Tv kijken, surfen op Internet of God ontmoeten?

Vandaag wil ik met jullie een overdenking delen van David Sorensen.. Het heeft mij aangemoedigd om mijn vrije tijd onder de loep te nemen en te bekijken hoe ik mijn tijd beter kan besteden. Ik hoop dat het ook jullie zal aanscherpen. Alvast een goed weekend!

Ik geloof dat veel strijders van Jezus teveel vervuld zijn met het vermaak van internet en televisie, waardoor ze geen diepe honger naar God meer hebben. Ja, ze zijn vurig voor Jezus. Ja, ze hebben de gaven van de Geest. Ja, ze worden door God gebruikt. Maar ik mis de diepe schreeuwende honger naar God. De honger die ervoor zorgt dat ze niet tevreden zijn met hetgeen er van God aanwezig is.

Dit land barst van de geweldige strijders voor Jezus Christus, die door Jezus geroepen zijn om de wereld op zijn kop te zetten. Maar ik geloof dat veel strijders, veel soldaten van het Lam geen oorlogsvuur hebben om door te breken, omdat ze teveel verzadigd zijn met de entertainment van de wereld.

In plaats van de avond door te brengen in de heerlijkheid van God, zitten ze TV te kijken of op internet te surfen. In plaats van de hemel binnen te gaan door aanbidding en gebed en daar hemelse ervaringen te hebben die hen in staat stellen Gods wonderen op aarde te brengen, kijken ze liever gefascineerd naar films vol duisternis.

Honger naar God is het belangrijkste wat er is, om God te laten doorbreken. Honger naar HEM, Hem willen zien, Hem willen omhelzen, Hem willen ontmoeten en ervaren op een manier zoals nooit tevoren…   In deze tijd is er meer dan ooit inzicht in de heilige Geest, wonderen, krachten, gaven en vijfvoudige bedieningen, de engelen, de hemel, Gods hart, dromen en visioenen…

Meer dan ooit in de geschiedenis van de mensheid heeft Gods volk toegang tot waarheden die ons in de intense heerlijkheid van God kunnen brengen. En toch… zie je bijna nergens iemand die werkelijk doorbreekt tot de volle heerlijkheid van Jezus. Velen spreken erover, maar waar is het echt? Waar kan er niemand op zijn benen blijven staan, door de zware aanwezigheid van God?

Meer dan ooit, sinds de mens geschapen is, hebben we toegang tot geweldige inzichten over Gods koninkrijk, aanwezigheid, kracht, heerlijkheid, enz. En toch is er niet zoveel van te vinden. Ik geloof dat entertainment daar een hoofdoorzaak van is. Als je wilt dat de hemel op aarde doorbreekt, moet je zelf in de hemel leven en bewegen. Dan moet jij een kanaal van de hemel worden. Als je echter jezelf vult met wat de aarde te bieden heeft, zul je geen deur naar de hemel zijn, zoals God verlangt.  Ja, je dient God. Ja, je wordt door God gebruikt. Ja, je bent een zegen voor velen. Maar er is oneindig veel meer. Veel meer. Zoveel meer…

Het is pas als je heel erg hongerig wordt, dat er iets zal veranderen. Hoe wordt je hongerig? Door je geestelijke maag niet langer te vullen met wereldse vervullingen. Als je je niet vult met de dingen van de aarde, ontstaat er een leegte, een honger, een verlangen. Die honger heb je nodig. Die honger is het geheim. Die honger is de sleutel. De honger naar God.  Als je de avonden niet langer opvult met het gemakkelijke entertainment, maar als je bewust kiest om God te ontmoeten. Als je naar de ontmoeting met God gaat verlangen, meer dan wat ook.

Als je Mij met heel je hart gaat zoeken, zul je Mij vinden zegt God.

Ik wil je hierin aanmoedigen. Maak jezelf leeg. Zorg dat je honger krijgt. Vul je geestelijke maag niet langer constant op met de dingen die de wereld je te bieden heeft. Zorg dat je in de stilte komt, de leegte, de ruimte, waar je honger krijgt naar HEM.

David Sorensen

Like deze blog!


Reacties

 1. Wow, gaaf stuk! Dit vuurt mij echt aan! Dank je wel voor het delen.

 2. De blog is geschreven door iemand anders, dus is het misschien lastig om over te discussiëren, maar er vallen mij 2 zinnen op die ik niet helemaal thuis kan brengen. Althans er rijzen wat vragen. 😉

  Het gaat om:

  “Meer dan ooit in de geschiedenis van de mensheid heeft Gods volk toegang tot waarheden die ons in de intense heerlijkheid van God kunnen brengen.”

  “Meer dan ooit, sinds de mens geschapen is, hebben we toegang tot geweldige inzichten over Gods koninkrijk, aanwezigheid, kracht, heerlijkheid, enz. ”

  Gaan deze waarheden en inzichten over kennis of over realiteiten die te herleiden zijn vanuit de bijbel?

  Wat denken jullie daarvan??

 3. Ik herken in dit stuk veel dingen uit eigen leven: na intense ervaringen van Godsontmoeting, de moeizame omvorming van het dagelijkse leven. De strijd tegen het woekeren van mediagebruik is daar een element van. Maar ook het langzaam openen van de ogen voor wat we eigenlijk aan inhoud consumeren via deze media. Het vergt niet alleen zelfbeheersing maar ook gevoeligheid om kieskeuriger media te consumeren (wat nog wel, wat niet meer). Maar ik merk wel dat met het groeien van de liefde en het heilige vuur, ook de discipline groeit. De ascese komt voort uit de liefde, vermoed ik, niet omgekeerd! Deze 40-dagentijd is er voor mij een zonder tv (maar wel met schriftmeditaties via internet 😉 Bedankt voor het posten van deze stimulerende tekst.

 4. Mooi aansluitend bij de nieuwe media en de snelle tijd is de serie van de IKON, waarin in korte filmpjes de bijbel uiteen wordt gezet.

  Kijk eens op http://www.bijbelmovies.nl om te zien hoe dat eruit ziet.

  En wat vinden jullie hier eigenlijk van? Een goede manier om de interesse te wekken naar wat er in de bijbel staat of te makkelijk en te snel (bijbelonwaardig zeg maar)?

 5. Amen!!
  Duidelijk, eenvoudig en de vinger op de zere plek! Wat een genadevolle God hebben wij!..

  Dat de zonde niet meer ‘smaakt’ is het werk in het beginsel werk van God’s geest. Dat wij gaan hongeren naar God(’s geest) is het werk van onze harten. (denk ik)

  Hebr 11: 6 Without faith it’s impossible to please Him, for whoever would draw near to God must believe that he exists and that He is a rewarder to them who seek Him!

  Ik geloof dat als er meer mensen hongerig zijn naar God zij grote dingen zullen doen. Neem als voorbeeld de hongerigheid/wanhoop van David in de psalmen.

  Toch geloof ik dat er meer ‘hongerigen’ zijn dan ooit tevoren. God dank daarvoor! Ook zie ik bij mezelf en anderen dat we God geloven voor grotere dingen en voor een bovennatuurlijke ontmoeting met Hem zoals vele anderen hebben gehad. Sommige geven het op als God ze niet ontmoet zoals ze verwacht hadden of zoals God dat bij een ander heeft gedaan door de kracht van de Heilige Geest.
  God sprak door mij met Jesaja 58 nadat ik al weken ‘wachtte’ op een ontmoeting met Hem.
  Zie ook het begin in Jes 58. Ik zocht eerst met een houding van: Heer, het is niet eerlijk als U nu niet spreekt, ik doe nu zo lang mijn best om alle zooi aan de kant te zetten om U te zoeken.
  Ga niet denken dat door je pogingen God wel ‘moet’ spreken, maar zoek Hem met vreugde. Hij is een heilige God die zal spreken vanwege Zijn trouw en Zijn liefde voor jou.
  Jes 58:10 Wanneer je de hongerige schenkt wat je zelf nodig hebt en de verdrukte gul onthaald zal je licht in het donker schijnen en wordt je duisternis als het licht van het middaguur.

  Geweldig vind ik het te lezen dat als ik liefde tekort kom: Ik als het ware liefde mag en kan uitdelen aan de ander.

  God zoeken is niet je op een hutje in de hei, bijna verzekerd dat God blij is met je ‘offer’. God zoeken begint bij Zijn wil zoeken, liefde geven, bekommeren om anderen (vs 7) en Hem om hulp vragen bij alles wat je doet. Niet uit een ‘werk-‘gerechtigheid (dat is juist een ‘offer’ van afzondering voor God brengen) maar uit een hart die de wil van de Vader wilt doen. Welke de genade van God kent en weet dat het niet zijn daden zijn, maar zijn gekregen positie in Christus (als je wedergeboren bent) waardoor wij mogen zitten bij God en God tijd met ons alleen wilt doorbrengen.

  Daarbij spreek ik dit vooral tegen mezelf. Heb moed om te hongeren naar Hem en hem te geloven dat hij beloond wie Hem zoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...

Goede tijden slechte tijden

Op mijn werk kijken de clienten graag naar goede tijden slechte tijden. Het heilige half uurtje op de afdeling noem ik het...

Brownies met poep op het menu

Iemand vertelde eens  dat velen christenen heel leergierig zijn. Ze verslinden boeken, zitten op de voorste rijen in de kerk en bezoeken...