Ben jij prestatiegericht of Godgericht?

Twee weken geleden probeerde ik jullie mee te nemen in mijn voornemen een dag per week geen gebruik te maken van Internet. Steeds bleef er wel een bepaalde drang om toch even contact te maken met Internet. Niet zo raar omdat ik van jongs af aan ben opgegroeid met het Internet. Ik had jullie gevraagd om te reageren op mijn aanmoediging een dag per week te stoppen met het gebruik van Internet. Hierop heb ik geen reacties gekregen. Wellicht omdat niemand echt enthousiast wordt van minderen in Internet gebruik, begrijpelijk..

Gisteren ben ik begonnen in het boek 'Verslaafd aan goedkeuring' van Joyce Meijer en ik denk dat het antwoord op het probleem van opgeslokt worden door het Internet  deels ligt in de vraag; ''Wat moet ik doen om God te behagen?''  Nummer een is geloof hebben in Jezus en nummer twee is Hem te behagen met ons hele hart. Van belang is het hierbij om te begrijpen dat het een niet zonder het ander kan. De Bijbelt vertelt ons dat het zonder geloof onmogelijk is om God te behagen (vreugde te geven) (zie Hebreeën 11:6)

Het is een wat grootser passage dan normaal, maar toch wil ik het graag met jullie delen. Joyce Meyer zegt er namelijk het volgende over. "Wij geloven en God werkt. Ons werk – het werk van de gelovigen – is simpelweg: geloven. bedenk dat we aanvaard zijn door ons geloof, niet door goede werken! Christenen worden gelovigen genoemd, we zijn op God gericht. Als het onze taak is om te presteren, zijn we prestatiegericht en niet Godgericht. We willen vaak de nadruk leggen op wat wij doen, maar onze aandacht moet gericht zijn op wat God voor ons heeft gedaan in Jezus Christus. We kunnen ons consenteren op onze zonde en ons naar voelen, of we kunnen ons consenteren op Gods vergeving en genade, en gelukkig zijn. Als we die waarheid eenmaal inzien, kunnen we genieten van onze relatie met God. We hoeven niet te leven in spanning of ons gedrag wordt geaccepteerd, gevolgd door angst om te falen, elke keer als ons gedrag minder dan volmaakt is. We hoeven niet verslaafd te zijn aan goedkeuring en bereid te zijn die tot elke prijs te verwerven. Als we God willen behagen met ons hele hart, is alles wat we hoeven te doen, geloven in zijn Zoon Jezus Christus en wat hij zegt in Zijn Woord."

Eigenlijk komt het er op neer dat we de focus niet leggen op het probleem, maar op de oplossing.  Eigenlijk precies zoals Joyce Meyer hierboven omschreef; "Als het onze taak is om te presteren, zijn we prestatiegericht en niet Godgericht. We willen vaak de nadruk leggen op wat wij doen, maar onze aandacht moet gericht zijn op wat God voor ons heeft gedaan in Jezus Christus."

En daarmee wil ik deze overdenking besluiten. Ik wil je graag aanmoedigen om – net als ik – te proberen je aandacht te richten op wat God heeft gedaan voor jou in Jezus Christus, in plaats van je te richten op het probleem.

Succes en een goed weekend,

Rob

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *