Vertrouwen (1)

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Waar sta jij over 2,5 of 10 jaar? Heb je over twee jaar een lieve vriendin, een vervolgopleiding of een eigen huis. Weet jij al precies hoe jouw leventje eruit gaat zien? Of twijfel je nog steeds aan hoe jouw leventje eruit gaat zien…

Voor juni moet ik weten welke vervolgopleiding ik ga volgen op het HBO. Ik heb nog geen enkel idee, laat staan of ik wel verder wil in het welzijn. Deze opleiding heb ik drie jaar gekozen omdat ik het idee had dat God wilde dat ik de zorg in ging. Ik had mij eigenlijk al ingeschreven voor de ICT en had hiervan ook al bevestiging van de school ontvangen voor mijn aanmelding. Toch besloot ik op het laatste moment toch niet mijn vader achterna te gaan. Maar een heel andere weg in te slaan; “welzijn”. Nu 2,5 jaar later besef ik dat het een goede keuze is geweest, mijn kwaliteiten liggen hier. Ik vind het super om met mensen om te gaan. Ze te helpen waar nodig is. Mijn interesse gaat uit naar Jongeren. Ik heb alleen nog geen enkel idee welke vervolgopleiding ik moet gaan doen. Terwijl de tijd begint te dringen. Ik heb al met het decanaat gesproken, met schoolbegeleiders, met vrienden en met mijn ouders. Toch heb ik nog steeds geen enkel idee waar ik naartoe wil.

Ik vind het erg lastig om te blijven vertrouwen op God, omdat ik merk dat de tijd begint te dringen. Toch weet ik dat het de beste weg is om te blijven Vertrouwen op God

1 Petrus 5:7 (Het boek) Geef al uw zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van u en zorgt voor u.

Betekent dit dat we alleen maar onze verlangens onze wensen aan hem hoeven te vertellen en dat dan alles goed komt? Nee, dat geloof ik niet. Natuurlijk mogen we alles aan God vertellen. En zal hij ons rust geven wanneer dit nodig is. Maar God vraagt van ons het mogelijke te doen, in mijn geval bijvoorbeeld opendagen van scholen te bezoeken, Goede gesprekken over mogelijke opleidingen met vrienden, school en familie etc te voeren. En er natuurlijk voor te bidden. God zal vervolgens al het mogelijke doen wat voor mijzelf onmogelijk is om te doen. En wanneer wij zelf het mogelijke doen, mogen we weten dat God ons hierin sterkt en ondersteunt. Het belangrijkste is dat we op God vertrouwen. Hoe moeilijk dat soms ook kan zijn.

Jesaja 41:10 Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.

Bemoedigend toch, dat we mogen weten dat God ons altijd ondersteund en dat hij altijd bij ons is.

Spreuken 3: 5-6
5 Vertrouw op de HEER met heel je hart,steun niet op eigen inzicht. 6 Denk aan hem bij alles wat je doet,dan baant hij voor jou de weg.

Wanneer ik op God vertrouw en doe wat ik zelf kan. Dan baant Hij voor mij de weg en zal Hij doen wat ik niet kan.  Ik mag op God vertrouwen dat Hij mij geeft wat ik nodig heb en waarnaar ik verlang. Ik verlang naar een opleiding die bij mij past en waar ik mijn passie in kan stoppen.

Ik wil graag deze post afsluiten met de volgende tekst:

Psalm 37: 4-5 (Het Boek) Verheug u in de HERE; dan zal Hij erop toezien dat u alles krijgt wat u nodig hebt en waarnaar u verlangt. Vertel alles wat u bezighoudt aan de HERE en vertrouw Hem. Hij zal in alles voor u zorgen.

Deze tekst zegt ons dat we op God moeten vertrouwen, dat we al onze zorgen, alles wat ons bezig houd aan God mogen vertellen. En hij zal voor ons zorgen. Hij zal je geven wat je nodig hebt en waar je naar verlangt.
Wanneer ik op God vertrouw geloof ik dat God mij een opleiding geeft die werkelijk goed bij mij past.

Ik hoop dat jullie wat aan deze post hebben gehad.

Groetjes Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. Dank je wel!

  2. mooi rob! Principes die waar zijn en niet voor niets in de bijbel staan. Balans zoeken blijft lastig, maar hey, dat moet af en toe toch kunnen?
    1 Petrus 5 vers 7 !!!

  3. Bedankt voor je bemoedigende reactie!

  4. Dit is echt een steunende post. Ik zelf heb ook veel keuzes moeten maken… Maar steeds bleef ik op God vertrouwen ik vroeg hem om een teken welk niveau ik nou moest gaan doen van school…God gaf me een teken, er kwam iemand bij ons thuis en die vertelde me dat ze het op haar hart had mij te vertellen dat ik van de school afmoest en hoger niveau moest gaan doen. na 3 maanden ben ik van school afgegaan en ik heb Gods woorden gevolgd. Liefs Rosalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Never give up your dreams

Bijna heel christelijk Nederland is momenteel op de Pinkster conferentie in Biddinghuizen, in de volksmond uitgesproken als ‘Opwekking’.. Wellicht overdrijf ik ietwat,...