Weet wat jij gelooft!

Hoi, mijn naam is Gijs-Peter. Ik ben 34 jaar, getrouwd met Coby, papa van 3 stoere boys, en woon in Coevorden. Daar zijn wij deel van een toffe familie van God: De Fontein. Door de gebedsbroeders ben ik gevraagd om iets te schrijven. Het is mijn passie om mensen van Jezus te vertellen. Om met de woorden van Toby Mac te spreken:
‘I want to serve up the truth like it’s pink lemonade’!

WEET WAT JIJ GELOOFT: JEZUS ÍS DE MESSIAS!

 

Hoe kan jij bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent? Door jouw identiteitsbewijs! Jouw persoonlijke gegevens (naam, adres, enz.) zijn heel belangrijk. Ze onderscheiden jou van de zes miljard andere mensen die ook op deze aardkloot wonen!

 

Zo ook met Jezus. In het OT staan 330 Messiaanse profetieën/ voorspellingen, die hun vervulling vinden in 1 persoon: JEZUS. Vervulde profetieën kan je beschouwen als een soort ‘adressering’ of ‘legitimatiebewijs’.

 

Misschien worstel jij wel eens met de vraag: is Jezus écht de Messias? Zou het allemaal geen fabeltje zijn?

 

De Emmaüsgangers worstelden hier ook mee. Jezus zei tegen hen: “Hebben jullie dan zo weinig verstand en zijn jullie zo traag van begrip dat jullie niet geloven in alles wat de profeten gezegd hebben?… Daarna verklaarde hij hun wat er in de Schriften over hem geschreven stond, en hij begon bij Mozes en de Profeten” (Lukas 24:25,27)

 

Jezus doet een beroep op hun verstand, hun begrip. Je kunt namelijk WETEN wat je GELOOFT. Je hoeft je verstand niet overboord te gooien. J

 

Jezus toonde aan dat de profetieën door Hem vervuld waren. Hij liet hen als het ware Zijn paspoort zien! Ik denk dat Hij o.a. de volgende dingen heeft laten zien: paspoortvanjezus (klik op de link om het paspoort van Jezus te downloaden!)

 

Soms zeggen mensen: ‘Jezus heeft alles opzettelijk vervuld’. Maar zoveel dingen heb je niet zelf in de hand: in welke familie je geboren wordt, of waar of wanneer, of hoe jij aan je einde komt. Het is gewoon onmogelijk!

 

Weer anderen zeggen: ‘Jezus heeft ze ‘toevallig vervuld’’. Een Amerikaanse professor Stoner, een wiskundige, berekende, dat als 8 profetieën vervuld zouden worden in 1 persoon het een kans is van 1 op de 10 tot de 27e!  Dat is een kans van 0,0000000000000000000000000001 % .

 

Stel je voor: als we Nederland zouden bedekken met 10.000.000.000.000.000.000.000.000.000 euromunten, dan sta je tot je knieën in de euro’s. Jij zet op één munt een kruis, en plaatst die ergens in Nederland. Dan blinddoek jij jouw vriend en laat hem ergens een euro oppakken. De kans dat hij de goede pakt, is de kans dat 8 profetieën in 1 persoon in vervulling gaan!

 

…en dan heb ik het nog niet over de kans dat 330 profetieën vervuld worden in 1 persoon!…

 

Dus: Jezus is écht de Messias. Toen de Emmaüsgangers dit zagen, veranderden ze radicaal. Iedereen moest het horen.

 

Zie jij het ook? Je kunt met veel vragen zitten in jouw leven, maar 1 vraag kan vandaag beantwoord zijn: Jezus is de Messias! Hij is de beloofde Redder. Hij kan jouw leven veranderen! Weet dat. Geloof dat.

 

“Dit alles schrijf ik jullie omdat jullie moeten weten dat jullie eeuwig leven hebben, jullie die geloven in de naam van de Zoon van God” (1 Joh.5:13)

 

Blezz,

Gijs-Peter

(met dank aan Josh McDowell, één van de beste christelijke apologeten van deze tijd)

Reacties

 1. Vraag me af hoe gen. 3:15 een voorspelling kan zijn.

 2. Hey Xander,

  Ik reageer effe want ik weet niet of Gijs-Peter dan wel eens op deze site komt.

  Je had een vraag hoe Gen. 3:15 een voorspelling kon zijn. Ik weet niet of je niet toevallig 1 Johannes 5:13 bedoelt?

  “Vijandschap sticht ik tussen jou en de vrouw, tussen jouw nageslacht en het hare, zij verbrijzelen je kop”

  Dat staat er in Genesis 3:15…

  Ik ben benieuwd wat je precies bedoelt 🙂

  Gr. Mark
  jij bijt hen in de hiel.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *