Welk nieuws geloof jij?

Welk nieuws geloof jij? Num. 13:1 – 14:38. Op allerlei manieren komt er nieuws en informatie in onze oren. Via internet, t.v., vrienden en familie. Dit nieuws zorgt ervoor dat we op een bepaalde manier gaan denken en vervolgens gaan handelen.

Denk maar eens aan het weer. Als we het weerbericht zien en we horen dat het gaat vriezen, zorgen we ervoor dat we de volgende dag niet in een dun shirtje naar buiten lopen, maar trekken we een dikke winterjas aan. We handelen overeenkomstig ons geloof. Als we nieuws of informatie ontvangen dan gaan we handelen! Helaas is niet alle informatie zo onschuldig als het weer. In de wereld worden de meest vreselijke dingen op de mens afgevuurd en de mens moet er vervolgens mee rond komen in het dagelijks leven. Hierdoor gaan veel mensen in angst handelen, hebben tekort en voelen zichzelf snel ziek.

Het nieuws van God, is dat God goed is, Hij je goede dingen wil geven en een goede toekomst, je overvloedig wil voorzien in alles, Hij de God is die ons geneest, je niet langer in zonde hoeft te leven en nog veel meer! Als je dat nieuws vaak genoeg in je oren hoort, dan zul je hiernaar gaan handelen. Je komt er achter dat je niet langer angstig hoeft te zijn, geen tekort hoeft te hebben, je niet minderwaardig hoeft te voelen en dat je gezond kunt zijn.

Hoe?! Door het nieuws van God elke dag in je oren te horen, want geloof komt door het horen en het horen van het woord van God. Geloof in God geeft 100% resultaat. Geloof zonder daden (actie) is dood; het werkt niet. Door Jezus Christus kunnen wij vrij en zonder enige veroordeling komen tot de troon van genade (Hebr. 4:16) en alles ontvangen wat God voor ons heeft (Rom. 8:32).

Als wij het nieuws gaan geloven dat Hij heeft geschreven over ons (Jer. 29:11) en gaan geloven dat Hij de Heer is die ons geneest (Ex. 15:26, Mt. 8:17, 1 Pet. 2:24) en dat we in niets tekort zullen hebben (Ps. 23:1, 2 Cor. 9:6-8, Fil. 4:15-19) komen we in actie.

Vul jezelf met het nieuws van God en kom in actie. Geloof is nu, nu is de dag van verandering!

Hartelijke groeten en veel zegen,

Bernard
www.jubilee.nl

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs

    Woorden van leven en dood

    Extra: Lees in de Bijbel het Bijbelgedeelte Genesis 27:30-38 ter inleiding op onderstaande blog. Woorden, en in het bijzonder zegeningen en beloftes...