Ben jij verslaafd aan Internet?

Het wordt al laat, de vermoeidheid slaat toe en je lichaam snakt naar slaap. Toch blijf je nog even achter de computer. Nog even de recentste statusupdates bekijken op Facebook, de laatste marktplaats advertenties, nieuwe e-mails doornemen en natuurlijk nog even voor de zoveelste keer de digitale krant doornemen..

Zulke dingen moeten nu eenmaal goed in de gaten worden gehouden. Het zou desastreuze gevolgen hebben wanneer je zulke dingen een dagje zou overslaan.. Hoe zou het zijn als we iedere vrijdag geen gebruik maken van onze computer en Internet op onze smartphone? Wat voor effect zou het hebben op onze vrije tijdsbesteding en hoe groot is de drang om toch even een connectie te maken met het Internet..

Ik zeg altijd; “Ik ben niet verslaafd aan Facebook, ik ‘Facebook’ alleen wanneer ik tijd heb..”

Maar in de praktijk zul jij waarschijnlijk net als ik schrikken –of het kan je geen moer schelen- van het aantal uren iedere week dat we spenderen aan Facebook, Hyves, Twitter, Het nieuws, email, surfen, etc.. Frustrerend hoeveel tijd we ‘weggooien’ door onze verveling te botvieren op het Internet.

Morgen en de daarop volgende drie vrijdagen onthoud ik mij van het Internet. ik wil ook jou aanmoedigen dit experiment met mij aan te gaan en je 1 dag per week te onthouden van het Internet gedurende vier weken.

Volgende week vrijdag zal ik jullie mijn ervaringen vertellen. Ook wil ik In de komende vier weken  wat meer vertellen over Internet verslavingen.

Laat hieronder wat van je horen, (door middel van het plaatsen van een reactie)

Succes en een goed weekend,
Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *