Leren kijken door de ogen van de Vader

Afgelopen zondag was er in onze gemeente (Vrije Evangelisatie Zwolle) een dienst die geheel georganiseerd was door jongeren. De dienst stond in het thema van VIP( Van Dale: zeer belangrijk personage). Voor God is elk mens afzonderlijk een geliefd, bijzonder en belangrijk persoon. Hij zou graag zien dat de kroon op Zijn schepping Hem aanneemt als Vader.

God maakt geen onderscheid als Hij naar mensen kijkt. Hij houdt van iedereen evenveel. Man, vrouw, 65+-er, crimineel, rockster, sportheld of verslaafde. Werkelijk iedereen is voor Hem even speciaal. Denk daar eens goed over na, iedereen, daar zijn veel mensen bij die wij eigenlijk absoluut niet goed genoeg vinden, zo ging het vroeger in de tijd van Jezus ook al.

Marcus 2: 16-17(NBV) Toen de farizese Schriftgeleerden zagen dat hij samen met zondaars en tollenaars at, zeiden ze tegen zijn leerlingen: ‘Eet hij met tollenaars en zondaars?’ Jezus hoorde dit en zei tegen hen: ‘Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar zieken wel; ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars.’

Wij zijn allemaal zondaars, maar Gods’ genade en liefde is zo groot dat hij de oplossing heeft bedacht. We zijn gered door Zijn genade. Het gevaar is dan om ons als Christenen opeens ‘beter’ te gaan voelen dan niet-gelovigen. Wij hebben voor Jezus gekozen en zijn gered, dus we kunnen lekker op zondag in de kerk gaan zitten en doordeweeks als ‘goede’ Christen afstand houden van anderen.

Als we eerlijk zijn hebben we allemaal wel eens dat we ons wel erg goed voelen ten opzichte van andere mensen. Ik had zaterdag een Gothic-jongen aan de kassa op mijn werk. En dan schieten er gelijk gedachten door je hoofd als: ‘Die ziet er ook niet uit’ of ‘Gelukkig zie ik er niet zo uit’. We moeten anders gaan denken. God wil iedereen redden! Wij kennen de Waarheid, en in plaats van mensen onderwaarderen omdat ze dat nog niet doen, zouden we die Waarheid moeten doorgeven.

Handelingen 10:28(NBV) Hij(Petrus) zei tegen hen: ‘U weet dat het Joden verboden is met niet-Joden om te gaan en dat ze niet bij hen aan huis mogen komen, maar God heeft me duidelijk gemaakt dat ik geen enkel mens als verwerpelijk of onrein mag beschouwen.

Laten we God elke dag dankbaar zijn voor Zijn onbegrijpelijk grote genade en liefde voor ons!

Groet,
Ruben

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *