Welkom op Gebedsbroeders.nl!

Vanaf 2007 tot en met 2013 zijn er meer dan 1150 blogs geschreven op Gebedsbroeders.nl. Blogs in allerlei soorten en maten en geschreven vanuit christelijk perspectief. Van pittige onderwerpen tot bemoedigende overdenkingen. De Gebedsbroeders hebben zeven jaar lang vrijuit geschreven zonder een blad voor de mond te nemen en kijken nu dankbaar terug op een heel waardevolle en inspirerende tijd. Weloverwogen hebben wij toch besloten om na zeven jaar een punt te zetten achter het schrijven van blogs voor Gebedsbroeders.nl

Archief

Vanaf heden wordt er niets nieuws meer geschreven maar functioneert de website als magazijn voor de meer dan 1150 geschreven overdenkingen. Alles van Gebedsbroeders.nl is te vinden in het archief: met één druk op de knop vind je al het werk van gebedsbroeders op een overzichtelijke pagina. We willen je écht uitdagen om een kijkje te nemen! Raak geïnspireerd, wordt geprikkeld, geconfronteerd of bemoedigd, want vele dingen vergaan met de tijd maar woorden behouden altijd hun kracht.

We willen alle bezoekers bedanken voor hun support in de afgelopen jaren en danken God voor alle kostbare zegeningen én de gegeven inspiratie.

Hartelijke groeten en Gods zegen toegewenst,

Mark en Rob

Reacties

 1. Vergeef me voor het niet zo goed hebben toegelicht van mijn uitspraak,wat een verwarrende taal met “vragen aan Hem/Zeggen”
  Ik had waarschijnlijk een tekst van jullie gelezen die jullie geschreven hadden en ik anders las of wat dan ook, In ieder geval blij om elke dag iets nieuws te leren en beter te worden in van alles, Het gaat goed met jullie allemaal, En mogen wij in Christus blijven.

 2. Het schijnt mij dat een mens met een hemels, dankbaar hart zo goed als onmogelijk zondigen kan. Ontstaat elke zonde in de eerste plaats uit ongeloof en ook door ondakbaarheid?

 3. Kom ik voor het eerst op deze site….stoppen ze er mee… :-O.

  Wellicht dus het laatste bericht voor het eerste bezoek. Laten we iig allemaal beginnen waar Christus ons achterliet in het heilige der heilige. Na een lange zoektocht ben ik er uit. Het evangelie. Het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van God. Dat ging immers kapot en komt in alle volheid naar ons terug in Christus. We kunnen worden als Hem en zijn 12 + 70 vrienden. Uit God geboren. https://www.anewcreationinchrist.nl/

 4. Wat een topsite jullie verdienen een groot compliment want er is zoveel meer dan ons alleen laten afleiden door zoveel nuteloze zaken…

  • Thanks! Ik hoop de site een dezer weken weer op te kunnen pakken en te steken in een nieuw jasje

 5. Ik heb nog een lange strijdt te gaan ik was al jong dat ik de Here Jezus Christus heb aangenomen als verlosser.
  Het was voor mij zeker toen de puber tijd begon een strijdt waar ik als broeders voor deze aan stormende jeugd gebeden en hen te zegenen. Dat de Heilig Geest jullie weer mogen inspireren om en voor mensen die ook gemeenschap met mede gelovigen missen ik dat wel vaak heb ervaren dat het kwaad in gemeente of kerken altijd met roddel beginnend scheuring en ruzie veroorzaakt dat een leek een broeder een voorganger maar wat dat we daar de Heilige Geest het werk dat bedoeld is er door verhindert wordt. Ik zelf erdoor zelfs boos en geschopt heb tegen het geloof.
  Daarom wilde ik gebruik maken van jullie blog om Onze Heer die onvolprezen is . Ik eigenlijk prijzen moet en dankbaar voor elk zegen ik U Heer wil danken in het openbaar voor nu tot in de eeuwigheid mij bij U en met Uwe liefde ik kan zeggen dat ik daarom nog leef. Dank aan jullie broeders nogmaals voor deze mogelijkheid. En dat de Geest G’ds jullie moge zegenen met een nieuw project. Hou me op de hoogte.

 6. Jammer dat deze site opgeheven is. Maar wat een zegen te lezen dat het toch nog zoveel te bieden heeft. Mij heeft het bevestigd en ik wil voor mij onbekende Ralf” in deze bedanken. Hij die steeds reageerde op het bijzondere onderwerp kunnen mannen en vrouwen goede vrienden zijn. Vanuit het woord, gewoon zoals God het ons leerde. Gods zegen Regine

  Mark en Rob.. Ik wil jullie graag laten weten dat jullie site in deze wereld van ongekende waarde is he. God heeft ons aan elkaar gegeven opdat we van elkaar mogen leren. Zo dichter tot Hem te komen. Succes met jullie volgend project Gods rijke zegen ook hierin toegebeden. Regine

 7. Erg jammer dat jullie zijn gestopt. Ik heb met veel plezier gelezen en er veel aan gehad door jullie mooie inzichten en bemoedigingen.
  Bedankt!
  Gods zegen toegewenst..

 8. Lieve broeders,

  Bedankt voor jullie wijze woorden, inspiratie en alle stof tot nadenken. Zal jullie posts missen !
  Het ga jullie goed, bless & be blessed !

 9. Een zeer goede website inderdaad, Ben nog maar door een paar dingen geweest maar erg “apart” om eens iets Christelijks te lezen in het Nederlands, Ik zie veel verbeterpuntjes in hoe er tegen de Here moet worden gesproken (zo ZEG je niet iets tegen Hem, Je VRAAGT iets aan Hem) In 2020 een erg goede hulp, Het gaat jullie allen goed en ik bid elke dag voor mijn broeders en zusters en iedereen die zich in onze staat bevind! God zegeningen zijt met ons allen! Amen.

 10. Hallo gebedsbroeders, mooie en opbouwende artikelen schrijven jullie. Het bemoedigd mij altijd weer. Gebruik het ook vaak in mijn preken. Doorgaan broeders.

  Gods zegen toegewenst,

  Groet Herman Esselink

 11. dd mooi wark hebm jullie hier van gemoakt,`hool mie op de hooogte. ik ben zeer overtuigd door deze bijbelbevredigingen

 12. Bedankt voor alle blogs! Erg jammer dat jullie stoppen, ik heb er heel veel van genoten om elke week jullie posts te lezen. Gods zegen!

 13. Rob & Mark, ook super bedankt voor deze overdenkingen. Ze zijn zeer waardevol geweest en nog steeds!

 14. God zegen, ga hier mee door verkondig het evangelie in alle hoeken over internet… ik was bezig met mij scriptie over school over angststoornissen en toen belande ik per “toeval”op jullie site. ik geloof niet in toeval. om jullie hiermee te bemoedigen, kwam ik op jullie site terecht.. God zegen over jullie en jullie gezinnen,

  zegen en zonneschijn, jullie zuster

 15. hoi heren,
  zijn jullie gestopt met deze site.
  zou ik erg jammer vinden.
  jullie overdenkingen en filmpjes waren fijn om te lezen en of te beluisteren
  groet en sterkte
  gerrit jan

 16. Komt dit wel over dan? Ik vernam van een trouw bezoekster dat jullie gesloten zijn. 7 jaar is wel een mooi afrondend getal. 1150 is ook al 7: 1+1+5. Zo moet het goed zijn denk ik dan.
  Fijn dat jullie dit als bezoek- en raadpleegdocument laten voortbestaan, een e-book is het nu in feite.
  Bedankt voor de mogelijkheid die jullie ook mij geboden hebben te stoeien met geloofsonderwerpen, in debat te gaan, mijn eigen visie aan te scherpen of te nuanceren, onder woorden te brengen ook, dus begrijpelijk en toegankelijk te presenteren, verder heb ik bij jullie ook geleerd me tijdig terug te trekken uit zinloze discussies en me niet meer te ergeren of mee te laten slepen door boosheid en van daaruit te scherp te worden. Ik besef dat het echt een leerschool geweest is. Misschien zou de site nog levensvatbaar geweest zijn als jullie het modereren en pas later eventueel plaatsen niet hadden ingevoerd inclusief het stellen van een quantiteitsbeperking. De snelheid was er daardoor uit en ook een stuk spontaneïteit. Ik erken dat je dan minder controle hebt. Maar Xandernieuws draait nog op volle toeren en daar wordt achteraf gemodereerd en verwijderd indien nodig. En ook geblockt bij herhaald wangedrag of overtreding van de siteregels. Hoe dan ook, het ga jullie goed,
  Zegen en vrede, JP

 17. Lieve Mark en Rob,
  Persoonlijk vind ik het jammer dat jullie er mee stoppen. Hoewel ik jullie pas de laatste twee jaar heb “ontdekt” kreeg ik een beetje het gevoel dat jullie mijn broeders werden, en ach dat zijn jullie toch ook. En van familie is het moeilijk afscheid nemen.
  Ik begrijp overigens jullie besluit volkomen. Niet dat dat er iets toe doet natuurlijk.
  Maar ik wil jullie beiden heel hartelijk bedanken voor alle blogs.
  Ik zag elke keer uit naar een nieuwe dus dat zegt wel wat. Ik zal jullie missen.
  Ik bid jullie de zegen toe van onze Vader en wens jullie alle goeds, gezondheid en verdere leiding van God in jullie leven.
  Ik zou nu willen zeggen: tot ziens dan maar aan de overkant.
  hartelijke groet, Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *