“Wees ook dankbaar”

Ik stond een paar minuten geleden op mijn balkon en dacht na over welk onderwerp ik dit keer zou gaan schrijven.
Plotseling kwam het woord; “dankbaarheid” in mij op. Ik voel me een rijk gezegende jongeman van twintig jaar. Ik woon in een schitterende omgeving, heb een goede relatie met mijn ouders en woon met plezier nog bij hen. Ik volg met veel genoegen een hbo-studie  en zit helemaal op mijn plek bij de christelijke studentenvereniging; Navigators Zwolle enzovoorts.

God is zo’n fantastische God, Hij heeft ons zoveel gegeven om dankbaar voor te zijn en hij heeft nog veel meer voor ons klaarliggen. Ben jij Hem dankbaar?

Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Filippenzen 4:6

Dikwijls bidden we tot God vanuit onze eigen hartstochtelijke begeerten. We vragen God van alles en hebben geen oog meer voor Zijn gebedsverhoringen. Kortom, volgens mij vergeten we geregeld God te danken voor de gebeden die hij heeft verhoord en voor alle zegeningen die we zien bij ons zelf en in onze omgeving.


Laten we weer opnieuw ons bewust zijn van wat God voor ons heeft gedaan. Ik betrap mij erop dat ik Hem vaak dank in een soort automatisme “Lieve Vader in de hemel. Ik dank U voor deze mooie dag..”
Komen onze dankzeggingen daadwerkelijk uit het diepst van ons hart. Ik wil jullie aanmoedigen om bewuster je dankzeggingen uit te spreken. Waar ben jij hem werkelijk dankbaar voor?

Blijf in hem geworteld en gegrondvest, houd vast aan het geloof dat u geleerd is en wees vervuld van dankbaarheid. Kolossenzen 2:7

Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar. Kolossenzen 4:2

Jarik benoemde het al in zijn post over verwonderen; “Probeer je vandaag eens te verwonderen!”
Ik wil je vragen om je opnieuw te verwonderen komend weekend en daarbij Hem alle dankzegging te geven.

Ben jij dankbaar om wat God voor jou heeft gedaan? Laat dat dan eens iets vaker merken aan Hem.

Fijn weekend en Gods zegen,

Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *