Verwacht het onverwachte!

Ik ben Maarten, ik woon en werk in Leiden. Ben nog niet getrouwd, maar heb een relatie met Geredine. Ik kwam in aanraking met gebedsbroeders.nl via de site van YWAM Heidebeek. Daar kom ik terecht omdat ik meegedaan het aan een reloaded weekend als deelnemer en later ook als staff. Ik kwam in aanraking met YWAM door een mini-DTS aan de costablanca in Spanje waar ik later ook enkele keren heb geholpen.

Verwachting

Een nieuw jaar is weer begonnen. Een tijd om vooruit te blikken en alvast na te denken over wat komen gaat. Wat verwacht je van het jaar 2010? We zijn weer een jaar verder, weer een jaar dichter bij de dag dat de Heer terugkomt om alles weer perfect te maken. En intussen is er grote nood in de wereld. De wereld gaat gebukt onder een economische crisis. In grote delen van de wereld lijden mensen honger, of hebben ze geen toegang tot onderwijs of gezondheidszorg. Klimaat- en milieuconferenties worden belegd om nog iets te keren van wat we aanrichten op deze aarde. En wij zien de nood en het doet ons pijn.

Maar belangrijker is het om de oorzaak van deze ellende te zien en ons bewust te zijn van de gevolgen voor de wereld. We leven in een wereld leven die God vaarwel heeft gezegd. en die gebukt gaat onder de gevolgen van het kiezen tegen Hem. En wij, als christenen, zijn in oorlog op vreemd grondgebied. Al leven en wonen wij hier, wij zijn burgers van een ander koninkrijk. Wij zijn hier om in Jezus’ naam redding aan de wereld te verkondigen. Als niemand het vertelt zal de wereld verloren gaan. Als wij het licht van Jezus niet laten schijnen, hoe moeten mensen het dan zien?De duivel gaat rond als een briesende leeuw, zoekend wie hij zal verslinden. Hij zal alles doen wat hij kan om te zorgen dat geen enkele mens die hij nu in zijn klauwen heeft gered zal worden.

Jezus Christus heeft de wereld gered en ons gelovigen toegerust met kracht, macht en autoriteit en ons de opdracht gegeven om de wereld in te nemen voor Hem.

Ga daarom de wereld in en vertel het aan iedereen, dopend en verkondigend!. Dan zullen vele tekenen en wonderen volgen. We mogen gebied in nemen voor onze Heer! We mogen strijden voor Hem! Een strijd die niet gericht is tegen mensen, maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen. Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden. En sla vervolgens terug met de Geest, of wat hetzelfde is, met Gods woorden.

Zorg dat je zijn stem verstaat. Weet wat zijn woord zegt, en luister naar zijn Geest. Dan zullen jouw woorden Gods woorden zijn en dan zul je er zijn vijanden mee verdrijven. Niet in jouw kracht, maar omdat Jezus Christus alles heeft volbracht en ons de volmacht heeft gegeven. Zijn verlossingswerk was genoeg. Wij hoeven alleen nog maar te geloven, en het bekend te maken. Zodat op een dag iedereen het heeft gehoord, en Hij terug zal komen in heerlijkheid! De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn! Over verwachting gesproken!

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben

Groeten Maarten

Like deze blog!


Reacties

  1. We zouden als christenen veel sterker in de wereld staan als we samen deze stijd zouden strijden. Helaas is het Satan gelukt om verdeeldheid te zaaien onder de gelovigen, waardoor het christendom verzwakt is en de duivel het lijkt te winnen in deze wereld. Maar aan de macht van de wereldse heerser komt een einde, en de kerk zal herrijzen uit het as, dat geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Goede tijden slechte tijden

Op mijn werk kijken de clienten graag naar goede tijden slechte tijden. Het heilige half uurtje op de afdeling noem ik het...

Brownies met poep op het menu

Iemand vertelde eens  dat velen christenen heel leergierig zijn. Ze verslinden boeken, zitten op de voorste rijen in de kerk en bezoeken...

Richt je aandacht (1)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...

Carry on – stop complaining!

Vandaag een overdenking in het engels geschreven door Joyce Meyer. Geregeld plaats ik op Twitter, Facebook en Hyves krachtige uitpraken van Joyce...