Gebedsbroeders bestaat 1 januari drie jaar!

Vandaag wil ik wat met jullie delen over deze website. Geen geestelijk biefstuk om jezelf lekker mee te voeden, maar gewoon een post die vraagt om reactie…

Gebedsbroeders.nl bestaat 1 januari drie jaar. We hebben als team de afgelopen drie jaar genoten van het schrijven van overdenkingen en de reacties die we kregen van onze bezoekers.

Ik ben echt blij met Gebedsbroeders.nl 🙂 God zegent deze website met 55 leden (accounts), 220 bezoekers per dag, vele reacties en de inspiratie voor het schrijven van de overdenkingen. Achter de schermen van Gebedsbroeders.nl wordt de visie en missie van Gebedsbroeders.nl voor het jaar 2010 uitgestippeld. We verwachten veel van God in 2010, het belooft een bijzonder jaar te worden. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor het ontwerpen van Gebedsbroeders posters die we willen ophangen in kerken in heel Nederland. Zo kunnen we meer mensen bereiken, aanmoedigen en bemoedigen in hun relatie met God. Dat is ons verlangen!

Andere plannen zullen we begin januari met jullie delen. We willen graag dat jullie, de bezoekers van Gebedsbroeders.nl, op de hoogte worden gehouden van onze plannen.

Maar wat ik mij wel eens afvraag, .. Wat hebben jullie eigenlijk aan Gebedsbroeders.nl? En wat vinden jullie van Gebedsbroeders.nl ?

Ik ben ervan overtuigd dat veel bezoekers de overdenkingen wekelijks lezen en geloof dat we hen mogen bemoedigen en aanmoedigen in hun relatie met God. Ik hoop dat we na bijna 3 jaar een vertrouwd begrip zijn geworden voor veel bezoekers. Bezoekers stellen hun geloofsvragen en het gebedsbroedersteam en de bezoekers proberen deze vragen te beantwoorden.

(Ik weet dat er veel mensen zijn die zich niet geroepen voelen om te reageren en alleen met veel plezier de overdenkingen lezen, maar vandaag wil ik toch een beroep doen op jullie)

Ik hoop dat jullie, waardevolle bezoekers van Gebedsbroeders.nl, de vragen willen beantwoorden. We zijn benieuwd 🙂

1. Maar wat hebben jullie eigenlijk aan Gebedsbroeders.nl? 2. En wat vinden jullie van Gebedsbroeders.nl?

Ik zie uit naar jullie reacties, 

Geniet nog even van jullie week! Rob

Reacties

 1. Hej Peter,

  Als ik je goed begrijp, vind je het verkeerd dat ik naar een andere kerk ben gegaan. Prima om je mening te delen op GB, maar laat me dan wel weten waarom je het verkeerd vind. 🙂

  Mijn laatste post ging over betrokkenheid, als je de volgende keer weer tussen neus en lippen vertelt dat je het nodig vind om mij te vermanen, prima, maar vraag me dan wel eerst waarom ik naar een andere kerk ben toegegaan.

  Ben bijzonder moe, na een geweldig weekend van Navigators Zwolle te hebben gehad, dus duik nu mijn bedje in 🙂

  Goede week toegewenst,

 2. Via googelen ben ik op Gebedsbroeders terecht gekomen. Het is een mooie homepage qua vormgeving en opzet. De onderwerpen die op de posts besproken worden zijn geloofsopbouwend en actueel, ik wordt erdoor opgebouwd en bemoedigd. De reacties die op de posts komen zijn ook interessant om te lezen, ook vooral omdat ze soms vanuit verschillende gezichtspunten gezien worden, ook daar leer ik veel van.
  Kortom Gebedsbroeders: ga zo door!

  Groet,
  Jacqueline

 3. Ik moet zeggen dat ik het niet elke dag lees, maar wel veel nodig heb. Er staan interessante posts bij, die je veel in het dagelijks leven tegenkomt. Bijna alles is onderbouwd vanuit het Woord en dat is super! Voor zowel mijn tieners, vrienden en kennissen gebruik ik Gebedsbroeders. Als ik merk dat ik anderen ergens mee kan bemoedigen of helpen, dan zoek ik vaak naar een praktisch voorbeeld, een goede post mbt het onderwerp. En altijd kan ik er wat moois over vinden. Maakt niet uit wat ik zoek. Erg fijn is dat…Vind het super gaaf dat jullie dit doen en leer nog veel van jullie posts mannen! Ga zo door! Groet, Matthew.

 4. Top site! Jullie staan bij mijn favorieten 😉
  Ik lees alle posts en ik probeer elke dag even een kijkje te nemen.

  Ga zo door mannen!

 5. Ik vind jullie site heel opbouwend voor jongeren en ouderen. De bezoekers kunnen zich identificeren met de onderwerpen die besproken worden. De manier hoe jullie christen en niet christen liefdevol bemoedigen is echt top. De site is bijzonder ook omdat jullie schrijven actuele ondewerpen. Keep doing the good work with love Gods zegen mvg lucia

 6. Ik vind jullie site te gek! Qua boodschap en qua lay-out. Wat ik óók mooi vind, is het feit dat jullie relatief jonge christenen zijn die zo’n verantwoording durven dragen en op deze manier mensen bemoedigen met de Liefde van onze Vader en onze Heer.
  Keep on the good work!
  Gods Zegen & groetjes; Leo.

 7. Het is gaaf dat gebedsbroeders er is om mensen op te bouwen in hun geloof. Ga zo door!

 8. De steekwoorden die in mij opkomen zijn fascinerend, leerzaam en wonderlijk. Meestal is het een mengeling van deze zaken wat deze site bij mij oproept!

  Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste omdat ik niet Christelijk ben opgevoed en ik heb zogezegd geen Christelijke overtuiging. Wel ben ik opgegroeid in een Christelijke omgeving, althans wanneer je scholen, koren, jongerenclubs e.d. met een C ervoor als Christelijk kunt bestempelen ;).

  Want de Christelijke mensen die ik ken vanuit mijn geboortedorp, mijn woonplaats, mijn sociale leven, mijn werk of waar dan ook van wijken toch af van grofweg het gebied rondom Zwolle, de Veluwe of Zeeland (populair de Bible belt genaamd). Oftewel – dat wat mijn observatie is – er is in praktijk weinig verschil te merken tussen mensen, gebouwen of verenigingen met of zonder C ervoor ;).

  Maandag las ik al in de krant dat van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar slechts 9 procent wekelijks een kerkdienst bezoekt. Bij allochtonen ligt dat percentage iets hoger.

  Het mooie (en tegelijkertijd dus ook fascinerende en wonderlijke) vind ik dan ook aan deze site dat het juist die leeftijdsgroep is die 1. schuilt gaat achter het concept en 2. (voor zover ik kan beoordelen) regelmatig reageert op de posts. Een groep jonge mensen dus, die heel gedreven hun overtuiging laten zien, dit delen met de bezoekers maar zeker ook open staan voor de dagelijkse dingen en andere visies van andere mensen vanuit andere overtuigingen. Hoe krom die ook lijken te zijn vanuit je eigen gezichtspunt ;). (Overigens zijn meningen vanuit verschillende gezichtspunten en vanuit andere achtergronden ook verbazingwekkend vaak bij benadering hetzelfde :))

  Ik kan dat hogelijk waarderen aan mensen in het algemeen en in dit geval op deze site in het bijzonder! En wat mij betreft zou dat nog meer mogen! 😉

 9. Ik lees jullie website regelmatig. Vind de overdenkingen vaak ook boeiend. De ene persoon vind ik ook vaak leukere stukjes schrijven dan de ander. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

  Vaak lees ik alleen de stukjes en heb ik niet echt behoefte om vaakt te gaan reageren. Alleen zo nu en dan. Vervolgens lees ik ook niet altijd de reactie op het bericht wat ik heb achter gelaten.

  Maar leuke site:) Graag zou ik ook wat meer getuigenissen wil horen van wat jullie meemaken. Zodat jullie verhalen misschien wat ‘herkenbaarder’ worden en dichterbij komen.
  Lijkt me mooi. Maar ik snap ook dat je dingen voor jezelf wil houden.

  Nou goed, hier even wat gedachten.

  Gods zegen toegewenst!

 10. Ik heb niet zoveel met gebedsbroeders.nl.
  Reden: Ik praat het liefst met iemand ‘live’, daardoor ontmoet ik nieuwe mensen. Ik wil mensen zien, horen, voelen en dat kan ik niet via tekst doen.
  Omdat ik er niet zoveel aan heb laat ik het over aan mensen die er wel wat aan hebben, tenslotte is zoiets niet verkeerd!!

 11. Even ter verduidelijking: hun leer of denken over iets bedoel ik dan met krom.

 12. Het geen voor mij het belangrijkste is: Ik krijg ervaring er bij, hoe mensen bepaalde dingen zien, of ze nou totaal krom zijn of niet, hier moet je mee om leren gaan.
  En misschien kan de Heilige Geest door mij heen werken of door jullie, om elkaar op te bouwen in het geloof.
  Ook al is er vaan nog wel verschil in mening, wat echter niet erg is natuurlijk.

  En een stukje contact dat is ook wel fijn he.

 13. 1: Ik kwam via google een keer op deze site! Ik zocht een antwoord op een vraag! En dat thema werd op deze site dus ook behandeld! Ik vind hier dus antwoorden op de site, ik ontmoet andere christenen van verschillende kerken. Het is mooi om ook van elkaar hun mening te weten en daaruit van elkaar te leren en het voedt mij op bezig te zijn met christelijke onderwerpen! Het is gewoon mooi:)

  2: Ik vind het echt een mooi iniatief van de gebedsbroeders om een site op te zetten. Dit geeft iedereen de kans om met andere christenen over het geloof te praten. Sommige mensen zijn gezegend met grote groep vrienden waar ze over het geloof kunnen praten en onderwerpen kunnen behandelen! Daarnaast zijn er ook groep mensen die het niet hebben en misschien wel via deze weg over onderwerpen kunnen praten. Verder is het een mooie site(uiterlijk) en zit het goed in elkaar. Top jongens! Ga zo door:)

  Groeten Volkswagen:)

 14. Even korte antwoorden op je 2 vragen: wat heb ik eraan: het scherpt mijn nadenken over de geloofswaarheden, ook n.a.v. kritiek en ongeloof of twijfel waar je tegenover gezet wordt. En het helpt me dus ook verder te zien dan mijn eigen spiritualiteit door vaak verrassende reacties die mijn denken een andere kant op gooien, doordat ik geconfronteerd word met gedachten die ik nooit zou hebben, maar die dus wel erg belangrijk zijn in de levens van anderen. Dat werkt bevruchtend en geloofsgroei bevorderend. Mijn denken rijpt door deze site.
  Wat ik ervan vind?
  Voor mij persoonlijk is het een goudmijn geworden. Ik kwam er al surfend op, ik surfte naar bidden geloof ik, ik zal gewoon te googelen en toen trof ik jullie. Jullie zijn niet meer weg te denken uit mijn geloofsleven. Wat overigens niet betekent dat ik altijd zal reageren. Best mogelijk dat ik vroeg of laat ineens zeg: ik ga even in Jeruzalem kijken of in Rome. Of dat ik me wil terugtrekken om met God alleen een poos op te trekken. Maar prima site dus. Springlevend, actueel, niet wereldvreemd, gaat geen dingen uit de weg ook. Doorgaan.

  Zegen, Jan Paul Kok

  Groeten, JP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *