Onverdeelde aandacht. wie geeft dat nog?

Sinds begin vorige week heb ik besloten om op mijn werk mijn IPhone niet meer te gebruiken. Niet even op kantoor mijn laatste berichten checken of in de wandelgangen op mijn werk. Ik kan soms echt gekluisterd zitten aan Whatsapp of bijna dwangmatig iedere vijf minuten mijn mail checken. Herkenbaar bij iemand?

Eigenlijk vanaf het begin dat ik mijn telefoon niet meer gebruikte voelde ik mij meer betrokken op het werk. Was ik een beter luisterend oor voor mijn cliënten en werkte ik beter samen met mijn collega’s. Eigenlijk door een hele kleine verandering in mijn handelen, kan ik zeggen dat ik nu goed functioneer op mijn werk en ga ik met meer plezier naar mijn werk toe. Ik merk immers de resultaten van dit besluit. Cliënten vinden het prettig dat er iemand is die echt de tijd voor ze neemt en zijn ook opener in wat ze vertellen.

Mijn telefoongebruik, ik liep er tegenaan op het werk, maar er zijn meer plekken te bedenken waar het wellicht je beperkt. Tijdens het ontbijt, lunch of diner bijvoorbeeld, of wanneer je in een goed gesprek bent met iemand en jij of de ander constant zijn telefoon checkt. Of wanneer je samen met iemand een filmpje kijkt en de ander constant met zijn telefoon bezig is.

Laten we ons niet laten afleiden door onze smartphones en ervoor zorgen dat onze vriendelijkheid en onverdeelde aandacht bij een ieder bekend is. Zodat we fijngevoelig zijn en anderen mogen zegenen met onverdeelde aandacht met een luisterend oor, een bemoediging of gewoon door onze aanwezigheid, als vertegenwoordigers van Jezus Christus 🙂

Goed weekend alvast,

Groeten Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. Ik vind het maar raar dat christenen überhaupt een (dure) smartphone hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Goede tijden slechte tijden

Op mijn werk kijken de clienten graag naar goede tijden slechte tijden. Het heilige half uurtje op de afdeling noem ik het...