Vertrouw op de HEER met heel je hart

Een paar weken geleden heb ik de film Big Fish gezien. Een leuke vermakelijke film moet ik zeggen. Maar een paar dagen terug moest ik plotseling terug denken aan de film en kwam ik tot een bijzonder inzicht wat ik graag met jullie wil delen. In het begin van de film gaan een paar kinderen naar een verlaten huisje..

De geruchten gaan dat er een heks woont met een glazen oog. Als je kijkt in dat glazen oog dan zie je hoe je zal sterven. Nogal luguber geef ik toe. Maar haak niet af, bezoekers. Ik geloof dat in mijn boodschap een diepe waarheid schuilt. De hoofdpersoon besluit ook in het oog te kijken en ziet hoe hij als een vreugdevol oud mannetje zal sterven. De rest van zijn leven blijft dit beeld hem achtervolgen en het geeft hem vleugels. Telkens als hij terechtkomt in levensgevaarlijke situaties vreest hij de dood niet. Hij weet namelijk al hoe hij sterft. Met een boost aan vertrouwen leeft hij zijn leven en is hij nergens bang voor. *Ik zal het einde niet verklappen hoor 😉

Psalmen 62:3 Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, nooit zal ik wankelen.

Ik geloof dat we als christenen ook een soortgelijke levensstijl mogen leven. Als jij je leven hebt gegeven aan God en gelooft in het werk van zijn zoon Jezus Christus dan ben je verzekert van eeuwig leven en zal God je in alles bijstaan.

Prijs, o volken, onze God, laat luid uw lof weerklinken, hij heeft ons het leven gegeven  en onze voeten voor struikelen behoed. Psalmen 66:8-9

Je zult alleen net als de hoofdpersoon in het verhaal met heel je hart en al je verstand moeten geloven. Als christen mag je geloven dat als je op God vertrouwt, je niet bedrogen uitkomt. Als je écht gelooft dat God je rots is, je redding is, je schuilplaats is, dan mag je weten dat je niet zal wankelen. Salomo had dat goed door en schreef in spreuken 3:5;

Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht.

Als je op God vertrouwt met heel je hart, dan zal dat een geweldige innerlijke vrede en rust geven en zul je pas echt ontdekken dat Zijn zegen op je rust.

De enige God, die de macht heeft u voor struikelen te behoeden en u onberispelijk en juichend van vreugde voor zijn majesteit te laten verschijnen, die ons redt door Jezus Christus, onze Heer, hem behoort de luister, de majesteit, de kracht en de macht, vóór alle eeuwigheid, nu en tot in alle eeuwigheid. Amen. Judas 1:24

Gods zegen allen!
Rob

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs

    Never give up your dreams

    Bijna heel christelijk Nederland is momenteel op de Pinkster conferentie in Biddinghuizen, in de volksmond uitgesproken als ‘Opwekking’.. Wellicht overdrijf ik ietwat,...