Verslaafd aan je telefoon, tablet of laptop?!

Bedroefd, maar dankbaar dat zij zolang in mijn midden heeft mogen zijn, deel ik u mede dat mijn laptop na zes jaar is overleden…

Vanmorgen, rond de klok van 11 uur, kwam ik slaperig mijn bed uit en zoals iedere morgen liep ik direct naar mijn laptop om hem op te starten. Tot mijn schrik kreeg ik vrij snel een blauw scherm in beeld en wist ik dat het erop of eronder zou zijn. Nadat ik hem opnieuw probeerde op te starten moest ik constateren dat mijn harde schrijf overleden is.

Eerlijk gezegd kan ik er niet van wakker liggen. Ik ben goed bereikbaar met mijn smartphone en voor het schrijven van de blogs op Gebedsbroeders kan ik de laptop van mijn aardige huisgenoot lenen. Nu even sparen voor een laptop en over een aantal weken/ maanden is alles weer goed. Maar op zo’n dag als vandaag besef je wel hoe afhankelijk je bent van zo’n apparaat. Verslaafd wellicht niet, maar tegenwoordig hebben we een laptop bijna overal voor nodig. Ik zag gisteren op Facebook een foto van een smartphone en vond hem wel toepasselijk. Want ook al lijkt het dat we helemaal niet verslaafd zijn aan onze telefoon, tablet of laptop en denken we er de baas over te zijn, in de praktijk blijkt het toch vaak andersom.

Stel je bent aan het bidden op je kamertje en krijgt een whatsappje binnen… Wie heeft wel eens zijn gebed onderbroken om even te lezen wat er binnenkwam? Of wie kan zich niet beheersen om in de kerk even het nieuws te lezen, whatsappberichtjes te beantwoorden of Facebook updates in de gaten te houden…

Of wie heeft tijdens het eten in een restaurant zijn telefoon op tafel liggen en laat zich hierdoor afleiden? Ik verbaas mij er wel eens over in de trein hoeveel mensen zitten gekluisterd aan hun telefoon. – Ik doe hier net zo hard aan mee -. Tegenwoordig lijken we niet meer zonder te kunnen en zijn we meegesleurd in een leven wat zich afspeelt in elektronisch apparatuur. Terwijl ik deze blog schrijf moest ik denken aan een blog over vrij zijn van vervloekte impulsen die ik anderhalf jaar terug schreef.

Ik ben er achter gekomen, echt waar, je gaat niet dood als je geen laptop of tablet tot je beschikking hebt. Eigenlijk bevalt voorlopig de rust mij wel. Lukt het jou ook om op je kamertje dagelijks de rust te pakken? Even geen mogelijkheid om te worden afgeleid? Ik wil je aanraden om je telefoon even weg te leggen, je laptop dicht te klappen en even met een muziekje op, of niet, even in de rust te komen.

Deze week even niet een blog met een duidelijk verhaal maar even met wat gedachtes geschreven op papier over het gebruik van je telefoon, tablet en of laptop.         

Zegen allen, Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *