Vind jij bemoediging in Gods woord?

be·moe·di·ging (de ~ (v.), ~en)
1 het bemoedigen
2 gebeurtenis of uitspraak die bemoedigt => steun

Hey allemaal! Mijn naam is Annique. Ik ben 18 jaar en ik woon in Hattem. Binnenkort gaan we verhuizen naar Goor. Ik heb net mijn diploma gehaald voor schoonheidsspecialiste. Ik heb besloten dat ik nu het onderwijs in ga, daarom begin ik volgend jaar aan de opleiding onderwijsassistent te Zwolle.

Sinds kort ben ik gestart met een ‘goede gewoonte’.Ik lees elke avond in mijn bijbel en schrijf dan mooie teksten in een schrift.Ik heb al aardig wat bladzijden volgeschreven en ik vind het heerlijk om terug te lezen!

Er zijn tijden geweest in mijn leven waarin ik op zoek was naar troost en bemoediging.Zoals bij de scheiding van mijn ouders 7 jaar geleden, toen ik bleef zitten in de 3e en de vele keren dat we zijn verhuisd. En zo heeft iedereen natuurlijk zijn dingen. Als er op 1 dag bijvoorbeeld van alles misgaat en tegenzit.

Als ik niet lekker in me vel zit en ik zoekt troost en bemoediging, dan kan ik dat zeker vinden in de onderstaande teksten!

Vaak ervaren mensen God wel als het goed gaat in hun leven.Maar zo gauw het slecht gaat, vragen ze: Waar is God?!God is er altijd! Dat mag ons bemoedigen, ook in moeilijke situaties.
Gaaf hè? Hoe gaan jullie daarmee om? Ik ben benieuwd welke teksten jullie hebben bemoedigd en waarom.

Jacobus 4:8 Nader tot God en hij zal tot jou naderen.

Jesaja 40:31 Wie hoopt op de Heer, krijgt nieuwe kracht, hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput!

Psalm 23: De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.

Jesaja 41:13 Want ik ben de Heer, je God, ik neem je bij de rechterhand en zeg je: Wees niet bang, ik zal je helpen.

Psalm 91:11-12 Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen, die over je waken waar je ook gaat. Hun handen zullen je dragen, je voet zul je niet stoten aan een steen.

Gods zegen,
Annique

Like deze blog!


Reacties

 1. Beste Rianne, laatst hoorde ik op radio Maria een gebedsintentie voor een mevrouw die vroeg om gebed voor het feit dat ze geen vertrouwen meer kon stellen in Jezus en zich hierover zorgen maakte en misschien ook wel verwijten. Dit was dus geen ongelovige vrouw, juist niet. Want ze vroeg gebed. Wij worden beproefd. God kan ons totaal verlaten, althans zo ervaren we het. Hij doet dat denk ik omdat Hij ons wil laten voelen en beseffen hoe afhankelijk we van Hem zijn en hoezeer we Hem onophoudelijk te hulp moeten roepen en tegen Hem zeggen dat we van Hem houden en in Hem geloven. Ik heb dagen dat ik alleen maar kan zeggen: God, kom mij te hulp, Heer haast U mij te helpen, meer komt er niet uit. Ik kan totaal radeloos zijn lange tijd achtereen, maar altijd weet ik voor de volle 100% zeker: U bent er. U hoort mij, U ziet mijn getob en gepieker. Dit gaat voorbij, U keert Uw gelaat vroeg of laat weer naar me toe. Geloof me Rianne. Ik spreek de waarheid. Versterk je geloof, bid en smeek, leg je toe op het volgen van Jezus, en je komt verder, absoluut, je droefheid zal in vreugde verkeren. Ik ben niet de enige die dit gelooft, het is de bottomline van het Ene, Ware Geloof in de God die Liefde is en zielsveel van je houdt, omdat hij je gemaakt heeft. Vecht, verdraag, vertrouw Hem volkomen, dwing jezelf Hem te vertrouwen en word sterker. Geef NOOIT op. Geen wanhoop. Wanhoop is van de boze, de verderver aan het verkeerde loket. Wanhoop = ticket to hell. Niet kopen.

 2. Beste Annique

  De afgelopen 30 jaar heb ik vaak geleden aan zware depressie’s, en ik heb ervaren dat vooral het boek van de Psalmen er bemoedeging en kracht is.

  God geeft kracht voor vandaag, door de herkenning die ik heb ervaren in de psalmen en bemoedeging, Want Hij is dezelfde vandaag, gisteren en morgen.

  Groetjes en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

 3. Hey allemaal,

  Bedankt voor jullie reacties.

  @ XM, wat fijn om te horen dat je ook troost en bemoediging ervaart in Gods woord. Het is toch heerlijk om te weten dat je met al je zorgen bij God terecht kan en dat Hij voor je zorgt. Hoe gaat het momenteel met je relatie met God? Is het al wat minder ‘knipperlicht’? God wacht op je.. om je al Zijn liefde te kunnen geven!

  @ Lydia, bedankt voor je reactie, ik vond het ook altijd fijn om met je over het geloof te praten. Ik vind het wel bijzonder dat jij op deze site terecht bent gekomen.
  Lydia, ik wil je vertellen dat God zielsveel van je houdt! Als jij God verteld dat je er spijt van hebt dat je het geloof een beetje verwaarloost, dan zal Hij je vergeven en het er nooit meer over hebben!! Je hoeft je niet schuldig te voelen. Jij bent hem zoveel waard!
  Jezus is gestorven voor jou zonden, zodat jij een persoonlijke relatie met God kunt hebben! Zonder gevoelens van schuld of angst. God verlangt naar een relatie met jou, Hij wil er voor je zijn. Hij houdt ONVOORWAARDELIJK van je. Wat je ook doet, je blijft Zijn geliefde kind.
  Als je eens wilt praten over het geloof of over iets anders, je kunt me altijd bellen of mailen. Veel liefs!

  @ BasNah, dankjewel voor je reactie.
  Dat heb je mooi verwoord.
  Ik denk te begrijpen dat jij zelf ook ontmoedigd bent door de harde realiteit?
  Ik hoop dat je zult gaan zien dat God, ondanks alle ellende in de wereld, het beste met jou voorheeft! Hij heeft alles gedaan om je hart te winnen. Hij gaf zelfs zijn eengeboren Zoon, zodat jij een relatie met Hem (God) kan hebben. Er is zoveel ellende in de wereld, omdat zoveel mensen hun eigen plan willen trekken, maar alleen God weet wat echt goed voor ons is! Hij gaf ons een eigen wil, omdat Hij wil dat wij Hem liefhebben uit vrije wil en niet omdat het moet!

  Ik wil jullie nog een mooi liedje meegeven.
  https://www.lyricsmode.com/lyrics/p/point_of_grace/blue_skies.html

  Het gaat erover dat God altijd bij ons is, ook al lijkt alles nog zo donker.

  Dit is ook een prachtige psalm, die tekst, WAUW, laat het eens op je inwerken…
  Psalm 112

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?Bijbel=Bijbel&m=Ps+112&id16=1&pos=0&set=10&l=nl

  Gods zegen!

  Liefs Annique

 4. hey meid

  ik vind het een heel mooi stukje, ik verwaarloos het geloof een beetje en voel me daar best schuldig over..
  toen we vroeger beste vriendinnetjes waren hadden we het er wel eens over ik mis die gesprekken soms wel.
  Ik vind het fijn dat je zo bent gaan denken

  dikke kus Lydia

 5. Ha Annique,

  Ik vind, dat je een mooi stuk hebt geschreven en mooi, dat je er zoveel inspiratie uit haalt.
  Ik heb ooit delen uit de bijbel gelezen en ben een “trouwe kerkganger” geweest.
  Echter het leven zelf ( de keiharde realiteit ) en de situatie in de wereld kunnen iemand zo ontmoedigen, dat het heel moeilijk wordt om te geloven in een God, die het enkel goed met je voorheeft.
  Denk maar aan de oorlogen, ziektes, ongelijkheid en misdaden.
  Zelfs in hun geloof zijn er mensen, die anderen veroordelen omdat ze anders zijn.
  Zoals jij het beschrijft, zo zou iedereen het moeten beleven en geloven.
  Ik denk dat deze wereld er dan zoveel beter uit zou zien…

  Groeten,
  BasNah

 6. Hi Anique,
  Ik ervaar het ook zo dat je trootst kan vinden in Gods woord. Ook door gebed en je hart te luchten bij Hem werkt voor mij altijd. En ik denk ook dat het goed is om Gods leiding te vragen. Ik voel me alleen zelft nog een beetje een knipperlicht tegen over God, want zodra het lekker met jezelf gaat kijk je niet meer echt naar Hem om, maar als je in de put zit dan is het van ooohh ja… God kan me helpen. Dat bedoel ik met en knipperlicht. Ik kies daarom ook voor de tekst van:

  Jacobus 4:8 Nader tot God en hij zal tot jou naderen.

  Deze tekst komt erg herkenbaar over voor mij.

  Grtz, XM

 7. Hallo Riane,

  Vervelend dat jij je dit zelf afvraagd. Hoe is dit zo gekomen dat deze vraag bij je speelt?

  Ik hoop van je te horen,

  Gr. Mark

 8. waarom voel ik me zo intens verdrietig en alleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Richt je aandacht (2)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...

Richt je aandacht (1)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...