wanneer een christen of niet-christen wordt doodgereden in het verkeer omdat een man met alcohol achter het stuur een botsing veroorzaakte. Dan is de schuld te wijzen op deze dronken man. Hij hield zich niet aan de regels, bla bla. De mens maakt er op deze wereld een zooitje van..

  God heeft het beste voor met een ieder van ons, John. Waarom dan onschuldige mensen (kinderen) komen te overlijden, met/ zonder duidelijke toedracht dat weet ik niet.

  We kunnen met elkaar gaan gissen waarom een christen/ niet-christen is gestorven, maar uiteindelijk zal God het alleen weten, wij kunnen er alleen maar naar gissen.

  Net zoals vragen waarom er zoveel vervolging is in sommige landen..

  Jouw vraag is een van de moeilijkste te beantwoorden vragen.. Ik weet het antwoord niet.

  Fijne week nog,
  Groetjes Rob

 3. Yes I ‘m Kono,

  Volgens mij komen steeds meer bekenden hier op GB.nl 😀 Leuk!

  Wie zit achter de naam ‘kono’ ?

  Gegroet!

 4. Hey Rob,

  Het liedje + de beelden raken mijn hart. ‘What if God is one of us.’
  Jezus zegt:
  Wie een van de minsten helpt/zegent/ ondersteunt, helpt mij! Als je dan het liedje hoort en de beelden van kinderen in nood ziet, wauw, dat breekt je hart! Dat zijn de gasten waarmee Jezus zich identificeerd. Jezus is net als hen zo zwak geweest en zo kapot gemaakt.

  Een geweldige oproep aan ons om Gods gerechtigheid te doen en onze eigen belangen aan de kant te zetten!

 5. Hee Alwin,

  Kracht en moed, dat zijn inderdaad twee kernwoorden om je antwoorden te vinden.

  Gods zegen toegewenst,
  Kono

  p.s: Ben jij trouwens Alwin Snippe?

 6. Mooie post, nooit bij de songtekst van het liedje stilgestaan.

  Mooi antwoord Rudy, bedankt!
  Je krijgt antwoorden als je, je daarvoor open stelt. Maar soms kan het zo lang duren voordat je antwoorden ziet/krijgt!

  Kracht en moed heb je daarvoor nodig om je antwoorden te vinden bij God.
  Dat begint ook weer bij Hem!

  Waar verwacht je alles van…

  Groeten

 7. ach…praten met God wordt overgewaardeerd. Leer eerst maar eens te luisteren.

 8. Een citaat van Rob: ” “Al die christenen spreken van een almachtige God, waarom doet God niets aan al die ellende?” Al deze ellende komt van de zondeval, maar waarom God er niets aan doet, daar heb ik geen antwoord op.”

  Het antwoord op deze vraag die jij stelt geef ik altijd in de volgende vorm: “wat doe jij om God het werken op aarde mogelijk te maken zodat God door jou iets aan die ellende kan doen?”

  We weten immers dat God niets kán doen als wij mensen Hem niet toe laten…..

  Groetjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Echte levenshelden in beeld

In mijn werk in de psychiatrie komt het voor dat cliënten met suicidale gedachten zichzelf geregeld proberen van het leven te beroven....

Als de twijfel toeslaat

In mijn blog van vorige week heb ik een gedeelte uit de Bijbel besproken waarbij God Elia naar de Israëlieten stuurt om...